To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Veelgestelde vragen over privacy bij Google Nest

Laatste update: 21 maart 2024 | Archief

Welkom bij Google Nest. In dit Helpcentrum-artikel vind je meer informatie over hoe we gegevens verwerken als je Google Nest-apparaten en -services voor het connected home gebruikt.

Opmerking: Het kan 5 minuten duren voordat wijzigingen van rechten zijn doorgevoerd in Google Home, zoals gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit een huis.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Gegevens die Google verzamelt

Welke soorten gegevens verzamelt Google als ik Google Nest-apparaten en -services voor het connected home gebruik?

Voor onze apparaten en services voor het connected home geldt het Privacybeleid van Google, waarin wordt uitgelegd welke informatie we verzamelen, waarom we die verzamelen en hoe je je gegevens kunt updaten, beheren, exporteren en verwijderen. Meer informatie over hoe we ons inzetten voor privacy in huis

Categorieën van verzamelde gegevens

Naast de gegevens die worden beschreven in het Privacybeleid, bewaren we de volgende gegevens als je onze apparaten en services voor het connected home gebruikt:
  • Instelgegevens die je opgeeft als je je account of een apparaat instelt via onze apps, zoals de apparaatnaam, het apparaattype en gegevens over je huis, waaronder je adres, je postcode en de plaats van het apparaat.
  • Sensorgegevens zoals waargenomen bewegingen, metingen van omgevingslicht, temperatuur, luchtvochtigheid, koolmonoxide en rookniveaus, plus informatie die van deze gegevens is afgeleid, zoals slaapinformatie. Ga naar de handleiding over sensoren in Google Nest-apparaten voor meer informatie over de gegevens die sensoren aan Google doorgeven. Ook vind je hier voorbeelden van hoe deze gegevens worden gebruikt om Nest-apparaten en -services aan te bieden en te verbeteren.
  • Audio- en videogegevens van apparaten met camera's en microfoons en informatie die van deze gegevens is afgeleid, zoals informatie over hoesten en snurken (als je deze functie hebt aangezet), informatie over gezichtsherkenning (als je deze functie hebt aangezet) en informatie over mensen, objecten, geluiden, bewegingen en activiteitsdetectie, afhankelijk van je rechten en je instellingen. Je videomateriaal wordt bijvoorbeeld opgeslagen als je ervoor kiest om services voor video-opslag van Google te krijgen voor je Nest-camera's.
  • Gegevens over apparaatgebruik, waaronder de volgende:
    • Handmatige interacties met apparaten (zoals het handmatig aanpassen van de temperatuur op de Nest-thermostaat), gebruiksgegevens over verwarmen en koelen (zoals wanneer het verwarmings- of koelsysteem wordt aan- en uitgezet), apparaatstatus, instellingen en gebruikte functies.
    • Er worden ook gegevens over apparaatgebruik verzameld als een apparaat wordt gebruikt met een Google-service (zoals de Google Assistent, YouTube, Google Maps, Google Agenda, Google Fit of Google Duo) of een externe service (zoals Spotify of Pandora). Dit zijn bijvoorbeeld gegevens over spraak- of aanraakinteracties, lang indrukken op het apparaat of andere interacties met of aanpassingen van het apparaat, zoals apparaatstatus, instellingen en gebruikte functies.
  • Technische gegevens zoals het merk en model van apparaten, het serienummer, IP- en MAC-adres, wifi-connectiviteit, signaalsterkte en -instellingen, detectie van andere apparaten in je netwerk en toegangspunten in de buurt, hardware- en softwareversie, sensorstatus, batterijniveau, logbestanden van verbindingen, stroomstatus, mogelijkheden van het HVAC-systeem en andere technische informatie, zoals crashanalyses, diagnostische gegevens, en betrouwbaarheids- en prestatiegegevens en -rapporten.
  • Servicegegevens, waaronder het gebruikte servicetype (zoals Nest Aware of een energieservice zoals Piektijdvoordelen of Seizoensbesparingen), servicekenmerken (zoals gebruikte of aangezette functies), gebruiksgegevens voor de service (zoals begin- en einddatum, service-aanpassingen en functie-instellingen), de prestaties van de service en eventuele feedback over de service.
Meer informatie over gegevens van je apparaten en services

Aanvullende informatie over hoe specifieke Google Nest-apparaten en -services voor het connected home gegevens verzamelen, verschilt per apparaat of service en hangt af van de instellingen ervan, zoals in dit gedeelte beschreven. Ontdek Hoe Google gegevens gebruikt om services te verbeteren voor meer inzicht in de manier waarop Google gegevens van je apparaten en services voor het connected home gebruikt om je betere functionaliteit te bieden.

