To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här ansluter du Nest Wifi-åtkomstpunkter

Om du vill ha wifi-täckning överallt hemma måste anslutningen mellan varje wifi-åtkomstpunkt vara stark. Nest Wifi-routern och åtkomstpunkterna ska stå jämnt utspridda men inte för långt ifrån varandra.

Google Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk. Du kan följa samma anvisningar för att lägga till ytterligare Nest Wifi Pro-routrar i Nest Wifi Pro-nätverket.

1. Börja med routern.
  2. Tänk efter på vilka andra ställen det behövs stark wifi-signal hemma. Ställ åtkomstpunkten ungefär halvvägs dit, men högst två rum bort från routern eller en annan åtkomstpunkt.
    • Om det är en Nest Wifi-åtkomstpunkt du konfigurerar är det även här du kommer att interagera med Google-assistenten. Obs! Google Assistent ingår inte i Nest Wifi Pro-routrar.
    • Ställ åtkomstpunkten på en öppen plats. Undvik att placera den i närheten av andra föremål som fysiskt kan blockera signalen, till exempel stora apparater eller akvarier.
  3. Hitta ett eluttag i närheten. Kontrollera att nätadaptern är ansluten till åtkomstpunkten och sätt sedan kontakten i eluttaget.
    • Om du konfigurerar en Nest Wifi-åtkomstpunkt blinkar åtkomstpunktens lampa så att du ser att den slås på.
    • Om du konfigurerar en Nest Wifi Pro-router pulserar lampan på routern med vitt sken och börjar sedan lysa med ett blått sken för att visa att den är redo för konfiguration.