To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sensorer i Google Nest-enheter

Uppdaterades senast: 8 april 2024

Googles enheter och tjänster för det uppkopplade hemmet använder kameror, mikrofoner och andra sensorer för att kunna tillhandahålla användbara funktioner och tjänster. Sensorerna kan bland annat registrera rörelser och ljud för att skydda hemmet och dina nära och kära och göra livet enklare och mer praktiskt. Men samtidigt som sensorerna gör enheterna för det uppkopplade hemmet mer användbara förstår vi att du, din familj och dina vänner måste kunna lita på att vi hanterar data på ett ansvarsfullt sätt.

Vi har publicerat vårt åtagande gällande integritet i hemmet, där vi åtar oss följande:

• När det finns kameror, mikrofoner eller omgivnings- och aktivitetssensorer som registrerar information om hemmiljön i våra enheter för det uppkopplade hemmet anger vi dessa maskinvarufunktioner i de tekniska specifikationerna för enheten – oavsett om de är aktiverade eller inte.

• Vi ska också tydligare förklara vilka typer av information som sensorerna skickar till Google och ange exempel på hur vi använder informationen så att du får en bättre bild av syftet med dem.

Som en del av dessa åtaganden har vi publicerat den här sensorguiden. Vi uppdaterar då och då sensorguiden i takt med att nya enheter, funktioner och tjänster lanseras, ändringar görs av våra befintliga produkter och för att tillhandahålla ytterligare information om tillämpligt.

Sensorerna som för närvarande används i Googles enheter och tjänster för det uppkopplade hemmet ingår i allmänhet i följande kategorier:

• Kameror som spelar in videomaterial och stillbilder och registrerar vad som händer i hemmet.

• Mikrofoner som spelar in ljud och kan upptäcka specifika ljud eller rörelser i närheten.

• Aktivitetssensorer som upptäcker aktivitet eller förändringar i enhetens fysiska tillstånd, till exempel en dörrsensor som registrerar när en dörr öppnas eller en accelerometer som registrerar när en enhet flyttas. Vissa aktivitetssensorer kan även upptäcka personers närvaro eller rörelser i hemmet.

• Omgivningssensorer som avgör externa egenskaper i den omkringliggande miljön – till exempel temperatur, luftfuktighet, ljus eller rök – och som kan hjälpa till att övervaka inomhusmiljön eller hemmets omgivning.

• Kontrollsensorer som kan användas för att styra en enhet, till exempel en tryckkänslig knapp eller en magnetisk sensor som kan upptäcka ringens position på Nest Learning Thermostat.

Googles enheter för det uppkopplade hemmet kan också innehålla andra sensorer som övervakar enhetens drift. Till exempel kan interna enhetssensorer registrera om enhetens batteri börjar ta slut, om enheten är överhettad eller andra tillstånd som kan påverka enhetens förmåga att fungera som avsett. Vi har exkluderat sensorer som endast samlar in sådan diagnostisk data från den här sensorguiden. Data från sensorerna nedan kan, utöver att aktivera de beskrivna funktionerna och tjänsterna, även användas för enhetens prestanda och diagnostiska funktioner.

Typer av sensorer, vad de mäter och exempel på användning

Typ av sensor

Vad sensorn mäter

Exempel på användning*

Kameror och mikrofoner

Kamera (lins- och bildsensor)

Kameror används för att ta stillbilder och spela in video i en rad olika syften, bland annat hemövervakning, videosamtal och mycket annat. De kan också användas som en sensor för att upptäcka sådant som rörelser, aktivitet, människor eller gester. Kameror kan även användas som en biometrisk sensor för att identifiera en specifik person.

Nest Cam, Nest Cam IQ, Nest Cam (med batteri), Nest Cam med strålkastare, Nest Cam (inomhus, med kabel), Nest Doorbell (med kabel)/Nest Hello, Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen), Nest Doorbell (med batteri) och Nest Hub Max

Se vad som händer i närheten av kameran. Används även för att upptäcka vissa typer av aktivitet så att du kan få en varning när en person eller rörelse upptäcks i närheten av kameran. Beroende på vilken kameramodell du använder, var du bor och om du har en prenumeration på Nest Aware kan kameran användas för att identifiera ett ansikte som du angett att den ska känna igen och skicka en varning till dig när den känner igen någon eller upptäcker en okänd person. Kamerahändelser kan användas för att starta hemautomatiseringar.

Nest Hub Max

Förutom de inbyggda Nest Cam-funktionerna ovan använder Nest Hub Max även kameran för att möjliggöra videosamtal, anpassning med Face Match och Quick Gestures för smidig enhetsstyrning. Ytterligare funktioner som använder kameran kan läggas till efter hand.

Mikrofon

Mikrofoner registrerar ljudvågor och används i en rad olika syften i Nest-enheter, bland annat för att registrera tal och som en sensor för att upptäcka specifika ljud eller rörelser i närheten.