Chromecast
Speakers (Google Home, Home Mini, Nest Mini en Home Max)
Wifi (Google Wifi en Google Nest Wifi)
Nest-thermostaten Instelgegevens die je deelt

Als je een Nest-thermostaat installeert, vragen we je informatie te delen om de thermostaat goed te laten werken. Bijvoorbeeld: is de thermostaat geïnstalleerd in een huis of in een bedrijf, en wat is de postcode van het gebouw? Deze informatie helpt ons om je gebruik te personaliseren door bijvoorbeeld weersinformatie op te halen voor je locatie. Daarnaast haalt de Nest-thermostaat soms rechtstreeks gegevens op van je HVAC-systeem om meer te weten te komen over de mogelijkheden, bijvoorbeeld of het een systeem betreft met verwarming en koeling of alleen met verwarming. Met je antwoorden kunnen we een eerste schema opstellen dat zorgt dat je huis comfortabel aanvoelt.

Gegevens van de sensoren op je apparaten

Google verzamelt gegevens van verschillende sensoren die in de Nest-thermostaat zijn ingebouwd, zoals de huidige temperatuur, de luchtvochtigheid, bewegingen en het omgevingslicht in de kamer. De sensoren kunnen ook waarnemen of er iemand in de kamer aanwezig is. Zo zorgt de Nest-thermostaat ervoor dat de temperatuur in huis aangenaam blijft en kun je energie besparen als je weg bent. Als de Nest-thermostaat bijvoorbeeld waarneemt dat je voor het eerst sinds langere tijd een kamer binnenkomt, kan deze de temperatuur op de gewenste stand zetten, ervan uitgaande dat je net wakker bent of net thuiskomt. Wordt er geen beweging in de kamer waargenomen, dan kan de Nest-thermostaat de temperatuur lager zetten om energie te besparen. Zo kunnen functies zoals de Thuis/Afwezig-functie en Thuis- en Afwezig-routines de werking van andere Nest-apparaten in huis automatisch aanpassen op basis van wanneer je het huis verlaat en weer thuiskomt.

Nest Protect Instelgegevens die je deelt

Als je de Nest Protect installeert, vragen we je om bepaalde informatie, zoals je woonadres of postcode, en waar in huis je het apparaat plaatst. Aan de hand van deze informatie kun je je gebruik personaliseren. De Nest Protect kan je bijvoorbeeld laten weten waar een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt of bepaalde functies (zoals Geluidscheck) op een geschikter moment van de dag inplannen.

Gegevens van de sensoren op je apparaten

We verzamelen gegevens van verschillende sensoren die in de Nest Protect zijn ingebouwd, zoals het rook- en koolmonoxideniveau, de huidige temperatuur, de luchtvochtigheid en het omgevingslicht in de kamer. De sensoren kunnen ook beweging in de kamer waarnemen. Met deze informatie kan de Nest Protect bijvoorbeeld rook en koolmonoxide in je huis waarnemen en je waarschuwen voor gevaar. Als de Nest Protect bijvoorbeeld waarneemt dat het rook- of koolmonoxideniveau oploopt, krijg je een Let op-melding met informatie over het gevaar voordat er een noodsituatie ontstaat. De 2e generatie Nest Protect heeft ook een microfoon, waarmee de Nest Protect bepaalde geavanceerde functies kan bieden. Meer in het bijzonder geeft de Nest Protect geluidssignalen tijdens een veiligheidscontrole of geluidscheck. De microfoon neemt deze geluiden op om te checken of de speaker en de sirene goed werken.

Nest Cam, Nest Doorbell en Dropcam (gezamenlijk 'Nest Cam') Instelgegevens die je deelt

Als je de Nest Cam installeert, vragen we je om bepaalde basisinformatie, zoals de naam en beschrijving van je camera, je woonadres, je postcode en waar in huis je de Nest Cam plaatst. Deze informatie dient om je gebruik te personaliseren, bijvoorbeeld om aan te geven welk apparaat een melding geeft.

Gegevens van de sensoren op je apparaten

We verzamelen gegevens van verschillende sensoren die in de Nest Cam zijn ingebouwd, zoals de temperatuur van het apparaat en het omgevingslicht in de kamer. Zo weet de Nest Cam bijvoorbeeld wanneer het donker is en Nachtzicht moet worden aangezet.

Video- en audiosignalen en -gegevens

Als je de Nest Cam-functies voor opnemen en streamen aanzet, verwerken we video- en audiosignalen en -gegevens van het apparaat, afhankelijk van je instructies, configuratie en instellingen. Dit kan ook betekenen dat we delen van deze gegevens vastleggen, versturen via pushmeldingen of e-mail, of analyseren om beweging, geluid of andere activiteit waar te nemen. Als je Nest Cam aanstaat, worden de video- en audiosignalen en -gegevens verwerkt om activiteit te herkennen. Met een abonnement op Nest Aware krijg je verbeterde activiteitsdetectie op je Nest Cam.

