To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Finn ut mer om Google Nest Device Access

Fra og med September 29, 2023 fungerer ikke Works with Nest-tilkoblinger (WWN) lenger, og du kan ikke få tilgang til dem. Du finner mer informasjon i dette innlegget i brukerforumet.

Works with Nest (WWN) var den opprinnelige løsningen som tredjepartspartnere brukte for å få tilgang til og styre Nest-produkter. De var helt integrerte med Nest-produktet og kunne se og endre produktets status.

Med Fungerer med Google Home (FMGH – tidligere kalt «Fungerer med Hey Google») kan Google-assistenten kontrollere alle tilkoblede enheter. I Google Home-appen kan du opprette rutiner for å starte én eller flere av enhetene dine automatisk. Det finnes andre alternativer for enhetskontroll fra partnere som tilbyr Device Access-integreringer.

Her finner du svar på noen vanlige spørsmål om Device Access. Du finner informasjon om Device Access for enkeltpersoner og kommersielle utviklere samt om hvor du kan registrere deg for å få de nyeste oppdateringene.

Hva er Device Access, og hvorfor lanserer dere dette programmet?

Vi har publisert et sett med tydelige personverngarantier, slik at Nest-kunder kan få innsikt i hvordan teknologien vår fungerer, og vi kan forklare sikkerhetstiltakene vi har iverksatt for å beskytte brukernes sensitive data. Med Device Access tilbyr vi tredjepartspartnere i økosystemet flere løsninger for integrering av Nest-produkter, men på en måte som er bygget på et grunnlag av personvern og sikkerhet.

Med Device Access kan kvalifiserte partnere få tilgang til og styre Nest-produktene dine via sine egne apper og løsninger – på en sikker måte. Dette gir deg flere muligheter og gjør det lettere å styre hjemmet ditt slik du vil. For å beskytte dataene dine krever vi at Device Access-utviklerne går gjennom en ekstra sikkerhetstest.

Hvilke sikkerhetstiltak er iverksatt?

Før de foreslåtte bruksmønstrene til utviklere for Device Access kan godkjennes, må de gjennomgås. De må bestå en årlig sikkerhetstest, og utviklerne må godta vilkårene våre for bruk, slik at vi kan være sikre på at hver utvikler har de riktige databeskyttelsene og -sikkerhetstiltakene som overholder standardene våre for personvern og sikkerhet.

Du kan finne ut mer om hvordan Google Nest beskytter brukerdata, i Vanlige spørsmål om personvern.

Hva er forskjellen mellom «Fungerer med Google Home» og «Nest Device Access»?

Med Fungerer med Google Home (FMGH – tidligere kalt «Fungerer med Hey Google») kan Google-assistenten kontrollere alle tilkoblede enheter. I Google Home-appen kan du opprette rutiner for å starte én eller flere av enhetene dine automatisk.

Med Device Access kan partnere integrere Google Nest-enheter i økosystemene for smarthjemmene sine. Med Device Access får tredjepartspartnere direkte tilgang til og kontroll over Nest-produktene dine, men bare om bruksmønsteret er godkjent av oss og partneren består en årlig sikkerhetstest fra en av de autoriserte testerne våre. Hvis du for eksempel har et sikkerhetssystem som kan integreres med Device Access, kan du se og styre Nest-kameraene dine samt andre produkter direkte via sikkerhetsleverandørens app. Partnere må bestå sikkerhetstesten hvert år for å bekrefte at de fortsatt oppfyller kravene.

Hvilke partnere finnes for øyeblikket i Device Access-programmet?

Noen av partnerne våre, for eksempel Vivint og IFTTT, har utviklet integreringer med oss via Device Access. Du finner informasjon om hvordan du bruker en Nest-enhet med enhetene eller tjenestene til en partner, på partnerens nettsted.

Informasjon for utviklere

Hvor kan jeg finne ut mer om å bli utvikler for Device Access?

Hvis du er en kommersiell utvikler eller en Nest-kunde som er interessert i Device Access, kan du finne mer informasjon på nettstedet vårt om Device Access. På den siden finner du de nyeste oppdateringene.

Får utviklere tilgang til en utviklerkonsoll hvor de kan administrere integreringene?

Ja, vi har en konsoll for både kvalifiserte kommersielle utviklere med godkjente integreringer, og enkeltpersoner. For å komme i gang, gå til Device Access-konsollen, godta vilkårene for bruk og betal en nominell, ikke-refunderbar registreringsavgift.

Må utviklere betale for den kommersielle årlige sikkerhetstesten?

Ja, det er en årlig kostnad som bestemmes ut fra individuelle vurderinger av hvert tilfelle. En av de autoriserte testerne våre fastslår omfanget av arbeidet basert på det aktuelle bruksmønsteret. Når du søker om kommersiell utvikling, får du mer informasjon.

Hva skjer hvis jeg ikke består den årlige sikkerhetstesten?

Hvis du ikke består den årlige sikkerhetstesten, får du 30 dager på deg til å løse de problemene som ble oppdaget. Når du har gjort det, kan du ta testen på nytt.

Hva omfatter den kommersielle gjennomgangsprosessen for Device Access?

Du må gå gjennom en kvalifiserende gjennomgangsprosess som omfatter en årlig sikkerhetstest og vurdering av bruksmønsteret før vi godkjenner søknaden din for Device Access-programmet. Utviklere må bestå denne årlige sikkerhetstesten, godta vilkårene for Device Access-programmet, som inkluderer retningslinjene for brukerdata, og oppfylle eventuelle andre krav før de godkjennes.

Hva er tilgang for enkeltpersoner? Hvordan skiller det seg fra kommersiell tilgang?

Tilgang for enkeltpersoner er til for brukere som er interessert i smarthjem og som vil delta i Device Access. Dette gjør det mulig å styre egne Nest-enheter med private integreringer for opptil et bestemt antall brukere og uten en formell gjennomgangsprosess. Partnere kan også teste integreringene sine via tilgangen for enkeltpersoner før de søker om kommersiell tilgang. Med kommersiell tilgang får et større publikum tilgang til integreringen, noe som krever en mer omfattende gjennomgangsprosess, inkludert en årlig sikkerhetstest.