To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Overfør Google Wifi til Google Home-appen

Når du overfører Google Wifi-enhetene dine til Google Home-appen, kan du oppdatere nettverksinnstillingene, administrere foreldrekontrollen og teste hastigheten. Men når du overfører Google Wifi-enhetene og -innstillingene dine til Google Home-appen, kan måten enhetene administreres på, endres.

Viktig: Google Wifi-appen kan ikke lenger brukes til å endre wifi-nettverket ditt. For å gjøre endringer û som å legge til eller fjerne medlemmer, endre enhetsnavn, tilbakestille enheter til fabrikkstandard og kjøre hastighetstester på nettverket –, må du gå over til Google Home-appen. Du har fortsatt lesetilgang til Google Wifi-appen. Det betyr at du fortsatt har tilgang til og kan se Google Wifi-appen og -enhetene dine.

Oppdateringer og nye funksjoner i Google Home-appen

Dette skjer når du legger til Google Wifi-enhetene og -innstillingene dine i Google Home-appen

Wifi-enheter og innstillinger

Når du har lagt til Wifi-enhetene og -innstillingene dine i Google Home-appen, kan du

• administrere Google Wifi-nettverket ditt
  • bruke Google-assistenten til å sette wifi på pause, sjekke internetthastigheten og vise passordet for wifi for gjester på Nest-skjermer
  • legge til et Nest Wifi-punkt på et eksisterende Google Wifi-nettverk
  • legge til en Nest Wifi-ruter som et tilleggspunkt på et eksisterende Google Wifi-nettverk*

*I dette tilfellet bør du i stedet følge fremgangsmåten for å legge til Google Wifi-enheter på et nytt Google Nest Wifi-nettverk.

Enhetene, nettverksinnstillingene og informasjonen fra Google Wifi-appen vises også i Google Home-appen.

Før du begynner

• Overføring til Google Home-appen kan ikke angres.
  • For å overføre et wifi-nettverk må Google-kontoen din være både eieren av nettverket i Google Wifi-appen og et medlem av hjemmet du overfører nettverket til, i Google Home-appen. Finn ut hvordan du overfører wifi-nettverk for andre.
  • Google Home-appen støtter bare ett wifi-nettverk per hjem. Hvis du har flere nettverk i Google Wifi-appen og vil overføre alle til Google Home-appen, må du først opprette et nytt hjem i Google Home-appen for hvert nettverk du vil overføre. Du kan opprette opptil 5 hjem med ett wifi-nettverk per hjem.
  • Last ned eller oppdater til den nyeste versjonen av Google Home-appen som er tilgjengelig for Android eller iOS.

Veiledning

Hvis du vil bruke Nest Wifi- og Google Wifi-enheter sammen, kan du finne ut hvordan du legger til en Nest Wifi-ruter på et eksisterende Google Wifi-nettverk. Hvis du bare har Google Wifi-enheter, kan du gå videre til veiledningen nedenfor.

Legg til Google Wifi-nettverket ditt i Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen . Hvis du ikke har brukt Google Home-appen før, følger du veiledningen for å konfigurere et nytt hjem. Bruk den samme Google-kontoen i Home-appen som du bruker i Google Wifi-appen.
  2. Trykk på Legg til enhet eller tjeneste og så Importér Google Wifi-nettverk og så Neste.
  3. Velg et hjem, og trykk på Neste.
  4. Bekreft Wi-Fi-nettverket ditt, og trykk på Neste.
    • Hvis du ikke finner Wi-Fi-nettverket ditt i listen, må du kontrollere at nettverket er på nettet.
  5. Følg veiledningen i appen for å legge til nettverket.

Feilsøking

«Importer Google Wifi-nettverk» vises ikke i Google Home-appen

Det er bare eieren av et Google Wifi-nettverk som kan overføre det til Google Home-appen. For at «Importer Google Wifi-nettverk» skal vises, logg på Google Home-appen med kontoen som brukes som «eier» i Google Wifi-appen.

Hvis du opprinnelig konfigurerte enhetene dine i Home-appen, eller hvis du allerede ser alle Google Wifi-enhetene dine i Home-appen, ser du ikke meldingen «Importer Google Wifi-nettverk», og du trenger ikke å overføre enhetene.

Sjekk hvilken konto som er eier:

1. Åpne Google Wifi-appen .
  2. Trykk på menyen , og velg Wifi-nettverket ditt.
  3. Trykk på «Innstillinger og handlinger»-fanen  og så Nettverk og generelt og så Administratorer.

Merk: Hvis du bruker flere kontoer med Google Wifi-appen for ulike nettverk og du ikke finner nettverket du leter etter, må du kanskje bytte konto i Google Wifi-appen for å finne eieren av nettverket.