Als je de camera instelt en kiest voor ontvangst van mobiele meldingen, kun je ons instructies geven om informatie van je Nest Cam te verwerken. Zo kunnen we je meldingen sturen als er iets gebeurt. Als je de opnamefuncties aanzet, zullen we daarnaast video- en audio-opnamen van je apparaat vastleggen, verwerken en bewaren gedurende de opnameperiode van je abonnement (bijvoorbeeld 5, 10, 30 of 60 dagen). In die periode heb je toegang tot deze opnamen via onze services.

In bepaalde regio's verwerken we gegevens van gezichtsherkenning om bekend gezicht-meldingen mogelijk te maken. Dit is afhankelijk van je instructies, configuratie en instellingen. Als je ervoor kiest deze functie te gebruiken op je Nest Cam, verwerken we gezichtsafbeeldingen en onderliggende gegevens voor gezichtsherkenning, zodat je apparaat bekende gezichten kan herkennen en je een melding kan geven als er bekende of onbekende mensen worden herkend. Je kunt in de app of in je accountinstellingen bepalen of deze verwerking plaatsvindt. Afhankelijk van waar je woont en hoe je het apparaat hebt ingesteld, moet je toestemming vragen aan bezoekers of je hun gezicht mag scannen.

Opgeslagen en gedeelde content

Je kunt bepaalde content (zoals videoclips, live videostreams, afbeeldingen, bijschriften en opmerkingen) opslaan en delen met anderen via Google-services.

De wetgeving voor gegevensbescherming en privacy in je land kan richtlijnen bevatten die op jou en je gebruik van Nest Cams van toepassing zijn. Jij bent verantwoordelijk voor de naleving van alle wet- en regelgeving als je een Nest Cam gebruikt. Misschien moet je je bezoekers bijvoorbeeld laten weten dat je een Nest Cam gebruikt en/of expliciete toestemming vragen, afhankelijk van waarom en hoe je de camerabeelden verwerkt. Houd er met name rekening mee dat het opnemen en delen van fragmenten van andere mensen en/of scans van gezichten in strijd kan zijn met hun recht op privacy en gegevensbescherming. Als je de Nest Cam gebruikt met een Google-account, moet je je ook houden aan deze aanvullende Servicevoorwaarden van Nest.

Houd er rekening mee dat alle visuele apparaten met de Assistent die aan je account zijn gekoppeld, toegang hebben tot je camera. Daarnaast kan de camera van sommige smartdisplay-apparaten van Google ook als Nest Cam worden gebruikt, zoals die van de Nest Hub Max.

Meer informatie

Nest Secure (inclusief Nest Guard, Nest Detect, Nest Tag en Nest Connect) Instelgegevens die je deelt

Als je Nest Secure installeert, vragen we je om bepaalde basisinformatie, zoals je woonadres, je postcode, waar in huis je de Guard- en Detect-apparaten plaatst en de aangepaste labels voor die apparaten. Deze informatie dient om je gebruik te personaliseren, bijvoorbeeld om je te laten weten welk apparaat een melding geeft of een alarm laat afgaan. De informatie kan ook worden gebruikt om de Thuis/Afwezig-functie (of een vergelijkbare functie) aan te zetten om je er automatisch aan te herinneren het Nest Secure-systeem aan te zetten als je weggaat.

Gegevens van de sensoren op je apparaten

We verzamelen gegevens van verschillende sensoren die in Nest Secure-apparaten zijn ingebouwd. De Nest Guard kan bijvoorbeeld beweging waarnemen. De Nest Detect kan beweging waarnemen en vaststellen of ramen en deuren open of dicht zijn, afhankelijk van hoe je het apparaat in huis hebt geïnstalleerd. Deze apparaten kunnen beweging in een kamer waarnemen en dan een alarm laten afgaan en/of je een melding sturen. De Nest Guard heeft een microfoon die je kunt aanzetten om bepaalde optionele productfuncties te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de Google Assistent aanzetten. Daarnaast verzamelen sensoren gegevens zoals de temperatuur van het apparaat en het omgevingslicht in de kamer.

Nest Hub, Nest Hub (2e generatie), Nest Hub Max

Instelgegevens die je opgeeft

Als je een Google Nest-smartdisplay instelt, word je om bepaalde algemene gegevens over de instellingen van je apparaat gevraagd, zoals je woonadres en de kamer in je huis waar het apparaat staat. Je kunt er ook voor kiezen om gepersonaliseerde functies voor de Google Assistent in te stellen, bijvoorbeeld met Voice Match of Face Match. Verder kun je specifieke functies aanzetten, zoals de Nest Hub Max als Nest Cam gebruiken, Sleep Sensing instellen op je Nest Hub (2e generatie) en gesprekken voeren via Duo.

