Slå på ultralydregistrering

Med ultralydregistrering får du brukervennlighet på et nytt nivå. Du kan tilpasse funksjonene for Google Nest-skjermen din etter hvor langt unna den du er. Du kan se nedtellingen din med store bokstaver når du er på andre siden av rommet. Du kan også få berøringskontrollene dine til å vises automatisk når du nærmer deg skjermen. Enten du er i nærheten eller langt unna, kan du få mer hjelp og kontroll raskt når ultralydregistrering er på.

Sånn fungerer ultralydregistrering

Med ultralydregistrering brukes Google Nest-enhetens høyttalere og mikrofoner til å registrere når det er en person ca. 1,2 meter unna forsiden på enheten eller nærmere.  Høyttalerne på enheten sender ut ultralydspulser som ikke kan høres av mennesker. Disse pulsene reflekteres tilbake fra gjenstander som er i nærheten i rommet, og mikrofonene fanger opp refleksjonene.

Merk: Av og til kan det komme ultrasonisk støy fra andre ting i hjemmet ditt, noe som kan forstyrre ultralydregistreringen i en kort periode. Alt skal fungere som normalt igjen når den ultrasoniske støyen er borte.

Utforsk funksjoner for ultralydregistrering

Les varslene dine enkelt

Hvis du bruker Nest Hub og har slått på personlige resultater samt Startskjerm og varsler, viser ultralydregistrering ventende varsler på den passive skjermen når du er i nærheten. Hvis du bruker Nest Hub Max og har registrert deg for Face Match samt slått på personlig tilpasning, vises varsler når Face Match kjenner deg igjen på enheten.  Hvis du ikke er registrert for Face Match, men du har slått på varsler og personlig tilpasning, viser ultralydregistrering ventende varsler når du er i nærheten.

Få bedre oversikt og kontroll over nedtellinger

Når du har en aktiv nedtelling og Nest-skjermen registrerer at du er i nærheten, vises berøringskontrollene dine automatisk, så du kan kontrollere nedtellingen enkelt. Hvis du er på den andre siden av rommet, vises nedtellingen med større tall, så det er lettere å lese den.

Få med deg alt om dagens vær

Når du ber om været, kan du gå nærmere skjermen for å se detaljert værinformasjon og en timebasert prognose. Hvis du står lengre unna, kan du se en oversikt over dagens vær med større bokstaver.

Finn ut mer om reiseveier

Gå nærmere skjermen når du ber om en reisevei, for å få detaljert informasjon og et kart over ruten du bør ta. Hvis du står langt unna skjermen, kan du likevel se reisetiden og trafikkinformasjonen, som vises med større bokstaver for å være lettere å lese.

Kontrollér og se medieinnhold

Du kan kontrollere Nest-skjermen lettere når du spiller lydinnhold, ved å vise berøringskontrollene dine automatisk når du er i nærheten.

Ultralydregistrering og personvern

Funksjonen for ultralydregistrering utføres på enheten din og brukes til å justere skjermen basert på hvor langt unna du er, så det er lettere å lese og kontrollere skjermen. Ingen data om bevegelse, avstand eller tilstedeværelse sendes til nettskyen.

Finn ut mer om Nest og garantiene våre om personvern her.  Du kan også finne ut mer om veiledningen vår om sensorer her.

Slå av ultralydregistrering

Denne innstillingen er på som standard, men du kan slå den av (og på igjen) når som helst i Google Home-appen. Hvis den er på, registrerer smartskjermen når du er ca. 1,2 m unna enheten eller nærmere.

Slik slår du ultralydregistrering av eller på:

1. Åpne Google Home-appen Google Home app
  2. Gå til Enhetsinnstillinger
  3. Rull ned til Ultralydregistrering-innstillingen
  4. Skyv glidebryteren til På On eller Av Off for å slå funksjonen på eller av for enheten du bruker.

På Nest Hub og Nest Hub Max kan du også slå av ultralydregistrering ved å bruke bryteren på baksiden av skjermen til å slå av mikrofonene. (På Nest Hub Max slår denne bryteren også av kameraet.) For å slå på ultralydregistrering igjen, slå på mikrofonene igjen med den samme bryteren.