Slik bytter du konto i Google Home-appen for Wifi-overføring

1. Åpne Google Home-appen
  2. Trykk på kontoen din øverst til høyre.
  3. Trykk på navnet til kontoen du bruker nå, og velg deretter eierkontoen som står oppført i Google Wifi-appen. Hvis kontoen din ikke står oppført, trykker du på Legg til en annen konto.
  4. Når du har valgt riktig konto, skal du kunne overføre nettverket ditt.
Jeg vil bruke en annen konto i Home-appen enn i Google Wifi-appen

Det er bare Google-kontoen som er tilknyttet «eieren» av Google Wifi-nettverket, som kan overføre det til Google Home-appen. Hvis du ikke vil bruke denne kontoen i Google Home-appen, men heller vil bruke en annen Google-konto til å administrere hjemmet og wifi-nettverket ditt, kan du bruke eierens konto (som du finner i Wifi-appen) midlertidig til å overføre nettverket og så fjerne den.

Ny bruker av Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen
  2. Følg veiledningen for å konfigurere et hjem. Sørg for at du bruker kontoen til eieren av Google Wifi-nettverket i konfigureringsprosessen. Sjekk hvem som er eieren, i Google Wifi-appen.
  3. Følg veiledningen ovenfor for å legge til Google Wifi-nettverket ditt i Google Home-appen.
  4. Når overføringen er fullført, kan du invitere kontoen du vil bruke, til å bli medlem av hjemmet.
  5. Få eieren av den kontoen til å godta invitasjonen og bli medlem.
  6. Hvis du vil, kan du fjerne det opprinnelige Google Wifi-appmedlemmet fra hjemmet.

Eksisterende hjem i Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen
  2. Inviter Google Wifi-eierens konto til hjemmet ditt.
  3. Få eieren av kontoen til å godta invitasjonen og bli medlem.
  4. Bruk Google Wifi-eierens konto til å legge til Google Wifi-nettverket ditt i Google Home-appen.
  5. Hvis du vil, kan du fjerne medlemmet fra hjemmet når overføringen er ferdig.

Hvis du ikke har tilgang til Google Wifi-eierens konto lenger og du heller ikke kan gjenopprette kontoen, må du tilbakestille enhetene til fabrikkstandard i Google Wifi-appen og så konfigurere Google Wifi på nytt i Google Home-appen.

Jeg fikk en melding om å overføre, men jeg tror ikke jeg trenger å gjøre det

Slik sjekker du om nettverket ditt må overføres:

1. Åpne Google Wifi-appen .
  2. Trykk på menyen , og velg Wifi-nettverket ditt. Hvis nettverket ikke er oppført, må du kanskje bytte Google-konto. Hvis et nettverk må overføres, ser du «Overfør nettverket» under nettverkslisten.
  3. For tilkoblede nettverk som må overføres, følger du veiledningen ovenfor for å legge til Google Wifi-nettverket ditt i Google Home-appen.

I noen tilfeller kan du ha fått et varsel via e-post eller i Google Wifi-appen om å overføre et tidligere nettverk som fortsatt er i Google Wifi-appen. Hvis dette er et nettverk du ikke bruker lenger, trenger du ikke å overføre det. Hvis du vil stoppe overføringsvarsler for slike nettverk, kan du fjerne de frakoblede nettverkene ved å tilbakestille dem til fabrikkstandard i Google Wifi-appen.

Hvis noen av utsagnene nedenfor stemmer, ser du ikke «Overfør nettverket» i menyen i Google Wifi-appen, og du trenger ikke å overføre det aktuelle nettverket:

• Du konfigurerte opprinnelig Google Wifi-enhetene i Google Home-appen.
  • Du ser alle Google Wifi-enhetene dine i Google Home-appen allerede.
  • Du har overført nettverket allerede.
Meldingen «Du har ingen nettverk som ikke er overført»

Hvis du har prøvd å overføre et nettverk via Google Wifi-appen og fikk meldingen «Du har ingen nettverk som ikke er overført», bør du sjekke at du er logget på med den samme kontoen i både Google Home- og Google Wifi-appen.

Nye brukere av Google Home-appen: Før du overfører nettverket, må du laste ned Google Home-appen og konfigurere et hjem med Google-kontoen du brukte i Google Wifi-appen.

Slik bytter du konto i Google Home-appen for Wifi-overføring

1. Åpne Google Home-appen
  2. Trykk på kontoen din øverst til høyre.
  3. Trykk på navnet til kontoen du bruker nå, og velg deretter eierkontoen som står oppført i Google Wifi-appen. Hvis kontoen din ikke står oppført, trykker du på Legg til en annen konto.
  4. Når du har valgt riktig konto, skal du kunne overføre nettverket ditt.
Konfigureringen eller overføringen mislykkes når du prøver å legge til wifi-nettverket ditt i Home-appen

Dette kan skje hvis wifi-nettverket du prøver å overføre, ikke er tilkoblet. Hvis du ofte bruker nettverket du prøver å overføre, må du kontrollere at Google Wifi er koblet til en strømkilde og internett. Du kan sjekke lyset på Wifi-enheten eller finne enheten i Google Wifi-appen for å finne statusen for nettverket.

