Avisering

To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ange prioriterade aktiviteter för att förbättra wifi-prestandan

Med Google Nest Wifi Pro-, Nest Wifi- och Google Wifi-enheter kan du få nätverket att fokusera på bandbredd för aktiviteter som behöver en snabbare anslutning till internet, till exempel videokonferenser. Då prioriteras sådan aktivitet framför annan aktivitet i hemnätverket.

Inställningen är aktiverad som standard, men den gäller bara när någon av enheterna används till en prioriterad aktivitet.

Läs mer om hur du lägger till ett Google Wifi-nätverk i Google Home-appen

Aktivera eller inaktivera prioriterade aktiviteter

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Wifi  följt av Nätverksinställningar följt av Prioriterade aktiviteter.
  3. Markera de aktivitetstyper som ska vara prioriterade i nätverket.

Prioriterade aktiviteter förblir prioriterade för nätverket tills du inaktiverar dem. Om du även anger en prioriterad enhet reserveras 70 % av bandbredden för den enheten. Det kan göra andra enheter och prioriterade aktiviteter långsammare om internetleverantören inte har tillräcklig bandbredd för andra enheter.

Prioriterade aktiviteter

Videokonferenser

Du kan ange videokonferenser som prioriterad aktivitet så att du får färre avbrott i form av att ljudet hackar eller bilden fryser när du sitter i möte. Videokonferenser i Google Meet, Zoom, MS Teams, Slack, GoToMeeting och Webex stöds som prioriterade aktiviteter.