To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest Wifin ja Google Wifin suojausominaisuudet

Google Nest Wifi- ja Google Wifi ‑laitteissa on useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka suojaavat sinua ja verkkoelämääsi.

Palomuuri

Google Nest Wifin ja Google Wifin palomuuri luo Wi-Fi-verkon ja internetin väliin esteen, joka suojaa dataasi ei-toivotuilta yhteyksiltä ja yrityksiltä muodostaa sellaisia. Se on tilallinen palomuuri, joka pitää kirjaa sen kautta kulkevista yhteyksistä (TCP-virrat ja UDP-tietoliikenne). Palomuurin läpi päästetään vain data, joka liittyy tunnettuun aktiiviseen yhteyteen.

Huom. UPnP:n ja porttiohjauksen kaltaisten asetusten avulla laitteille voidaan sallia palomuurin ohittava avoin yhteys, joka voi altistaa ne uhille.

WPA2- ja WPA3-suojaus

Google Nest Wifi ja Google Wifi suojaavat Wi-Fi-verkkosi joko WPA2-protokollalla tai uudemmalla WPA3-protokollalla. WPA3-protokolla tekee Wi-Fi-verkosta erittäin vastustuskykyisen tietoturvauhkia, kuten offline-tilassa tapahtuvia sanakirjahyökkäyksiä, vastaan.

Google Nest Wifi ja Google Wifi käyttävät oletuksena WPA2-protokollaa, jolla maksimoidaan yhteensopivuus vanhojen yhdistettyjen laitteiden (kuten puhelinten, tablettien tai kannettavien) kanssa. Voit kuitenkin laittaa WPA3-siirtotilan päälle Google Home ‑sovelluksesta. Tällä asetuksella sekä WPA2- että WPA3-laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoosi. Jos Google Wifi ‑laite on otettu alun perin käyttöön Google Wifi ‑sovelluksella, sinun on lisättävä verkkosi Google Home ‑sovellukseen käyttääksesi tätä ominaisuutta.

Huom. Jotkin vanhat WPA2-laitteet eivät välttämättä ole yhteensopivia WPA3:n kanssa ja niissä esiintyy yhteysongelmia, kun WPA3-tila on päällä.

Google Nest Wifi ja Google Wifi eivät tue vanhoja protokollia, kuten WPA:ta tai WEP:tä, jotka Wi-Fi Alliance ja alan asiantuntijat ovat todenneet turvattomiksi. Tiedossa on monia dokumentoituja hyökkäyksiä WPA- ja WEP-protokollia käyttäviin verkkoihin. WPS-tekniikkaa, jolla laite voidaan liittää langattomaan verkkoon ilman salasanaa, ei myöskään tueta turvallisuussyistä.

Laita WPA3-siirtotila päälle näin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Wi-Fi
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Asetusten rataskuvake.
  4. Laita WPA3 päälle.

Huom. Kun laitat WPA3:n päälle tai pois päältä, verkko käynnistyy uudelleen ja laitteiden yhteys katkeaa.

Automaattiset päivitykset

Google Nest Wifi ja Google Wifi vastaanottavat automaattisesti ohjelmistopäivityksiä, jotta käytössäsi ovat aina uusimmat suojausominaisuudet ja turvatoimet uusimpia tietoturvauhkia vastaan. Päivitykset voivat sisältävää avoimen lähdekoodin komponentteja ja käydä läpi useita vaativia tarkistuksia.

Kaikki ohjelmistopäivitykset ovat Googlen allekirjoittamia. Google Nest Wifi ja Google Wifi eivät voi ladata tai suorittaa mitään ohjelmistoa, jota ei ole allekirjoitettu ja vahvistettu.

TLS

Kaikessa Google Nest Wifi- tai Google Wifi ‑laitteiden ja Googlen välisessä tietoliikenteessä käytetään TLS-salausta (Transport Layer Security). Tällä protokollalla laitteen ja palvelimen välinen yhteys pidetään yksityisenä, jolloin kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään tai peukaloimaan viestiä.