I enkelte tilfeller kan wifi-nettverk være frakoblet fordi du ikke bruker dem lenger. Sjekk Google Wifi-appen for å bekrefte hvilket nettverk du bruker, og sørg for at du velger riktig nettverk når du følger trinnene for å legge til nettverket ditt i Google Home-appen.

Overfør et nettverk for noen andre

Hvis du er eieren av wifi-nettverket til en venn eller et familiemedlem i Google Wifi-appen, kan du enten overføre nettverket til Google Home-appen på vedkommendes vegne – eller overføre kontrollen over nettverket i Google Wifi-appen, slik at personen kan overføre det selv.

Trinn 1. Konfigurer et hjem i Google Home-appen

Hvis en venn eller et familiemedlem allerede bruker Google Home-appen og har konfigurert et hjem, kan du be vedkommende om å invitere deg til hjemmet og så gå videre til Trinn 2.

Last ned Google Home-appen hvis du ikke har gjort det allerede, og følg trinnene i appen for å konfigurere et nytt hjem. Hvis du allerede bruker Home-appen og må opprette et nytt hjem for en venn eller et familiemedlem, kan du finne ut hvordan du oppretter hjem.

Trinn 2. Overfør nettverket fra Google Wifi-appen til Google Home-appen

Følg trinnene for å overføre wifi-nettverket til Google Home-appen. Sørg for at du velger hjemmet til vennen eller familiemedlemmet når du blir spurt om hvilket hjem nettverket skal overføres til.

Trinn 3. Inviter vennen eller familiemedlemmet til hjemmet

Hvis du opprettet et nytt hjem i trinn 1, kan du nå legge til vennen eller familiemedlemmet i hjemmet du opprettet, ved å invitere vedkommende. Da kan vennen eller familiemedlemmet kontrollere wifi-nettverket sitt i fremtiden samt legge til kompatible enheter som høyttalere og smartlys i det samme hjemmet.

Vennen eller familiemedlemmet må laste ned Google Home-appen på en mobilenhet med Android eller iOS for å komme i gang. Sørg for at vennen eller familiemedlemmet logger på Google Home-appen med Google-kontoen vedkommende vil bruke for å kontrollere wifi-nettverket sitt i fremtiden.

Trinn 4. Forlat hjemmet i Google Home-appen (valgfritt)

For å fortsette å hjelpe vennen eller familiemedlemmet med å administrere wifi-nettverket i fremtiden, kan du fortsette å være medlem av hjemmet – hvis vedkommende synes det er greit. Vær oppmerksom på at medlemmer av et hjem i Google Home-appen har full tilgang til hjemmet og blant annet kan fjerne alle andre brukere, legge til nye brukere og endre innstillingene for enhetene i hjemmet. Vi anbefaler at du forlater hjemmet når du har hjulpet til med overføring av andres wifi-nettverk.

Administrer medlemmene av hjemmet

Eksisterende administratorer i Google Wifi-appen fjernes ved overføringen til Google Home-appen. Du kan ikke legge til eller fjerne administratorer i Google Wifi-appen lenger. I stedet må du legge til andre som medlemmer av hjemmet i Google Home-appen for å gi dem tilgang til wifi- og enhetsinnstillingene.

Medlemmer av hjemmet i Google Home-appen har samme kontroll- og tilgangsnivå for hjemenhetene og innstillingene dine som deg. Dette inkluderer muligheten til å bytte wifi-passord, slå av og på wifi-tilgang for spesifikke enheter og legge til eller fjerne andre medlemmer. Du bør bare invitere folk du stoler på, til å bli medlemmer hjemmet ditt.

Finn ut hvordan du deler enheter i hjemmet med andre og administrerer medlemmene

Støtten for OnHub-rutere avsluttes

I 2023 avsluttes støtten for OnHub-rutere. Hvis du er usikker på hvilke Wifi-enheter du har, kan du sjekke produktveiledningen for Google Nest Wifi og Google Wifi. OnHub-ruteren din kommer fortsatt til å levere et wifi-signal, men du kan ikke administrere den med Google Home-appen lenger, og du kan heller ikke administrere innstillinger for wifi-nettverket, teste hastigheten eller bruke Google Assistent-funksjoner. For å fortsette å bruke Google Home-appen til å administrere wifi-nettverket ditt må du oppgradere til nytt wifi-utstyr.