Nest Cam, Nest Cam IQ, Nest Cam (med batteri), Nest Cam med strålkastare, Nest Cam (inomhus, med kabel), Nest Doorbell (med kabel)/Nest Hello, Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen) och Google Nest Doorbell (med batteri)

Hör vad som händer i närheten av kameran. Används även för att upptäcka vissa typer av ljud så att du kan få en varning när en person eller rörelse upptäcks i närheten av kameran. Mikrofonen används även för Talk and Listen-funktionen så att du kan prata med en person som är i närheten av kameran. Med Nest Cam IQ för inomhusbruk kan du prata med Google-assistenten (om du har aktiverat funktionen).

Google Home, Google Home Mini, Google Home Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub (2:a generationen), Google Nest Hub Max, Google Nest Mini, Google Nest Audio

Med hjälp av dessa kan du prata med Google-assistenten, ringa samtal och, med en Nest Aware-prenumeration i vissa regioner, registrera ljud som röklarm eller glas som krossas (om du har aktiverat funktionen). Ange en närvarosignal för hemautomatisering (till exempel rutinerna Hemma och Borta) om du har aktiverat funktionen.

Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Gör att du kan prata med Google Assistent, ringa samtal och mycket annat.​​​​​​ Upptäcker närvaro för hemautomatisering (till exempel rutinerna Hemma och Borta) om du har aktiverat den funktionen.

Google Chromecast Voice Remote

Med hjälp av denna kan du prata med Google-assistenten, hantera appar på tv:n och använda röstinmatning för appar.

Nest Protect

Används av Sound Check- och Safety Checkup-funktionerna för att se till att högtalare och larmljud fungerar. Mikrofonen används inte i några andra syften och är avstängd förutom när högtalarens och ljudlarmets funktion kontrolleras.

Nest Hub, Nest Hub (2:a generationen), Nest Hub Max, Nest Mini, Nest Wifi-åtkomstpunkt

Sänder ut ultraljudspulser från högtalaren för att registrera om en användare är i närheten för att göra upplevelsen mer anpassad och proaktiv, till exempel aktiveras skärmen med medie- och enhetsinställningar på enheten.

Nest Hub (2:a generationen)

När sömnsensorn har aktiverats lyssnar den efter ljud i omgivningen som kan störa sömnen, till exempel hostningar och snarkningar.

Aktivitetssensorer

Accelerometer

Accelerometrar mäter enhetens rörelser. De används vanligtvis för att ändra enhetsstatus, underlätta parkoppling med andra enheter, upptäcka förändringar i riktning och för att justera enhetens skärmlayout, eller för manipuleringsdetektering (d.v.s. om enheten flyttas oväntat).

Google Home Max

Justerar belysningen efter högtalarens riktning.

Google Chromecast Voice Remote

Registrerar fjärrkontrollens rörelser för att börja återansluta till parkopplade enheter och underlätta interaktioner med andra enheter.

Nest Connect och Nest Protect

Används inte för närvarande. Inkluderas för eventuella framtida funktionsförbättringar.

Rörelse

Rörelsesensorer registrerar rörelser från människor och djur i ett rum.

Nest Cam (med batteri), Nest Cam med strålkastare, Nest Doorbell (med batteri)

Upptäcker rörelse för att aktivera enheten.

Nest Cam med strålkastare

Upptäcker rörelse för att tända strålkastaren.

Nest Learning Thermostat och Nest Thermostat E

Nest kan upptäcka närvaro med hjälp av rörelsedetektering för optimerad bekvämlighet, energibesparingar och hemautomatisering (till exempel Home/Away Assist eller rutinerna Hemma och Borta).

Nest Protect

Upptäcker rörelse för hemautomatisering (till exempel Home/Away Assist eller rutinerna Hemma och Borta) och för aktivering av Pathlight när någon går under Nest Protect.

Alla ovanstående enheter där rörelse registrerades

Upptäcker rörelse för att aktivera hemautomatiseringar.

Närhet

Närhetssensorer upptäcker närvaron av objekt i närheten.

Nest Learning Thermostat

Upptäcker rörelse nära termostaten och aktiverar då skärmen.

Ultraljud

Ultraljudssensorer använder ljudvågor för att mäta avstånd till ett objekt och kan användas för att registrera när någon är i närheten av enheten.

Nest Protect (1:a generationen)

För närvarande inaktiv.

Bluetooth Bluetooth kan användas till att upptäcka om det finns andra Bluetooth-enheter i närheten. Det kan även användas till att streama ljud från en enhet till en annan.

Google Home, Google Home Mini, Google Nest Mini, Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub, Google Nest Hub (2:a generationen), Google Nest Hub Max, Google Nest Wifi-åtkomstpunkt, Chromecast med Google TV, Google Chromecast Voice Remote, Nest temperatursensor, Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat E, Nest Thermostat, Nest Cam (med batteri), Nest Cam med strålkastare, Nest Cam (inomhus, med kabel), Nest Doorbell (med batteri), Nest Doorbell (med kabel, 1:a generationen), Nest Doorbell (med kabel, 2:a generationen)

Registrerar om det finns en enhetstagg på en annan kompatibel Bluetooth-enhet (till exempel om du vill använda Tile med den smarta högtalaren Google Home) så att du kan aktivera olika funktioner.