Gegevens van de sensoren op je apparaten

We verzamelen gegevens van verschillende sensoren die in onze smartdisplays zijn ingebouwd, zoals de Soli-sensor, capacitieve tiksignalen en het omgevingslicht in de kamer. Door deze gegevens te verzamelen, weet een Nest Hub-smartdisplay bijvoorbeeld wanneer en hoe het scherm moet worden aangepast aan je thuisomgeving. Voor sommige apparaatsensoren kunnen we optionele functies aanbieden, zoals Sleep Sensing of Snelle gebaren, die je kunt aan- of uitzetten wanneer je maar wilt.

Video- en audiogegevens

We verzamelen gegevens van de ingebouwde microfoons in de Google Nest-smartdisplays en de ingebouwde camera in de Nest Hub Max. Dit doen we op grond van jouw toestemming, configuraties en instellingen. Nest Hub-smartdisplays hebben functies waarvoor audio-opnamen en videomateriaal naar Google moeten worden gestuurd, zoals videogesprekken via Duo en toezicht op je huis met de ingebouwde Nest Cam. De Nest Hub Max heeft ook functies voor cameradetectie waarvan je de werking kunt personaliseren of die je kunt bedienen zonder dat er na de configuratie videobeelden of afbeeldingen van de Nest Hub Max naar Google worden gestuurd. Andere functies kunnen je audio alleen verwerken op je apparaat. Zo kun je met de Nest Hub (2e generatie) je microfoons gebruiken om storende geluiden tijdens je slaap bij te houden, zoals hoesten of snurken.

Gegevens over gezondheid en welzijn met Sleep Sensing

Met Sleep Sensing op je Nest Hub (2e generatie) kun je je slaap, je ademhaling, de tijd, het licht en de temperatuur in de kamer en storende geluiden zoals hoesten en snurken bijhouden. Met die gegevens kunnen we je inzicht bieden in je slaap en andere relevante informatie geven, en de gezondheids- en fitness-services van Google verder ontwikkelen en verbeteren. Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen ingebouwd in Sleep Sensing:

• Sleep Sensing is niet afhankelijk van een camera. De functie gebruikt de energiezuinige radar van Motion Sense om beweging en ademhaling waar te nemen. Er worden geen herkenbare beelden van je lichaam of je gezicht gemaakt of gebruikt voor Sleep Sensing met Motion Sense.
  • Sleep Sensing staat standaard uit. Je kunt deze functie aan- en uitzetten wanneer je wilt. Je kunt de functie zelfs tijdelijk pauzeren via je apparaatinstellingen.
  • Je kunt ook instellen welke gegevens Sleep Sensing wel en niet bijhoudt. Je kunt bijvoorbeeld de Nest Hub laten weten dat het apparaat geen storende geluiden zoals hoesten en snurken moet opnemen, of ervoor kiezen om geen gepersonaliseerde inzichten en suggesties van Google Fit te krijgen. Je kunt je slaapgegevens altijd bekijken en verwijderen in Google Fit.
  • Je slaapgegevens worden op een verantwoorde manier verwerkt. Je hoest- en snurkgeluiden komen niet buiten de Nest Hub terecht en er worden alleen geluidsgebeurtenissen naar Google-servers gestuurd. In overeenstemming met onze inzet voor privacy in huis worden je slaapgegevens niet gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Omdat Sleep Sensing registreert waar je meestal in slaap valt, kunnen kinderen, huisdieren en andere gezinsleden die op dezelfde plek slapen, van invloed zijn op je gegevens. De bewegings- en andere apparaatsensoren en de plaatsing van het apparaat kunnen onjuiste resultaten tot gevolg hebben. Iedereen met toegang tot je Nest Hub kan je meest recente slaapsessie bekijken en verwijderen. Als iemand in de buurt hoest of snurkt terwijl Sleep Sensing aanstaat, kan deze functie die geluiden verwerken en aan jou toeschrijven. Updates voor deze functie kunnen de nauwkeurigheid verbeteren, bijvoorbeeld door Motion Sense te gebruiken om geluiden in de buurt uit te sluiten van jouw hoest- en snurkgeluiden. Laat mensen in je omgeving weten dat deze functie hun geluiden kan verwerken en vraag ze om toestemming voordat je de functie aanzet.

Meer informatie:

Google Pixel Tablet

Hoe Google gegevens gebruikt om services te verbeteren

Hoe worden gegevens gebruikt op mijn apparaten en services voor het connected home om nuttige functies te maken?

Voor onze apparaten en services voor het connected home geldt het Privacybeleid van Google, waarin wordt uitgelegd welke informatie we verzamelen, waarom we die verzamelen en hoe je je gegevens kunt updaten, beheren, exporteren en verwijderen. Lees ook hoe we ons inzetten voor privacy in huis voor meer informatie over de bescherming die Google Nest biedt bij de verwerking van je gegevens.

