To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Meer informatie over Google Nest Device Access

Vanaf 29 september 2023 werken Works with Nest-verbindingen (WWN) niet meer en heb je er geen toegang meer toe. Ga naar deze post op het communityforum voor meer informatie.

Works with Nest (WWN) was de oorspronkelijke manier waarop externe partners toegang kregen tot je Nest-producten en deze konden bedienen. WWN-verbindingen waren volledig geïntegreerd in een Nest-product, zodat de status ervan moeiteloos kon worden gecheckt en gewijzigd.

Met Werkt met Google Home, voorheen Werkt met Hey Google, kan de Google Assistent al je verbonden apparaten bedienen. In de Google Home-app kun je routines maken om een of meer van je apparaten automatisch te laten starten. Je hebt andere opties voor apparaatbediening via partners die Device Access-integraties aanbieden.

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over Device Access. Je vindt informatie over Device Access voor individuele gebruikers en commerciële ontwikkelaars en je komt te weten waar je je kunt aanmelden voor de nieuwste updates.

Wat is Device Access en waarom lanceren jullie dit programma?

We hebben een duidelijke reeks privacytoezeggingen gepubliceerd zodat Nest-klanten inzicht krijgen in hoe onze technologie werkt en hoe we waarborgen dat hun gevoelige gegevens beschermd en beveiligd zijn. Met Device Access bieden we externe partners in ons ecosysteem meer integratiemogelijkheden met Nest-producten, maar dan wel gebaseerd op een solide privacy- en beveiligingsbeleid.

Dankzij Device Access kunnen gekwalificeerde partners op veilige wijze met hun apps en oplossingen toegang krijgen tot je Nest-producten en deze bedienen. Daardoor kun jij je smarthome op meer manieren bedienen. Ontwikkelaars van oplossingen met Device Access moeten aanvullende beveiligingsbeoordelingen doorlopen om je gegevens privé en beveiligd te houden.

Wat voor maatregelen voor gegevensbeveiliging worden er toegepast?

Device Access-ontwikkelaars moeten hun voorgestelde toepassingen laten beoordelen, zelf elk jaar een beveiligingsbeoordeling ondergaan en akkoord gaan met onze Servicevoorwaarden voordat ze worden goedgekeurd. Zo zorgen we ervoor dat alle ontwikkelaars de juiste maatregelen treffen om gegevens te beveiligen en kunnen waarborgen dat ze aan onze privacy- en beveiligingsnormen voldoen.

Lees onze veelgestelde vragen over privacy voor meer informatie over hoe Google Nest de gegevens van gebruikers beschermt.

Wat zijn de verschillen tussen Werkt met Google Home en Nest Device Access?

Met Werkt met Google Home, voorheen Werkt met Hey Google, kan de Google Assistent al je verbonden apparaten bedienen. In de Google Home-app kun je routines maken om een of meer van je apparaten automatisch te laten starten.

Met Device Access kunnen partners Google Nest-apparaten integreren in hun smarthome-ecosysteem. Met Device Access krijgen externe partners rechtstreeks toegang tot je Nest-producten en kunnen ze die bedienen. Wel wordt hun oplossing eerst door ons beoordeeld en moeten ze elk jaar een beveiligingsbeoordeling van een van onze geautoriseerde testers doorlopen. Als je bijvoorbeeld een beveiligingssysteem hebt dat integratie met Device Access biedt, kun je je Nest-camera en andere producten rechtstreeks vanuit de app van je beveiligingsprovider bekijken en bedienen. Elk jaar moeten partners hun beveiliging opnieuw laten beoordelen om aan te tonen dat ze nog steeds aan de beveiligingsvereisten voldoen.

Welke partners zijn onderdeel van het programma voor Nest Device Access?

Sommige van onze partners, zoals Vivint en IFTTT, hebben integraties met ons ontwikkeld via Device Access. Ga naar de website van een partner voor meer informatie over hoe je een Nest-apparaat gebruikt met de apparaten of services van die partner.

Informatie voor ontwikkelaars

Waar vind ik meer informatie over hoe ik een Device Access-ontwikkelaar word?

Als je als commercieel ontwikkelaar of Nest-gebruiker meer wilt weten over Device Access, vind je meer informatie op onze site voor Device Access. Check deze pagina voor de nieuwste updates.

Krijgen ontwikkelaars toegang tot een console waar ze hun integraties kunnen beheren?

Ja, we hebben een console voor gekwalificeerde commerciële ontwikkelaars met goedgekeurde integraties, maar ook voor individuele gebruikers. Ga eerst naar de Console voor apparaattoegang, accepteer de Servicevoorwaarden en betaal een klein bedrag (waarvoor geen terugbetaling mogelijk is).

Moeten ontwikkelaars betalen voor de commerciële jaarlijkse beveiligingsbeoordeling?

Ja, de kosten worden jaarlijks per geval berekend. Een van onze geautoriseerde testers stelt vast hoeveel werk het is om jouw oplossing te beoordelen. Zodra je je hebt aangemeld voor commerciële ontwikkeling, krijg je meer informatie.

Wat gebeurt er als ik de jaarlijkse beveiligingsbeoordeling niet met succes doorloop?

Je hebt 30 dagen de tijd om problemen op te lossen die tijdens de jaarlijkse beveiligingsbeoordeling worden gevonden. Daarna kun je een afspraak maken voor een nieuwe beoordeling.

Wat houdt het commerciële beoordelingsproces voor Device Access in?

We hanteren een beoordelingsproces dat bestaat uit een jaarlijkse beveiligingsbeoordeling en een beoordeling van je toepassing voordat we je registratie voor het Device Access-programma accepteren. Ontwikkelaars moeten deze jaarlijkse beveiligingsbeoordeling met succes doorlopen, akkoord gaan met de toepasselijke voorwaarden van het Device Access-programma (waaronder ons beleid voor gebruikersgegevens) en voldoen aan andere beoordelingsvereisten voordat ze worden goedgekeurd.

Wat houdt individuele toegang in? Wat is het verschil met commerciële toegang?

Individuele toegang is bedoeld voor enthousiaste smarthome-gebruikers die willen deelnemen aan Device Access. Je kunt voor je privé-integraties je eigen Nest-apparaten bedienen voor een bepaald aantal gebruikers, zonder dat je het officiële beoordelingsproces hoeft te doorlopen. Ook krijgen partners zo de kans om hun integraties te testen voordat ze deze indienen voor commerciële toegang. Bij commerciële toegang komt de integratie beschikbaar voor een groter publiek. De integratie moet dan een volledig beoordelingsproces ondergaan, waaronder een jaarlijkse beveiligingsbeoordeling.

Works with Nest maakte gebruik van een sandbox voor persoonlijke integraties. Is dat ook mogelijk met Device Access?

Ja, in de sandbox van Device Access voor individuele gebruikers kun je je eigen Nest-apparaten rechtstreeks bedienen voor je privé-integraties en -automatiseringen. Voor deze kleinschalige integraties heb je geen beveiligingsaudit of -beoordeling nodig. Wel kan maar een beperkt aantal gebruikers deelnemen.

Ga voor meer informatie naar de Device Access-site.