De Dichtbijsensor inschakelen

De Dichtbijsensor zorgt voor nog meer gebruiksgemak door je favoriete Google Nest-schermfuncties aan te passen afhankelijk van je afstand tot het apparaat. Lees je kookwekker gemakkelijk af vanaf de andere kant van de kamer. Laat de tikbediening automatisch weergeven als je in de buurt van het scherm komt. Of je nu in de buurt of ver weg bent, je kunt in één oogopslag meer hulp en opties krijgen als de Dichtbijsensor is ingeschakeld.

Hoe de Dichtbijsensor werkt

De Dichtbijsensor maakt gebruik van de speakers en microfoons van je Google Nest-apparaat om vast te stellen dat er iemand zich ongeveer 1,2 meter voor het apparaat bevindt.  De speaker van je apparaat zendt zwakke, onhoorbare, ultrasone pulsen uit. Deze pulsen worden gereflecteerd op nabije objecten in de kamer. De microfoons detecteren deze reflecties.

Opmerking: Af en toe kunnen andere producten in je huis ultrasone geluiden veroorzaken, waardoor de Dichtbijsensor kort kan worden verstoord. Dit houdt op zodra de ultrasone geluiden stoppen.

Functies van de Dichtbijsensor

Gemakkelijk je meldingen lezen

Als je persoonlijke resultaten en Startscherm en meldingen hebt ingeschakeld op je Nest Hub-scherm, geeft de Dichtbijsensor meldingen in behandeling weer op het inactieve scherm als je in de buurt bent. Als je Face Match gebruikt en personalisatie hebt ingeschakeld op een Nest Hub Max-scherm, wordt er een melding weergegeven als je door Face Match wordt herkend op het apparaat. Als je geen Face Match gebruikt, maar wel meldingen en personalisatie hebt ingeschakeld, laat de Dichtbijsensor meldingen zien die in behandeling zijn als je in de buurt bent.

Betere weergave en bediening voor je timers

Als je een timer zet en het Nest-scherm detecteert dat je in de buurt bent, wordt de tikbediening automatisch weergegeven, zodat je de timer gemakkelijk kunt bedienen. Sta je aan de andere kant van de kamer, dan wordt je timer in een groter lettertype weergegeven, zodat je hem makkelijker kunt aflezen.

Op de hoogte blijven van de dagelijkse weersvoorspelling

Als je vraagt om het weer, kun je gedetailleerde weersinformatie en een voorspelling per uur krijgen terwijl je in de buurt van het scherm bent. Ook als je niet in de buurt van het scherm bent, kun je het weerbericht van de dag bekijken. Dit wordt dan in grotere letters weergegeven.

Meer informatie over je woon-werkverkeer

Loop naar het scherm toe als je om je woon-werkverkeer vraagt. Je ziet dan gedetailleerde informatie en een kaart van de benodigde route. Ook als je niet in de buurt van het scherm bent, kun je reistijd en verkeersinformatie bekijken. Ze worden allebei in grotere letters weergegeven, zodat je ze makkelijker kunt lezen.

Je media bedienen en bekijken

Met het Nest-scherm kun je audio gemakkelijker bedienen, omdat de tikbediening automatisch wordt weergegeven als je in de buurt bent.

De Dichtbijsensor en je privacy

De functie Dichtbijsensor wordt op je apparaat uitgevoerd en gebruikt om je scherm aan te passen zodat je het overzichtelijker en gemakkelijker kunt bedienen op basis van je afstand tot het apparaat. Er worden geen sensorgegevens over beweging, afstand of aanwezigheid naar de cloud gestuurd.

Je vindt hier meer informatie over Nest en onze privacyprincipes. Je kunt hier ook meer informatie vinden in ons artikel over sensoren.

Dichtbijsensor uitschakelen

Deze instelling is standaard ingeschakeld, maar je kunt de functie op elk gewenst moment uitschakelen (en weer inschakelen) via de Google Home-app. Als de functie is ingeschakeld, kan je smartdisplay detecteren dat je in de buurt bent als je je binnen ongeveer 1,2 m van je apparaat bevindt.

Volg deze stappen om de Dichtbijsensor in of uit te schakelen:

1. Open de Google Home-app Google Home app
  2. Ga naar Apparaatinstellingen
  3. Scroll omlaag naar de instelling Dichtbijsensor.
  4. Zet de schuifregelaar op Aan On om de Dichtbijsensor in te schakelen. Zet de schuifregelaar op Uit Off om de Dichtbijsensor uit te schakelen voor dit apparaat.

Je kunt de Dichtbijsensor op je Nest Hub en Nest Hub Max ook uitschakelen door de microfoon uit te schakelen met de schakelaar op de achterkant van het scherm (hiermee wordt op de Nest Hub Max ook de camera uitgeschakeld). Als je de Dichtbijsensor weer wilt inschakelen, kun je de microfoons weer inschakelen met dezelfde schakelaar.