Bij Google Nest gebruiken onze producten gegevens van je apparaten en services voor het connected home om de functies nuttiger voor je te maken. Dit betekent dat we Google-services en functionaliteit voor het connected home leveren, verbeteren en verder personaliseren en nieuwe services ontwikkelen. We gebruiken je gegevens ook om Google-services te beveiligen en je te informeren over relevante producten, services en updates van Google.

Enkele voorbeelden van hoe we gegevens gebruiken om functies en services nuttiger te maken:

• Services leveren, verbeteren en personaliseren: De temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren van de Nest-thermostaten zorgen voor een aangename temperatuur in huis, terwijl ze tegelijk energie helpen besparen. Met je Nest Wifi-netwerkgegevens kunnen je wifi-prestaties worden geoptimaliseerd en met je apparaat- en gebruiksgegevens kunnen de prestaties en betrouwbaarheid van je apparaat worden verbeterd. Dankzij Motion Sense kunnen we Sleep Sensing aanbieden op de Nest Hub (2e generatie).
  • Handige functies ondersteunen: De Thuis/Afwezig-functie en Thuis- en Afwezig-routines gebruiken activiteitssensoren van meerdere Nest-apparaten in huis om de werking van de Nest-apparaten in huis automatisch aan te passen als je weggaat en weer thuiskomt. De functie voor geluidsdetectie van Nest Aware werkt op meerdere Nest-apparaten, bijvoorbeeld om het geluid van brekend glas in je huis waar te nemen.
  • Nieuwe functies ontwikkelen: We verzamelen gegevens om algoritmen te ontwikkelen of om problemen op te lossen en de prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van al onze apparaten en services voor het connected home te verbeteren. Met de gegevens over temperatuur en luchtvochtigheid van onze apparaten meten we bijvoorbeeld wat de impact is van omgevingsfactoren op de levensduur van de batterij. We hebben ook sensorgegevens over omgevingslicht en temperatuur verzameld van thermostaten van veel van onze klanten, en zo vastgesteld dat de thermostaat onder invloed van direct zonlicht de temperatuur te hoog kan inschatten. Naar aanleiding daarvan hebben we Zonbescherming ontwikkeld, een nieuwe functie waarmee je apparaat ook in deze omstandigheden de juiste temperatuur instelt.
  • Werken met apparaten en services van Google en van derden: Meerdere apparaten in je huis kunnen met elkaar samenwerken, gegevens delen en reageren op gebeurtenissen. De Nest Hub en de Nest Doorbell kunnen bijvoorbeeld samenwerken om je te laten weten wie er voor de deur staat en je kunt je Google Home-apparaat gebruiken om de temperatuur op je Nest-thermostaat aan te passen. Zo kan iedereen in huis deze apparaten makkelijk bedienen. Als je je abonneert op de Nest-services voor het connected home, kan je apparaat hier ook mee samenwerken. Als je Nest Aware-abonnee bent, kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor relevante meldingen van je Nest Cam. Afhankelijk van je instellingen kan je apparaat ook samenwerken met apparaten (zoals lampen of sloten) en services (zoals Spotify of Pandora) van derden.
  • Werken met Google-services zoals de Google Assistent: Je kunt de Google Assistent of andere Google-services op verschillende Nest-apparaten aanzetten, zoals de Nest Cam IQ indoor, Nest Hub Max en Nest Secure. Je interacties met apparaten via de Google Assistent of andere Google-services (zoals YouTube) kunnen worden gebruikt om je Google-functies te personaliseren, onder meer om voor jou relevante advertenties te tonen. Zo kunnen we de tekst van je spraakinteracties met de Google Assistent gebruiken om meer inzicht te krijgen in je interesses en je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Je kunt eerdere spraakinteracties met de Assistent altijd verwijderen. Bovendien kun je advertentiepersonalisatie voor al je Google-services uitzetten. Ga naar je Google-account om je privacyinstellingen te checken en te beheren.
  • Op de hoogte blijven van producten, services en updates van Google: We kunnen je op de hoogte stellen van nieuwe services voor het connected home. Denk hierbij aan energie- en beveiligingsvoorzieningen. Ook worden sommige promoties van Google gepersonaliseerd aan de hand van je gebruik van apparaten en services van Google. We kunnen bijvoorbeeld een energiebesparingsprogramma promoten op basis van je thermostaatgebruik of de metingen van je temperatuursensor, of een aankomend Google Nest-apparaat promoten als je meerdere Google-apparaten voor het connected home gebruikt. We respecteren hierbij altijd je keuze of je promotieberichten van Google wilt krijgen of niet. Ga naar je Google-account om je accountinstellingen te checken en te beheren en naar de Home-app om de instellingen voor je huis te beheren.

We werken voortdurend aan nieuwe manieren om te zorgen dat je Google-services nog beter kunt gebruiken. We houden je op de hoogte van nieuwe functies en productintegraties die Google aanbiedt. Als we je informatie op een andere manier gaan gebruiken, informeren we je over de wijzigingen en geven we je passende middelen om de informatie van je connected home te beheren.

