To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Aktivera ultraljudsavkänning

Med ultraljudsavkänning blir det enklare att interagera dagligen med Google Nest-skärmen, Google Nest Mini och Google Nest Wifi-åtkomstpunkter. Du kan låta pekgesterna visas automatiskt när du närmar dig högtalaren eller skärmen. Se de lättlästa siffrorna på kökstimern från andra sidan av rummet. Oavsett om du är i närheten av enheten eller längre bort får du bättre hjälp och röststyrning när ultraljudsavkänning har aktiverats.

Så fungerar ultraljudsavkänning

Med ultraljudsavkänning används Google Nest-enhetens högtalare och mikrofoner för att avgöra om någon närmar sig enheten. Regelbundna ultraljudssignaler som örat inte uppfattar skickas ut från enhetens högtalare. Signalerna studsar på föremål i närheten och mikrofonerna registrerar dessa ekon.

Obs! Ibland kan det uppstå brus från andra saker i hemmet som orsakar kortare störningar i ultraljudsavkänningen. Det ska fungera som vanligt igen när bruset försvinner.

Utforska funktioner för ultraljudsavkänning

Google Nest-skärmar

Se dina aviseringar enkelt

Om du har aktiverat personliga resultat och Startskärm och aviseringar på Nest Hub-skärmen visas olästa aviseringar på den aktiva låsskärmen med ultraljudsavkänning när du är i närheten. På Nest Hub Max-skärmar visas aviseringar när enheten känner igen ditt ansikte om du har registrerat dig för Face Match och aktiverat anpassning. Om du inte har registrerat dig för Face Match men har aktiverat aviseringar och anpassning visas väntande aviseringar med ultraljudsavkänning när du är i närheten.

Se och styra timers bättre

Om du har ställt in en timer och Nest-skärmen känner av att du är i närheten visas dina pekgester automatiskt så att du enkelt kan styra timern. Om du befinner dig på andra sidan rummet visas siffrorna på timern i större storlek så att det blir lättare att läsa dem.

Håll dig uppdaterad om dagens väder

När du frågar om vädret får du ingående väderinformation och en prognos varje timme om du är i närheten av skärmen. Dagens väder visas också med större text om du är längre bort.

Styra och visa media

Du kan enklare styra ljuduppspelning på Nest-skärmen eftersom pekgesterna visas automatiskt när du är i närheten.

Google Nest Mini

Styra volymen

Det blir enklare att styra ljudet på Nest Mini eftersom enheten känner av din hands närvaro och tänder LED-lamporna för volymen medan media spelas upp.

Nest Wifi-åtkomstpunkt

Styra volymen

Det blir enklare att styra ljudet på Nest Wifi-åtkomstpunkten eftersom enheten känner av din hands närvaro och tänder LED-lamporna för volymen medan media spelas upp.

Ultraljudsavkänning och din integritet

Ultraljudsavkänningen görs på själva enheten och används för att ställa in högtalaren eller skärmen och göra det enklare att använda den med en snabb blick beroende på hur nära enheten du befinner dig. Ingen data från rörelse-, närhets- eller närvarosensorerna skickas till molnet.

Läs mer om Nest och våra åtaganden gällande integritet. Du kan även läsa vår sensorguide.

Inaktivera ultraljudsavkänning

Google Nest-skärmar

Den här inställningen är aktiverad som standard, men du kan när som helst inaktivera den (och aktivera den igen efter behov) i Google Home-appen. När ultraljudsavkänning är aktiverat känner din Smart Display av att du är i närheten om du befinner dig inom ett avstånd på ca 1,2 m från enheten.

Så här aktiverar eller inaktiverar du ultraljudsavkänning:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Igenkänning och delning.
  5. Inaktivera Ultraljudsavkänning.

Obs! När mikrofonen på Nest-skärmen stängs av inaktiveras även ultraljudsavkänning.

Google Nest Mini

Den här inställningen är aktiverad som standard, men du kan när som helst inaktivera den (och aktivera den igen efter behov) i Google Home-appen. När ultraljudsavkänning är aktiverat känner din Nest Mini av att du är i närheten om din handflata är cirka 5–15 cm ovanför enheten medan media spelas upp.

Så här aktiverar eller inaktiverar du ultraljudsavkänning:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Igenkänning och delning.
  5. Inaktivera Ultraljudsavkänning.

Obs! När mikrofonen på Nest Mini stängs av inaktiveras även ultraljudsavkänning.

Nest Wifi-åtkomstpunkt

Den här inställningen är aktiverad som standard, men du kan när som helst inaktivera den (och aktivera den igen efter behov) i Google Home-appen. När ultraljudsavkänning är aktiverat känner din Nest Wifi-åtkomstpunkt av att du är i närheten om din handflata är cirka 3–15 cm ovanför enheten medan media spelas upp.

Så här aktiverar eller inaktiverar du ultraljudsavkänning:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar följt av Igenkänning och delning.
  5. Inaktivera Ultraljudsavkänning.

Obs! När mikrofonen på Nest Wifi-åtkomstpunkt stängs av inaktiveras även ultraljudsavkänning.