To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest Cam på Google Nest Hub Max

Google Nest Hub Max har en inbyggd Nest Cam. Du kan använda Nest Cam för att hålla ett öga på bostaden när du inte är hemma med funktionen för livesändningar och varningar när aktivitet upptäcks. Om du har en aktiv provperiod eller prenumeration på Nest Aware får du även tillgång till kontinuerlig videoinspelning, smarta varningar och andra avancerade funktioner.

Obs! Nest Cam som är inbyggd i Nest Hub Max har inte stöd för Night Vision.

Konfigurera Nest Cam för Nest Hub Max

Kontrollera att Nest Hub Max har konfigurerats innan du aktiverar Nest Cam.

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  3. Tryck länge på den Nest Hub Max-enhet som du vill konfigurera Nest Cam för.
  4. Tryck på Konfigurera Nest Cam längst ned.

Obs! Om du har konfigurerat ett Nest-konto eller Nest-enheter i hemmet bör du få alternativet att migrera Nest-kontot till Google-kontot under konfigureringen så att Nest Hub Max-enheten fungerar med andra Nest-enheter.

5. Följ anvisningarna på skärmen och skanna QR-koden som visas på Nest Hub Max med kameran på den mobila enheten när du blir ombedd.

Obs! I Home-appen får du åtkomst till livesändning och funktioner för Talk & Listen. Du får åtkomst till alla funktioner i Nest Cam, till exempel aktivitetsaviseringar och Nest Aware när du laddar ned Nest-appen och loggar in med Google-kontot.

Använda inbyggda Nest Cam

Precis som med andra Nest Cam-enheter kan du och andra i hushållet använda Nest Hub Max-enhetens inbyggda Nest Cam för att se en livesändning av vad som händer därhemma. Du kan även aktivera aviseringar och kontinuerlig inspelning i Nest-appen. Om du vill aktivera eller inaktivera funktioner för Nest Cam kan du göra det i menyn för enhetsinställningar eller på sidan för livesändning.

Aktivera eller inaktivera hemövervakning

Aktivera och inaktivera kameran i enhetsinställningarna

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som Google Nest-skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Favoriter eller Enheter .
  4. Tryck länge på enhetens ruta.
  5. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Nest Cam.
  6. Aktivera eller inaktivera Funktioner för hemsäkerhet.
  7. Valfritt: Om du vill spela upp ljud i din livestream eller inspelad video aktiverar eller inaktiverar du Ljud för hemsäkerhet. Obs! Den här inställningen påverkar inte mikrofonens andra funktioner. Du kan fortfarande använda röstkommandon med Nest Hub Max-enheten om det här alternativet är inaktiverat.

Inaktivera kamerans livesändning

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter följt av Kameror.
  3. Tryck på rutan för enheten följt av Inaktivera .

Aktivera kamerans livesändning

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Favoriter följt av Kameror.
  3. Tryck på rutan för enheten följt av Aktivera .

Anslut Nest Cam till Nest-appen om du vill ändra ytterligare inställningar

När du konfigurerar Nest Cam får du tillgång till de här ytterligare funktionerna och inställningarna för Nest Cam i Nest-appen:

1. Se till att Nest-appen är installerad på din mobila enhet. Du kan ladda ned appen från Google Play Butik (Android) eller App Store (iOS).
  2. Öppna Nest-appen på den mobila enheten och välj miniatyren för Nest Hub Max i enhetslistan.
  3. Logga in med ditt Google-konto när Nest-appen öppnas om du inte redan har gjort det. Tryck på Sign in with Google följt av ditt Google-konto följt av Allow följt av miniatyren för din Nest Cam följt av Settings Settings icon följt av Yes.
  4. Aktivera On eller inaktivera Off Microphone och tryck sedan på Next.
  5. Tryck på Familiar faces följt av aktivera On eller inaktivera Off Familiar face detection och tryck sedan på Done.

Nest Cam som är inbyggd i Nest Hub Max har nu konfigurerats i Nest-appen. Så här kommer du åt funktionerna i Nest Cam eller ändrar inställningarna:

1. Öppna Nest-appen .
  2. Tryck på förhandsgranskningsminiatyren för Nest Cam följt av Settings Settings icon.

Inspelningsfunktioner i Nest Cam

Lamporna på Nest Hub Max visar vad din Nest Cam gör. När Nest Cam är aktivera lyser en lampa på enheten med fast grönt sken. Det innebär att Nest Hub Max kan användas för att streama bilder eller video så att du kan övervaka hemmet på ett säkert sätt via Nest-appen. Lampan blinkar grönt när du eller en familjemedlem tittar på livesändningen.

Fast grönt sken Solid green light Nest Cam är på och övervakningen är aktiverad.
Blinkande grönt sken Blinking green light Någon i hemmet kollar för närvarande på flödet från Nest Cam.

Obs!

• Om du prenumererar på Nest Aware och har konfigurerat den inbyggda Nest Cam i Nest-appen spelar enheten in video kontinuerligt så att du kan granska den i Nest-appen.
  • Om du inte har Nest Aware men har konfigurerat den inbyggda Nest Cam i Nest-appen skickar Nest Hub Max ögonblicksbilder på aktiviteter från de senaste tre timmarna som du kan granska i Nest-appen när en händelse upptäcks i kamerans vy.

Du kan när som helst inaktivera Nest Cam i antingen Nest- eller Home-appen.

Läs mer om kontrollerna och indikatorerna för kameran och mikrofonen på Nest Hub Max.

På sidan med vanliga frågor om integritet för Googles enheter och tjänster för uppkopplade hem kan du läsa mer om hur din data hanteras när du använder den inbyggda Nest Cam i Nest Hub Max.