To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Wifi overzetten naar de Google Home-app

Als je je Google Wifi-apparaten overzet naar de Google Home-app, kun je je netwerkinstellingen updaten, ouderlijk toezicht beheren en snelheidstests uitvoeren. Als je je Google Wifi-apparaten en -instellingen overzet naar de Google Home-app, kan dat gevolgen hebben voor de manier waarop je je apparaten beheert.

Belangrijk: Je kunt de Google Wifi-app niet meer gebruiken om wijzigingen in je wifi-netwerk aan te brengen. Stap over naar de Google Home-app als je wijzigingen wilt aanbrengen, zoals leden toevoegen of verwijderen, apparaatnamen wijzigen, de fabrieksinstellingen terugzetten en snelheidstests voor je netwerk uitvoeren. Alleen-lezen toegang tot de Google Wifi-app is nog wel beschikbaar. Dit betekent dat je de Google Wifi-app en je apparaten nog steeds kunt openen en weergeven.

Updates en nieuwe functies in de Google Home-app

Wat er gebeurt als je je Google Wifi-apparaten en -instellingen toevoegt aan de Google Home-app

Wifi-apparaten en -instellingen

Nadat je Google Wifi-apparaten en -instellingen hebt toegevoegd aan de Google Home-app, kun je met de app het volgende doen:

• Je Google Wifi-netwerk beheren
  • De Google Assistent gebruiken om wifi te pauzeren, je internetsnelheid te checken en je wifi-wachtwoord voor gasten te tonen op Nest-schermen
  • Een Nest Wifi-punt toevoegen aan een bestaand Google Wifi-netwerk.
  • Een Nest Wifi-router toevoegen als add-on voor een bestaand Google Wifi-netwerk*

*In dit geval raden we je aan de stappen te volgen om je Google Wifi-apparaat toe te voegen aan een nieuw Google Nest Wifi-netwerk.

Je apparaten, netwerkinstellingen en de informatie van je Google Wifi-app zijn ook zichtbaar in de Google Home-app.

Voordat je begint

• Nadat je de apparaten hebt overgezet naar de Google Home-app, kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt.
  • Als je een wifi-netwerk wilt overzetten, moet je Google-account eigenaar zijn van het netwerk in de Google Wifi-app en lid zijn van het huis waarnaar je overzet in de Google Home-app. Meer informatie over hoe je een wifi-netwerk overzet voor iemand anders
  • De Google Home-app ondersteunt maar één wifi-netwerk per huis. Als je meerdere netwerken in de Google Wifi-app hebt en je deze allemaal wilt overzetten naar de Google Home-app, moet je voor elk netwerk dat je wilt overzetten eerst een nieuw huis maken in de Google Home-app. Je kunt maximaal 5 huizen met elk 1 wifi-netwerk maken.
  • Download of update naar de nieuwste versie van de Google Home-app die beschikbaar is voor Android of iOS.

Instructies

Ontdek hoe je een Nest Wifi-router toevoegt aan een bestaand Google Wifi-netwerk als je je Nest Wifi- en Google Wifi-apparaten samen wilt gebruiken. Als je alleen Google Wifi-apparaten hebt, ga je verder met de onderstaande instructies.

Je Google Wifi-netwerk toevoegen aan de Google Home-app

1. Open de Google Home-app . Als de Google Home-app nieuw voor je is, volg je de instructies om een huis in te stellen. Gebruik hetzelfde Google-account in de Home-app als je gebruikt in de Google Wifi-app.
  2. Tik op Apparaat of service toevoegen  en dan Google Wifi-netwerk importeren en dan Volgende.
  3. Kies een huis en tik op Volgende.
  4. Bevestig je wifi-netwerk en tik op Volgende.
    • Als je je wifi-netwerk niet ziet, ga je na of het netwerk online is.
  5. Volg de instructies in de app om je netwerk toe te voegen.

Problemen oplossen

'Google Wifi-netwerk importeren' wordt niet getoond in de Google Home-app

Alleen de eigenaar van het Google Wifi-netwerk kan Google Wifi-netwerken overzetten naar de Google Home-app. Als je de optie 'Google Wifi-netwerk importeren' wilt gebruiken, log je in op de Google Home-app met hetzelfde account dat wordt gebruikt als eigenaar in de Google Wifi-app.

Als je je apparaten oorspronkelijk hebt ingesteld in de Home-app of al toegang hebt tot al je Google Wifi-apparaten in de Home-app, verschijnt 'Google Wifi-netwerk importeren' niet en is overzetten niet nodig.

Checken welk account de eigenaar is:

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op Menu en selecteer je wifi-netwerk.
  3. Tik op het tabblad Instellingen en acties  en danNetwerk en algemeen en dan Beheerders.

Opmerking: Als je met de Google Wifi-app meerdere accounts voor verschillende netwerken gebruikt en je het netwerk dat je zoekt niet kunt vinden, moet je in de Google Wifi-app misschien een andere account kiezen om de eigenaar van je netwerk te vinden.

