De Dichtbijsensor aanzetten

De Dichtbijsensor zorgt voor nog meer gebruiksgemak door je favoriete functies van je Google Nest-scherm en Google Nest Mini aan te passen afhankelijk van je afstand tot het apparaat. Lees je kookwekker makkelijk af vanaf de andere kant van de kamer. Laat de tikbediening automatisch weergeven als je in de buurt van het scherm komt. Of je nu in de buurt of ver weg bent, je kunt in één oogopslag meer hulp en opties krijgen als de Dichtbijsensor is ingeschakeld.

Hoe de Dichtbijsensor werkt

De Dichtbijsensor maakt gebruik van de speakers en microfoons van je Google Nest-apparaat om vast te stellen dat iemand zich ongeveer 1,2-1,8 m voor het apparaat bevindt. De speaker van je apparaat zendt zwakke, onhoorbare, ultrasone pulsen uit. Deze pulsen worden gereflecteerd op nabije objecten in de kamer. De microfoons nemen deze reflecties waar.

Opmerking: Af en toe kunnen andere producten in je huis ultrasone geluiden veroorzaken, waardoor de Dichtbijsensor kort kan worden verstoord. Dit houdt op zodra de ultrasone geluiden stoppen.

Functies van de Dichtbijsensor

Google Nest-schermen

Makkelijk je meldingen bekijken

Als je persoonlijke resultaten en Startscherm en meldingen hebt aangezet op je Nest Hub-scherm, laat de Dichtbijsensor meldingen in behandeling zien op het inactieve scherm als je in de buurt bent. Als je Face Match gebruikt en personalisatie hebt aangezet op een Nest Hub Max-scherm, zie je meldingen als je door Face Match wordt herkend op het apparaat. Als je geen Face Match gebruikt, maar wel meldingen en personalisatie hebt aangezet, laat de Dichtbijsensor meldingen in behandeling zien als je in de buurt bent.

Betere weergave en bediening voor je timers

Als je een timer zet en het Nest-scherm waarneemt dat je in de buurt bent, wordt de tikbediening automatisch getoond, zodat je de timer makkelijk kunt bedienen. Sta je aan de andere kant van de ruimte, dan wordt je timer in een groter lettertype getoond, zodat je deze makkelijker kunt aflezen.

Op de hoogte blijven van de dagelijkse weersvoorspelling

Als je vraagt om het weer, kun je gedetailleerde weersinformatie en een voorspelling per uur krijgen terwijl je in de buurt van het scherm bent. Ook als je niet in de buurt van het scherm bent, kun je het weerbericht van de dag bekijken. Dit wordt dan in grotere letters weergegeven.

Meer informatie over je woon-werkverkeer

Loop naar het scherm toe als je om je woon-werkverkeer vraagt. Je ziet dan gedetailleerde informatie en een kaart van de benodigde route. Ook als je niet in de buurt van het scherm bent, kun je je reistijd en verkeersinformatie bekijken. Ze worden allebei in grotere letters weergegeven, zodat je ze makkelijker kunt lezen.

Je media bedienen en bekijken

Met het Nest-scherm kun je audio makkelijker bedienen, omdat de tikbediening automatisch wordt getoond als je in de buurt bent.

Google Nest Mini

Media bedienen

Met de Nest Mini kun je audio makkelijker bedienen, doordat de aanwezigheid van je hand wordt waargenomen en de ledlampjes voor volume oplichten terwijl je muziek afspeelt.

De Dichtbijsensor en je privacy

De functie Dichtbijsensor wordt op je apparaat uitgevoerd en gebruikt om je speaker of scherm aan te passen zodat je het apparaat overzichtelijker en makkelijker kunt bedienen op basis van je afstand tot het apparaat. Er worden geen sensorgegevens over beweging, afstand of aanwezigheid naar de cloud gestuurd.

Bekijk meer informatie over Nest en onze privacyprincipes. Je kunt ook meer informatie vinden in ons artikel over sensoren.

Dichtbijsensor uitzetten

Deze instelling staat standaard aan, maar je kunt de functie altijd uitzetten (en weer aanzetten) via de Google Home-app. Als de functie aanstaat, kan je smartdisplay waarnemen dat je in de buurt bent als je je binnen ongeveer 1,2 m van het apparaat bevindt.

Volg deze stappen om de Dichtbijsensor in of uit te schakelen:

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer je Nest-scherm of je Nest Mini.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen  en dan Herkenning en delen.
  4. Schakel de Dichtbijsensor uit.

Je kunt de Dichtbijsensor op je Nest Hub en Nest Hub Max ook uitzetten door de microfoons uit te zetten met de schakelaar op de achterkant van het scherm (hiermee zet je op de Nest Hub Max ook de camera uit). Als je de Dichtbijsensor weer wilt aanzetten, kun je de microfoons weer aanzetten met dezelfde schakelaar.