Je Google Wifi-apparaten overzetten naar de Google Home-app

Als je Google Wifi- of OnHub-apparaten eerder hebt ingesteld in de Google Wifi-app, kun je het volgende doen door je apparaten en instellingen toe te voegen aan de Google Home-app:

• Je Google Wifi-netwerk beheren via de Google Home-app
  • De Google Assistent gebruiken om acties uit te voeren zoals je wifi pauzeren, je internetsnelheid checken en je wifi-wachtwoord voor gasten weergeven op Nest-schermen
  • Een Nest Wifi-punt toevoegen aan een bestaand Google Wifi-netwerk
  • Een Nest Wifi-router toevoegen als add-on voor een bestaand Google Wifi-netwerk*

*In dit geval raden we je aan de stappen te volgen om je Google Wifi-apparaat toe te voegen aan een nieuw Google Nest Wifi-netwerk.

Voordat je begint

Als je je Google Wifi- en OnHub-apparaten en -instellingen overzet naar de Google Home-app, kun je dit niet ongedaan maken.

Nadat je je Wifi-apparaten hebt overgezet naar de Google Home-app, kun je onder meer de netwerkinstellingen updaten, ouderlijk toezicht beheren en snelheidstests uitvoeren in de Google Home- of Google Wifi-app. Als je je Wifi-apparaten en -instellingen overzet naar de Google Home-app, vinden er wel een paar wijzigingen plaats:

• Je moet de Google Home-app gebruiken om de naam van Wifi-apparaten te wijzigen en de ruimte van Wifi-apparaten aan te passen.
  • Bestaande beheerders in de Google Wifi-app worden verwijderd. In plaats daarvan moet je anderen in de Google Home-app toevoegen als leden van het huis om ze toegang te geven tot je wifi- en apparaatinstellingen. Je kunt beheerders niet meer wijzigen in de Google Wifi-app.
  • Je moet extra Google Wifi-, Nest Wifi- of OnHub-apparaten instellen in de Google Home-app.
  • Alle leden van de Google Home-app (waaronder bestaande en toekomstige leden) hebben hetzelfde niveau van controle en toegang tot je Wifi-apparaten en -instellingen als jij.

Meer informatie over wat er gebeurt als je je Wifi-instellingen toevoegt aan de Google Home-app

Opmerking: OnHub-apparaten kunnen niet worden gecombineerd met Nest Wifi-apparaten, zelfs niet nadat je OnHub hebt overgezet naar de Google Home-app.

Instructies

Als je je Nest Wifi-apparaat en Google Wifi-apparaat samen wilt gebruiken, bekijk je meer informatie over hoe je de Nest Wifi-router toevoegt aan een bestaand Google Wifi-netwerk. Als je alleen Google Wifi- of OnHub-apparaten hebt, ga je verder met de onderstaande instructies.

Je Google Wifi- of OnHub-netwerk toevoegen aan de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Tik op Apparaat of service toevoegen  en dan Google Wifi-netwerk importeren en dan Volgende.
  3. Kies een huis en tik op Volgende.
  4. Bevestig je wifi-netwerk en tik op Volgende.
  5. Volg de instructies in de app om het toevoegen van je netwerk te voltooien.

Wat er gebeurt als je je Google Wifi- of OnHub-apparaten en -instellingen toevoegt aan de Google Home-app

Wifi-apparaten en -instellingen

Nadat je je Wifi-apparaten en -instellingen hebt toegevoegd aan de Google Home-app, zijn de apparaten, netwerkinstellingen en informatie van je Google Wifi-app ook zichtbaar in de Google Home-app.

Je hebt toegang tot de meeste functies van de Google Home-app en de Google Wifi-app, maar de volgende functies zijn alleen beschikbaar via de Google Home-app:

• Naam van Wifi-apparaten wijzigen
  • De ruimte van een Wifi-apparaat wijzigen
  • Nieuw Wifi-apparaat instellen
  • Wifi-beheerders wijzigen en toevoegen

Wifi-beheerders

Bestaande beheerders in de Google Wifi-app worden verwijderd als je je Google Wifi-apparaten en -instellingen toevoegt aan de Google Home-app. Je kunt ook geen beheerders meer toevoegen of verwijderen in de Google Wifi-app. In plaats daarvan moet je anderen in de Google Home-app toevoegen als leden van het huis om ze toegang te geven tot je wifi- en apparaatinstellingen.

Houd er rekening mee dat leden van het huis in de Google Home-app hetzelfde niveau van controle en toegang hebben tot je Home-apparaten en -instellingen als jij. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om het wifi-wachtwoord te wijzigen, wifi-toegang in en uit te schakelen voor specifieke apparaten en andere gezinsleden toe te voegen of te verwijderen. Nodig alleen mensen die je vertrouwt uit om lid te worden van het huis.

Meer informatie over hoe je apparaten in je huis deelt met andere mensen en hoe je leden van het huis beheert