Van account wisselen in de Google Home-app voor Wifi-migratie

1. Open de Google Home-app
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Tik op je huidige accountnaam en kies daarna het eigenaarsaccount in de Google Wifi-app. Als je account er niet bij staat, tik je op Nog een account toevoegen.
  4. Nadat het juiste account is geselecteerd, kun je je netwerk overzetten.
Ik wil in de Home-app een ander account gebruiken dan in de Google Wifi-app wordt gebruikt

Alleen het Google-account dat is gekoppeld aan de eigenaar van het Google Wifi-netwerk kan Google Wifi-netwerken overzetten naar de Google Home-app. Als je dit account niet wilt gebruiken in de Google Home-app en je voor het beheer van je huis en wifi een ander Google-account wilt gebruiken, kun je tijdelijk het account van de eigenaar in de Wifi-app gebruiken om je netwerk over te zetten. Daarna verwijder je dat account.

Nieuw bij de Google Home-app

1. Open de Google Home-app
  2. Volg de instructies om een huis in te stellen. Zorg dat je voor het instellen het account van de eigenaar van het Google Wifi-netwerk gebruikt. Check in de Google Wifi-app wie de eigenaar is.
  3. Volg de bovenstaande instructies om je Google Wifi-netwerk aan de Google Home-app toe te voegen.
  4. Zodra het overzetten is afgerond, nodig je het account dat je wilt gebruiken uit om lid te worden van je huis.
  5. Vraag aan de eigenaar van dat account de uitnodiging om lid te worden te accepteren.
  6. Verwijder het oorspronkelijke lid van de Google Wifi-app uit het huis als je wilt.

Bestaand huis in de Google Home-app

1. Open de Google Home-app
  2. Nodig het account van de Google Wifi-eigenaar uit om lid te worden van je huis.
  3. Vraag aan de eigenaar van het account de uitnodiging om lid te worden te accepteren.
  4. Gebruik het account van de Google Wifi-eigenaar en voeg je Google Wifi-netwerk toe aan de Google Home-app.
  5. Als je wilt, kun je het lid uit het huis verwijderen nadat het overzetten is afgerond.

Als je geen toegang meer hebt tot het account van de Google Wifi-eigenaar en je kunt je account niet herstellen, moet je je apparaten terugzetten op de fabrieksinstellingen in de Google Wifi-app en daarna Google Wifi opnieuw instellen via de Google Home-app.

Ik heb een melding gekregen om mijn netwerk over te zetten, maar ik denk niet dat dit nodig is

Nagaan of je netwerk moet worden overgezet:

1. Open de Google Wifi-app .
  2. Tik op Menu  en selecteer je wifi-netwerk. Als je netwerk niet wordt vermeld, moet je misschien van Google-account wisselen. Als een netwerk moet worden overgezet, staat 'Netwerk overzetten' onder de lijst met je netwerken.
  3. Voor online netwerken die moeten worden overgezet, volg je de instructies hierboven om je Google Wifi-netwerk toe te voegen aan de Google Home-app.

In sommige gevallen heb je misschien via e-mail of in de Google Wifi-app een melding gekregen om een voormalig netwerk over te zetten dat nog steeds in je Google Wifi-app staat. Als het een netwerk is dat je niet meer gebruikt, hoef je het niet over te zetten. Als je geen meldingen over overzetten voor deze netwerken meer wilt krijgen, kun je je offline netwerken verwijderen door via de Google Wifi-app de fabrieksinstellingen van je offline netwerk terug te zetten.

Als een van de volgende situaties van toepassing is, verschijnt de optie 'Netwerk overzetten' niet in het menu van de Google Wifi-app en is overzetten niet nodig voor dat netwerk:

• Je hebt je Google Wifi-apparaten oorspronkelijk ingesteld in de Google Home-app.
  • Je hebt al toegang tot al je Google Wifi-apparaten via de Google Home-app.
  • Je hebt je netwerk al eerder overgezet.
De melding 'Je hebt geen niet-gemigreerde netwerken'

Als je je netwerk probeert over te zetten vanuit de Google Wifi-app en je de melding 'Je hebt geen niet-gemigreerde netwerken' krijgt, zorg dan dat je bij de Google Home-app bent ingelogd met hetzelfde account dat je gebruikt voor de Google Wifi-app.

Als je een nieuwe Google Home-app gebruikt, moet je vóór het overzetten de Google Home-app downloaden en een huis instellen met hetzelfde Google-account dat je voor de Google Wifi-app gebruikt.

