Spelläge (Stadia)

Stadia är en helt ny spelplattform. Med den kan du spela direkt på olika skärmar utan att behöva vänta på att spelen ska laddas ned och installeras. För bästa möjliga spelupplevelse (särskilt i 4K*) behövs en snabb rutt utan hinder i form av en undermålig router eller konkurrerande trafik i samma nätverk för trafiken till och från molnservrarna.

Inställningen Spelläge gör att Stadia-trafiken optimeras automatiskt på Google Nest Wifi och Google Wifi. Med spelläget prioriteras Stadia så att spelet inte blir långsammare på grund av andra enheter eller aktiviteter i nätverket. till exempel om någon streamar tv eller surfar på webben i ett annat rum. Du kan använda spelläget när du spelar spel på Stadia.

Den här inställningen är aktiverad som standard men bara aktiv när du spelar spel på Stadia. Du kan inaktivera inställningen när som helst genom att följa anvisningarna nedan.

Aktivera eller inaktivera spelläget

I Google Wifi-appen

1. Öppna Google Wifi-appen .
  2. Tryck på fliken Inställningar och åtgärder  följt av Nätverk och allmänt.
  3. Tryck på Avancerade nätverk i avsnittet Nätverk.
  4. Tryck på Spelläge och aktivera On eller inaktivera Off Spelläge.

Stadia är tillgängligt i följande länder: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Kanada, Nederländerna, Norge, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA. En åtkomstkod krävs för att spela spel på Stadia. Den tillhandahålls vid ett kvalificerat köp. Läs mer om Stadia.

Tillgänglighet och prestanda hos spelfunktioner och tjänster (inklusive 4K, HDR, 60 FPS och 5.1-surroundljud) beror på nätverket, enheten och spelet, och det kan hända att de inte är tillgängliga för alla spel.