Hoe krijg ik meer informatie over gepersonaliseerd adverteren en hoe zet ik gepersonaliseerde advertenties uit?

Vind meer informatie over gepersonaliseerd adverteren en het beheren van de advertenties die je krijgt. Je kunt advertentiepersonalisatie uitzetten via je advertentie-instellingen.

Welke beperkingen gelden voor Google wat betreft het gebruik van gegevens van mijn apparaten en services voor het connected home?

Lees hoe we ons inzetten voor privacy in je huis. We houden de videobeelden, audio-opnamen en sensorinformatie van al onze apparaten en services voor het connected home gescheiden van reclamedoeleinden. Ook gebruiken we deze informatie niet om advertenties te personaliseren. Maar als je de Assistent ergens om vraagt, kunnen op basis van deze gesproken interacties advertenties worden gepersonaliseerd, zodat ze aansluiten op je interesses. Meer informatie daarover vind je hieronder. Je kunt in de Google-instellingen altijd beheren welke advertenties je krijgt. Ook kun je advertentiepersonalisatie helemaal niet toestaan.

Daarnaast heeft Google voor bepaalde Nest-apparaten specifieke beperkingen vastgesteld voor het gebruik van apparaatgegevens (zoals handmatige aanpassingen aan je apparaten). Ook gelden er beperkingen voor de locatiegegevens die via de Nest-app en de Home-app worden verzameld. Hieronder vind je meer details:

Je Nest-apparaat zonder Google-service gebruiken

Als je je Nest-apparaat zonder een Google-service zoals de Google Assistent gebruikt (bijvoorbeeld door de temperatuur van je thermostaat handmatig aan te passen), worden de gebruiksgegevens van het apparaat niet gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties. Krijg meer informatie over hoe Google-advertenties werken en hoe je bepaalt welke advertenties je krijgt. Deze specifieke beperking voor gegevens over je apparaatgebruik geldt voor de volgende Nest-apparaten die in het verleden werden gebruikt met Nest-accounts: Nest-thermostaten, Nest Cams, Nest-videodeurbellen, Nest-alarmsystemen, Nest-deursloten en Nest-rook- en koolmonoxidemelders.

De gegevens die worden verwerkt terwijl je een Nest-apparaat zonder een Google-service gebruikt (je gebruikt bijvoorbeeld de Assistent niet), zijn niet beschikbaar in Mijn activiteit. Als je de activiteitsopties van Google uitzet, heeft dit ook geen invloed op hoe deze gegevens worden verzameld en bewaard. Deze gegevens worden namelijk gebruikt voor beperktere doeleinden om Google-services en functionaliteit voor het connected home te leveren, te verbeteren en verder te personaliseren en nieuwe services te ontwikkelen. We gebruiken je gegevens ook om Google-services te beveiligen en je te informeren over relevante producten, services en updates van Google (waaronder promotie van onze apparaten en services voor het connected home, zoals hierboven beschreven). De gegevens zijn essentieel voor hoe je apparaten en services voor het connected home werken. Deze gegevens worden verwijderd als je je account verwijdert. Daarbij is de procedure voor het verwijderen van Google-accounts van toepassing.

Je Nest-apparaat met een Google-service gebruiken

Als je een Nest-apparaat met een Google-service zoals de Google Assistent gebruikt, kunnen we je activiteitsgegevens gebruiken om te beïnvloeden welke advertenties je krijgt (bijvoorbeeld als je tegen de thermostaat zegt: 'Hey Google, zet mijn temperatuur op 21 graden' of een YouTube-video afspeelt via je Nest Hub). Je kunt onder meer de volgende Google-services gebruiken met je Nest-apparaat: de Google Assistent (of het programma Werkt met de Google Assistent), YouTube, Google Maps, Google Agenda, Google Meet en de Google Home-app. Je kunt je advertentie-instellingen beheren in de advertentie-instellingen. Daar kun je de personalisatie van advertenties ook helemaal uitzetten. In Mijn activiteit kun je je activiteitsinstellingen beheren, zoals web- en app-activiteit helemaal uitzetten.

Locatiegegevens

De locatie van je apparaat zoals bepaald door de instelling Locatiegeschiedenis in je Google-account, staat los van de Thuis/Afwezig-functie en Thuis- en Afwezig-routines van Nest. Locatiegeschiedenis heeft geen invloed op deze Nest-functies (en de locatiegegevens van je telefoon of tablet worden niet verzameld door deze functies voor de locatiegeschiedenis in je Google-account).

Ik denk eraan om mijn bestaande Nest-account naar een Google-account over te zetten. Waar vind ik meer informatie?