Van account wisselen in de Google Home-app voor Wifi-migratie

1. Open de Google Home-app
  2. Tik rechtsboven op je account.
  3. Tik op je huidige accountnaam en kies daarna het eigenaarsaccount in de Google Wifi-app. Als je account er niet bij staat, tik je op Nog een account toevoegen.
  4. Nadat het juiste account is geselecteerd, kun je je netwerk overzetten.
Instellen of overzetten mislukt als je je wifi-netwerk aan de Home-app probeert toe te voegen

Dit kan gebeuren als het wifi-netwerk dat je probeert over te zetten, niet online is. Als het wifi-netwerk dat je probeert over te zetten, een netwerk is dat je regelmatig gebruikt, zorg je dat je Google Wifi is aangesloten en verbinding heeft met internet. Je kunt het lampje op je Wifi-apparaat checken of het apparaat in de Google Wifi-app opzoeken voor informatie over de huidige netwerkstatus.

In sommige gevallen is een wifi-netwerk offline omdat je het netwerk niet meer gebruikt. Check in de Google Wifi-app welk netwerk je momenteel gebruikt. Selecteer dat netwerk als je de stappen volgt om je netwerk toe te voegen aan de Google Home-app.

Een netwerk voor iemand anders overzetten

Als jij de eigenaar van het wifi-netwerk van een vriend of gezinslid bent, kun je dat netwerk voor die persoon overzetten naar de Google Home-app. Je kunt ook naar de Google Wifi-app gaan en het beheer van dat netwerk overdragen, zodat diegene het netwerk zelf kan overzetten.

Stap 1. Stel een huis in de Google Home-app in

Als je vriend of gezinslid de Google Home-app al gebruikt en een huis heeft ingesteld, vraag je diegene om jou een uitnodiging te sturen om lid van het huis te worden. Daarna kun je doorgaan naar stap 2.

Download de Google Home-app als je dat nog niet hebt gedaan en volg de stappen in de app om een nieuw huis in te stellen. Als je de Home-app zelf al gebruikt en je een nieuw huis voor je vriend of gezinslid moet maken, vind je hier meer informatie over hoe je een huis maakt.

Stap 2. Zet het netwerk over van de Google Wifi-app naar de Google Home-app

Volg de stappen om het wifi-netwerk over te zetten naar de Google Home-app. Zorg dat je het huis van je vriend of gezinslid kiest als je wordt gevraagd naar welk huis je het netwerk wilt overzetten.

Stap 3. Nodig je vriend of gezinslid uit om lid te worden van het huis

Als je in stap 1 een nieuw huis hebt gemaakt, kun je je vriend of gezinslid toevoegen aan dat huis door die persoon uit te nodigen. Zo kan diegene voortaan het eigen wifi-netwerk beheren, en als diegene andere compatibele apparaten heeft, zoals speakers of smartlampen, kunnen deze worden toegevoegd aan hetzelfde huis.

Je vriend of gezinslid moet de Google Home-app downloaden op een mobiel Android- of iOS-apparaat om aan de slag te gaan. Zorg dat diegene inlogt bij de Google Home-app met het Google-account dat diegene in de toekomst wil gebruiken om het wifi-netwerk te beheren.

Stap 4. Verlaat het huis in de Google Home-app (optioneel)

Als je je vriend of gezinslid wilt blijven helpen om het wifi-netwerk te beheren, kun je lid van het huis blijven als je vriend of gezinslid dit goed vindt. Vergeet niet dat leden van het huis in de Google Home-app volledige toegang tot dat huis hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld alle andere gebruikers verwijderen, nieuwe gebruikers toevoegen en de instellingen van de apparaten in dat huis veranderen. Nadat je iemand anders hebt geholpen om het wifi-netwerk over te zetten, raden we je aan het huis te verlaten.

Leden van een huis beheren

Bestaande beheerders in de Google Wifi-app worden verwijderd bij het overzetten naar de Google Home-app. Je kunt geen beheerders toevoegen aan of verwijderen uit de Google Wifi-app. Je moet anderen in de Google Home-app toevoegen als leden van het huis om ze toegang te geven tot je wifi- en apparaatinstellingen.

Leden van het huis in de Google Home-app hebben hetzelfde niveau van controle en toegang tot je smarthome-apparaten en -instellingen als jij. Dit omvat de mogelijkheid om je wifi-wachtwoord te wijzigen, wifi-toegang aan en uit te zetten voor specifieke apparaten en andere leden van het huis toe te voegen of te verwijderen. Nodig alleen mensen uit die je vertrouwt om lid te worden van het huis.

Meer informatie over hoe je apparaten in je huis deelt met andere mensen en hoe je leden van het huis beheert

Support voor OnHub-routers wordt beëindigd

In 2023 wordt support voor OnHub-routers beëindigd. Als je niet zeker weet welke Wifi-apparaten je hebt, check je de handleiding voor Google Nest Wifi- en Google Wifi-producten. Je OnHub-router levert nog steeds een wifi-signaal, maar je kunt deze niet meer beheren met de Google Home-app. Je kunt geen wifi-netwerkinstellingen beheren, geen snelheidstests uitvoeren en de Google Assistent-functies niet gebruiken. Als je de Google Home-app wilt blijven gebruiken om je wifi-netwerk te beheren, moet je upgraden naar een nieuwe wifi-configuratie.