To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Dichtbijsensor aanzetten

De Dichtbijsensor maakt je dagelijkse interacties met je Google Nest-scherm, Google Nest Mini en Google Nest Wifi-punt makkelijker. Laat de tikbediening automatisch verschijnen als je in de buurt van je speaker of scherm komt. Je kookwekker is duidelijk zichtbaar vanaf de andere kant van de kamer met makkelijk te lezen cijfers. Of je nu in de buurt of ver weg bent, je kunt in één oogopslag meer hulp en opties krijgen als de Dichtbijsensor aanstaat.

Hoe de Dichtbijsensor werkt

De Dichtbijsensor maakt gebruik van de speakers en microfoons van je Google Nest-apparaat om vast te stellen dat iemand het apparaat nadert. De speaker van je apparaat zendt zwakke, onhoorbare, ultrasone pulsen uit. Deze pulsen worden gereflecteerd op nabije objecten in de kamer. De microfoons nemen deze reflecties waar.

Opmerking: Af en toe kunnen andere producten in je huis ultrasone geluiden veroorzaken, waardoor de Dichtbijsensor kort kan worden verstoord. Deze verstoring houdt op zodra de ultrasone geluiden stoppen.

Functies van de Dichtbijsensor

Google Nest-schermen

Makkelijk je meldingen bekijken

Als je persoonlijke resultaten en Startscherm en meldingen hebt aangezet op je Nest Hub-scherm, toont de Dichtbijsensor meldingen in behandeling op het inactieve scherm als je in de buurt bent. Als je Face Match gebruikt en personalisatie hebt aangezet op een Nest Hub Max-scherm, worden meldingen getoond als je door Face Match wordt herkend op het apparaat. Als je geen Face Match gebruikt, maar wel meldingen en personalisatie hebt aangezet, toont de Dichtbijsensor meldingen in behandeling als je in de buurt bent.

Betere weergave en bediening voor je timers

Als je een timer zet en het Nest-scherm waarneemt dat je in de buurt bent, wordt de tikbediening automatisch getoond, zodat je de timer makkelijk kunt bedienen. Sta je aan de andere kant van de ruimte, dan wordt je timer in een groter lettertype getoond, zodat je deze makkelijker kunt zien.

Op de hoogte blijven van de dagelijkse weersvoorspelling

Als je vraagt om het weer, kun je gedetailleerde weersinformatie en een voorspelling per uur krijgen terwijl je in de buurt van het scherm bent. Ook als je niet in de buurt van het scherm bent, krijg je het weerbericht van de dag. Dit wordt dan in grotere letters getoond.

Je media bedienen en bekijken

Met het Nest-scherm kun je audio makkelijker bedienen, omdat de tikbediening automatisch wordt getoond als je in de buurt bent.

Google Nest Mini

Het volume regelen

Met de Nest Mini kun je audio makkelijker bedienen, doordat de aanwezigheid van je hand wordt waargenomen en de ledlampjes voor volume oplichten terwijl je media afspeelt.

Nest Wifi-punt

Het volume regelen

Met je Nest Wifi-punt kun je audio makkelijker bedienen, doordat de aanwezigheid van je hand wordt waargenomen en de ledlampjes voor volume oplichten terwijl je media afspeelt.

De Dichtbijsensor en je privacy

De functie Dichtbijsensor wordt op je apparaat uitgevoerd en gebruikt om je speaker of scherm aan te passen zodat je het apparaat overzichtelijker en makkelijker kunt bedienen op basis van je afstand tot het apparaat. Er worden geen sensorgegevens over beweging, afstand of aanwezigheid naar de cloud gestuurd.

Ontdek meer over Nest en onze privacyprincipes. Je kunt ook meer informatie vinden in ons artikel over sensoren.

De Dichtbijsensor uitzetten

Google Nest-schermen

Deze instelling staat standaard aan, maar je kunt de functie altijd uitzetten (en weer aanzetten) via de Google Home-app. Als de Dichtbijsensor aanstaat, kan je smartdisplay waarnemen dat je in de buurt bent als je je binnen ongeveer 1,2 m van het apparaat bevindt.

Volg deze stappen om de Dichtbijsensor aan of uit te zetten:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen.
  5. Zet de Dichtbijsensor uit.

Opmerking: De Dichtbijsensor gaat ook uit als het geluid van de microfoon van je Nest-scherm uitstaat.

Google Nest Mini

Deze instelling staat standaard aan, maar je kunt de functie altijd uitzetten (en weer aanzetten) via de Google Home-app. Als de Dichtbijsensor aanstaat, kan de Nest Mini waarnemen dat je in de buurt bent als je handpalm zich ongeveer 5 tot 15 cm boven je apparaat bevindt tijdens het afspelen van media.

Volg deze stappen om de Dichtbijsensor aan of uit te zetten:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen.
  5. Zet de Dichtbijsensor uit.

Opmerking: De Dichtbijsensor gaat ook uit als het geluid van de microfoon van je Nest Mini uitstaat.

Nest Wifi-punt

Deze instelling staat standaard aan, maar je kunt de functie altijd uitzetten (en weer aanzetten) via de Google Home-app. Als de Dichtbijsensor aanstaat, kan het Nest Wifi-punt waarnemen dat je in de buurt bent als je handpalm zich ongeveer 2,5 tot 15 cm boven je apparaat bevindt tijdens het afspelen van media.

Volg deze stappen om de Dichtbijsensor aan of uit te zetten:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  4. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen.
  5. Zet de Dichtbijsensor uit.

Opmerking: De Dichtbijsensor gaat ook uit als het geluid van de microfoon van je Nest Wifi-punt uitstaat.