Check de veelgestelde vragen over wat er allemaal gebeurt met Google Nest voor meer informatie. Als je je account overzet naar Google, worden de gegevens van je Nest-account aan je Google-account gekoppeld. Google behandelt deze gegevens zoals beschreven in het Privacybeleid van Google en deze veelgestelde vragen in het Helpcentrum. Je moet je houden aan de Servicevoorwaarden van Google, zoals aangevuld door deze Servicevoorwaarden van Nest. Als je in de Europese Economische Ruimte of in Zwitserland woont, worden de Google-services (waaronder de Nest-services als je besluit je account over te zetten), tenzij anderszins aangegeven in aanvullende voorwaarden, geleverd door Google Ireland Limited, een vennootschap naar Iers recht (registratienummer: 368047), gevestigd te Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. In de veelgestelde vragen over Nest-accounts krijg je ook antwoorden op vragen over accounts voor de Nest-app en meer informatie over hoe je je Nest-account overzet naar een Google-account.

Als je je Nest-account niet overzet naar een Google-account, moet je je houden aan de bestaande voorwaarden en het bestaande privacybeleid van Nest Labs, Inc.

Je informatie delen

Als je de Google-apparaten en -services voor het connected home gebruikt, kunnen je gegevens worden gedeeld met derden, zoals uitgelegd in het Privacybeleid van Google (en hieronder nader besproken). In dit gedeelte leggen we ook uit hoe informatie wordt gedeeld tussen je Google Nest-apparaten en -services voor het connected home en tussen leden van je Google Nest-huis.

Hoe kan ik de toegang van anderen tot de apparaten in mijn huis beheren of intrekken?

Je kunt mensen toevoegen aan je Google Nest-huis, zoals gezinsleden en huisgenoten. Nodig alleen mensen uit die je vertrouwt, want leden van je huis krijgen uitgebreide rechten, zoals beschreven in Een huis en apparaten delen in de Google Home-app.

Gasten met fysieke toegang tot je huis hebben misschien ook toegang tot je apparaat en kunnen dit dan gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld de thermostaat aanpassen, videobeelden bekijken die op je smartdisplay worden getoond of zelfs de knoppen bedienen van de microfoon en de camera op het apparaat. Als je liever niet wilt dat gasten je apparaat gebruiken, kun je het apparaat wegzetten als je thuis gasten hebt.

Meer informatie over het delen van apparaten:

Kan ik zowel de Google Home-app als de Nest-app gebruiken?

Ja, je kunt zowel de Google Home-app (Home-app) als de Nest-app gebruiken met je Google-account om de apparaten in je huis te beheren. Misschien dat je voor sommige apparaten de Nest-app nodig hebt en voor andere de Home-app. Zo heb je voor het gebruik van de Google Nest Mini de Home-app nodig.

Hoe werken mijn Home- en Nest-apps samen om mijn huis te verbeteren?

Als je hetzelfde Google-account gebruikt in de Nest- en de Google Home-app, geven de apps na verloop van tijd een consistent beeld van je Google-huis en de leden daarvan. Je gegevens worden verwerkt zoals beschreven in het Privacybeleid van Google en bepaalde functies en instellingen worden samengevoegd in de Google Home-app. Ga naar Apparaten in je huis met andere mensen delen voor meer informatie.

Omdat in beide apps hetzelfde huis wordt getoond, heeft een actie in de ene app invloed op het huis en wordt dit ook aangegeven in de andere app. Bijvoorbeeld:

• Als je als nieuwe gebruiker van de Nest-app inlogt met het Google-account dat je gebruikt voor je Home-app, is je bestaande Google-huis automatisch zichtbaar in de Nest-app en wordt je huis in de Nest-app en de Home-app gekoppeld.
  • Gebruik de Google Home-app (niet de Nest-app) om de gezinsleden in je huis te beheren en om je huis een andere naam te geven of te verwijderen.
  • Als je de eigenaar bent van een Nest-huis en een ander lid van het huis jou verwijdert via de Home-app, worden alle Nest-apparaten ontkoppeld die in de Nest-app aan je Nest-huis zijn gekoppeld. Ook heb je dan geen toegang meer tot het Nest-huis.
  • Ondersteunde apparaten die je aan een Nest-huis toevoegt:
    • worden zichtbaar in de Google Home-app onder hetzelfde gekoppelde huis,
    • worden gedeeld met alle andere leden van het huis,
    • zijn toegankelijk via de Google Assistent.
Welke informatie wordt gedeeld tussen verschillende apparaten voor het connected home?

Als je meerdere apparaten in je huis hebt die Google-services gebruiken, kunnen ze bepaalde informatie delen:

• Lokaal, tussen Nest-apparaten en apparaten van derden: Er kan rechtstreeks informatie worden gedeeld tussen Nest-apparaten en apparaten van derden om nog meer nuttige functionaliteit te bieden. Denk aan informatie over beweging in de kamer, welke apparaten in je huis content afspelen via Cast, temperatuurgegevens en de activering van rook- of koolmonoxidemelders.
  • Lokaal, tussen Nest-apparaten en mobiele apps op je telefoon of tablet: Er kan informatie worden gedeeld door functies zoals de Thuis/Afwezig-functie en Thuis- en Afwezig-routines in bepaalde situaties waarbij je apparaat als een borderrouter voor andere Nest-apparaten kan functioneren, zodat je content kunt casten en andere vergelijkbare functies kunt gebruiken.
  • Tussen Google-servers in de cloud: Google gebruikt verschillende opslagsystemen voor verschillende smarthome-apparaten.

