To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Om Device Access med Google Nest

Sedan den 29 september 2023 fungerar inte längre WWN-anslutningar (Works With Nest), och det går inte längre att få åtkomst till dem. Mer information finns i detta foruminlägg.

Works with Nest (WWN) var den ursprungliga lösningen via vilken tredjepartspartner kunde få åtkomst till och styra Nest-produkter. De var fullständigt integrerade med en Nest-produkt och kunde kontrollera och ändra dess status.

Fungerar med Google Home (FMGH), som tidigare kallades Fungerar med Hey Google, gör det möjligt för Google Assistent att styra alla dina anslutna enheter. I Google Home-appen kan du skapa rutiner för att starta en eller flera av dina enheter automatiskt. Du får andra alternativ för enhetsstyrning från partner som erbjuder Device Access-integrering.

Här hittar du svar på vanliga frågor om Device Access. Det finns information om Device Access för privatpersoner och kommersiella utvecklare samt om var du kan registrera dig för att få de senaste uppdateringarna.

Vad är Device Access och varför lanserar ni programmet?

Vi har publicerat tydliga åtaganden gällande integritet så att Nests kunder ska förstå hur vår teknik fungerar och vilka säkerhetsfunktioner vi har lagt in i syfte att skydda användarnas känsliga uppgifter. Vi erbjuder våra partners i ekosystemet fler sätt att integrera med Nests produkter via Device Access, men på ett sätt som bygger på integritet och säkerhet.

Med Device Access kan kvalificerade partners komma åt och styra Nest-produkter via sina appar och lösningar på ett säkert sätt. I och med detta får du fler val i hur du styr ditt hem. Vi ser till att din data är privat och skyddad genom att kräva att utvecklare som deltar i Device Access genomgår en extra säkerhetsbedömning.

Vilka datasäkerhetsåtgärder används?

Alla utvecklare måste genomgå en granskning av föreslagna användningsfall, klara en årlig säkerhetsbedömning och godkänna våra användarvillkor. På det sättet kan vi försäkra oss om att lämpliga dataskydd och säkerhetsåtgärder används i enlighet med våra standarder för integritet och säkerhet.

Läs mer om hur Google Nest skyddar användardata i Vanliga frågor om integritet.

På vilka sätt skiljer sig Fungerar med Google Home och Nest Device Access åt?

Fungerar med Google Home (FMGH), som tidigare kallades Fungerar med Hey Google, gör det möjligt för Google Assistent att styra alla dina anslutna enheter. I Google Home-appen kan du skapa rutiner för att starta en eller flera av dina enheter automatiskt.

Med Device Access kan våra partners integrera Google Nest-enheter med sitt ekosystem för det smarta hemmet. Device Access ger tredjepartspartners direktåtkomst till och möjlighet att styra Nest-produkter, men bara om deras användningsfall blir godkända i vår granskning och om de klarar en årlig säkerhetsbedömning av någon av våra auktoriserade testare. Om du till exempel har ett säkerhetssystem som är integrerat med Device Access kan du visa och styra Nest-kameror och andra produkter direkt via säkerhetsleverantörens app. Partners måste uppdatera säkerhetsbedömningen varje år och på så sätt verifiera att de fortfarande uppfyller kraven.

Vilka partners finns för närvarande på Nest Device Access?

Vissa av våra partners, som Vivint och IFTTT, har skapat integreringar med oss via Device Access. Mer information om hur du använder en Nest-enhet med en partners enheter eller tjänster finns på partnerns webbplats.

Information för utvecklare

Var kan jag läsa mer om att bli utvecklare för Device Access?

Om du är kommersiell utvecklare eller Nest-kund och intresserad av Device Access hittar du mer information på Device Access-webbplatsen. På den sidan finns de senaste uppdateringarna.

Kommer utvecklare att ha åtkomst till en utvecklarkonsol där de kan hantera integrationer?

Ja, det finns en konsol för kommersiella utvecklare som uppfyller villkoren och har godkända integrationer såväl som för privatpersoner. Kom igång genom att besöka konsolen för enhetsåtkomst, godkänna användarvillkoren och betala en symbolisk avgift (återbetalas inte).

Måste utvecklarna betala för den kommersiella årliga säkerhetsbedömningen?

Ja, det finns en årlig kostnad som bestäms från fall till fall. Någon av våra auktoriserade testare fastställer arbetets omfattning utifrån det enskilda användningsfallet. Du får mer information när du ansöker om kommersiell utveckling.

Vad händer om jag inte blir godkänd i den årliga säkerhetsbedömningen?

Om du inte blir godkänd har du 30 dagar på dig att åtgärda de problem som upptäcktes. När du har gjort det kan du schemalägga en ny bedömning.

Vad omfattar den kommersiella granskningsprocessen för Device Access?

Du måste genomgå en kvalificerande granskningsprocess som inbegriper en årlig säkerhetsbedömning och bedömning av användningsfall innan vi kan godkänna din ansökan om Device Access-programmet. Utvecklare måste klara säkerhetsbedömningen, godkänna de tillämpliga villkoren för Device Access-programmet, som inkluderar vår policy för användaruppgifter, och andra ytterligare granskningskrav innan de godkänns.

Vad innebär åtkomst för privatpersoner? Hur skiljer det sig från kommersiell åtkomst?

Åtkomst för privatpersoner är till för användare som är intresserade av smarta hem och vill delta i Device Access. De kan då styra sina Nest-enheter för privata integrationer upp till ett visst antal användare och utan formell granskning. Partner kan dessutom testa sina integrationer via åtkomst för privatpersoner innan de skickar in dem för kommersiell åtkomst. Med kommersiell åtkomst får en större målgrupp åtkomst till integrationen, vilket kräver en fullständig granskningsprocess, inklusive en årlig säkerhetsbedömning.

Works with Nest hade en sandlåda för integrationer från privatpersoner. Går det att göra med Device Access?

Ja, i sandlådan för Direct Access för privatpersoner kan du styra dina Nest-enheter för privata integrationer och automatiseringar. Det krävs ingen säkerhetsrevision eller säkerhetsgranskning för dessa mindre integrationer och endast ett begränsat antal användare tillåts.

Mer information finns på webbplatsen för Device Access.