Meer informatie over hoe Nest-producten samenwerken en over hoe je Nest-producten verbinding maken met elkaar en met internet

Welke gegevens worden er gedeeld als ik de services van Nest-partners gebruik?

Als je je aanmeldt voor services en programma's voor het connected home van onze partners (zoals energie- of verzekeringsmaatschappijen), deelt Google je persoonlijke informatie met jouw toestemming. Als je services van derden gebruikt die zijn geïntegreerd met Google-services, zijn de voorwaarden en het privacybeleid van die derden van toepassing op je gebruik van deze services.

Je connected home en de Google Assistent

Hoe kan ik de Google Assistent gebruiken met mijn apparaten en services voor het connected home? Worden de vragen die ik aan de Assistent stel, gebruikt om advertenties te personaliseren?

Als je onze apparaten en services voor het connected home gebruikt, houden we je audio-opnamen gescheiden van reclamedoeleinden en gebruiken we ze niet om advertenties te personaliseren. Maar als je de Assistent ergens om vraagt, kunnen we de tekst van deze interactie wel gebruiken om advertenties af te stemmen op je interesses. Ga naar je gegevens in de Assistent om je Assistent-activiteit te checken en gepersonaliseerde advertenties helemaal uit te zetten.

Hoe kan ik kiezen hoeveel gegevens de Assistent opslaat en hoe die gegevens worden beheerd?

Kies wat je wilt delen met de Google Assistent voor informatie over activiteitsinstellingen die van invloed zijn op de gegevens die de Assistent verzamelt en hoe je die gegevens bekijkt en verwijdert.

Je gegevens exporteren, verwijderen en beveiligen

Hoe krijg ik toegang tot mijn gegevens en hoe download ik deze?

Als je Nest-services gebruikt met een Google-account, vind je hier meer informatie over hoe je je gegevens downloadt naar een archief van je Nest-gegevens.

Hoe kan ik gegevens over mijn gebruik van Nest- en Home-apparaten verwijderen?
Hoelang worden mijn gegevens bewaard?

Lees het bewaarbeleid voor gegevens van Google om te weten hoelang het duurt voordat we je gegevens verwijderen, waaronder je Nest-gegevens. Je kunt ook altijd je gebouwen (huizen), leden van het huis of apparaten verwijderen via de instellingen in je Home-app.

Houd er rekening mee dat bepaalde Nest-producten ook zonder account blijven werken. Als je die apparaten en services zonder account gebruikt (of nadat je een bestaand account hebt verwijderd), moet je je blijven houden aan het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google en deze aanvullende Servicevoorwaarden van Nest.

Nadat je je account hebt verwijderd, kan de Nest-thermostaat bijvoorbeeld nog steeds je verwarming en airconditioning bedienen of beweging waarnemen om te bepalen of er moet worden overgeschakeld op Ecotemperaturen. Je kunt ook nog steeds een automatisch of handmatig schema kiezen en andere basisfuncties gebruiken. Hij onthoudt ook je wifi-gegevens. Zo kan de thermostaat verbonden blijven met internet en blijven communiceren met onze servers. De thermostaat kan ook software-updates krijgen. Zolang er verbinding is met internet, stuurt de thermostaat gegevens en het bijbehorende IP-adres naar onze servers. Wil je geen software-updates krijgen en wil je niet dat je gegevens worden opgeslagen? Verbreek dan de verbinding van je thermostaat met je wifi-netwerk. Ga naar de veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app voor meer informatie.

Hoe voorkom ik dat er bepaalde gebruiks- en crashrapporten naar Google worden gestuurd?

Als je de instelling 'Help je apparaat te verbeteren' hebt aangezet (voor Nest-apparaten waarbij deze instelling beschikbaar is), worden op de achtergrond gebruiksgegevens en crashrapporten naar Google gestuurd. Hierdoor kunnen we problemen oplossen en onze services verbeteren. Raadpleeg Chromecast/Google Nest en je privacy.

Ga als volgt te werk om voor de volgende apparaten en services geen rapporten naar Google te sturen:

Hoe meld ik me af voor marketingmails?

Open de marketingmail die je niet meer wilt ontvangen en volg de afmeldlink.

Hoe verwijder ik mijn Google-account? Hoe reset ik mijn Google Nest-apparaten?

Meer informatie over hoe je een product verwijdert uit je account in de Nest-app