Nest temperatursensor, Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat E

Tillåt att Nest temperatursensor använder Bluetooth för att kommunicera med termostaten.

Google Home, Google Home Mini, Google Nest Mini, Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub, Google Nest Hub (2:a generationen), Google Nest Hub Max, Google Nest Wifi-åtkomstpunkt, Chromecast med Google TV, Google Chromecast Voice Remote

Du kan streama musik som spelas upp på en högtalare eller skärm från Google till valfria kompatibla högtalare eller hörlurar med Bluetooth. Du kan streama musik från en mobil enhet (telefon eller surfplatta) till en högtalare eller skärm från Google. Du kan streama musik från en Chromecast till Bluetooth-hörlurar och/eller en soundbar eller högtalare med Bluetooth.

Soli-sensor Soli-sensorn kan upptäcka föremål i närheten och deras rörelse, närhet och närvaro. Läs mer.

Nest Thermostat

Upptäcker aktivitet i närheten av termostaten och aktiverar då skärmen.

Tekniska specifikationer för Nest-termostaten

Nest Hub (2:a generationen)

Registrerar rörelser och andning så att du kan använda sömnsensorn. Registrerar rörelser så att du kan styra media, alarm och timers med Quick Gestures. Upptäcker närvaro för hemautomatisering (till exempel rutinerna Hemma och Borta) om du har aktiverat den funktionen.

Omgivningssensorer

Omgivningsljussensor

Omgivningsljussensorer mäter mängden ljus i ett rum.

Google Home och Google Home Max

Styr LED-ljusstyrkan.

Nest Hub, Nest Hub (2:a generationen), Nest Hub Max

Styr skärmens ljusstyrka och färgkalibrering.

Nest Hub (2:a generationen)

Mäter det omgivande ljuset i ett rum med sömnsensorn så att du får information om eventuella störningar i omgivningen.

Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat E, Nest Thermostat

Styr skärmens ljusstyrka och förbättrar temperatursensorns precision genom att upptäcka när solen skiner på termostaten.

Nest Cam IQ och Nest Doorbell (med kabel)/Nest Hello

Upptäcker om det är dag/natt för att aktivera eller inaktivera Night Vision.

Nest Cam med strålkastare

Upptäcker om det är dag/natt så att strålkastaren bara aktiveras när det är mörkt.

Nest Protect

Upptäcker när rummet är mörkt så att sensorn kan aktivera funktionerna Pathlight och Nightly Promise automatiskt.

Kolmonoxid

Kolmonoxidsensorer mäter mängden kolmonoxid i luften.

Nest Protect

Upptäcker farliga nivåer av kolmonoxid i luften.

Luftfuktighet

Luftfuktighetssensorer mäter mängden vatten (relativ luftfuktighet) i luften.

Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat E, Nest Thermostat

Upptäcker luftfuktigheten i omgivningen för optimerad bekvämlighet och styrning av luftfuktare i hela hemmet.

Nest Protect

Aktiverar Steam Check-funktionen för att minska falsklarm som till exempel orsakas av ånga från duschen.

Rök (fotoelektrisk sensor)

Upptäcker närvaro av rök i luften genom att registrera när rökpartiklar passerar framför en infraröd ljuskälla.

Nest Protect (1:a generationen)

Brand-/rökdetektering

Rök (sensor med delat spektrum)

Upptäcker närvaro av rök i luften med hjälp av två ljusvåglängder som söker efter rök. Ett infrarött ljus används för att upptäcka större partiklar som genereras av långsamma, pyrande bränder, och ett blått ljus som upptäcker mindre partiklar från snabbt uppflammande bränder.

Nest Protect (2:a generationen)

Brand-/rökdetektering

Temperatur

Temperatursensorer avgör den aktuella temperaturen. Det kan vara den omgivande temperaturen i ett rum eller temperaturen inuti en enhet.

Nest Hub (2:a generationen)

Mäter den omgivande temperaturen i ett rum med sömnsensorn så att du får information om eventuella störningar i omgivningen.

Nest Learning Thermostat, Nest Thermostat E, Nest Heat Link E, Nest temperatursensor, Nest Thermostat

Uppskattar omgivande rumstemperatur för optimal bekvämlighet.

Nest Protect

Upptäcker plötsliga höjningar av rumstemperaturen.

Styrningssensorer

Kapacitiv tryckyta

Upptäcker ett fingers position och rörelse på en skärm- eller knappyta.

Google Home, Google Home Mini, Google Nest Mini, Google Home Max, Nest Hub, Nest Hub (2:a generationen), Nest Hub Max, Google Nest Audio, Nest Thermostat

Används för enhetsstyrning och skickar ut en närvarosignal för hemautomatisering (till exempel rutinerna Hemma och Borta) om du har aktiverat den funktionen.

Google Nest Wifi-åtkomstpunkt

Används för enhetsstyrning.

Magnetometer

Magnetometrar (även kallade magnetsensorer) mäter styrkan hos och förändringar i ett magnetfält. När den används för enhetsstyrning kan magnetometern upptäcka ett objekts position utifrån förändringar i magnetfältet när objektet flyttas.

Nest Learning Thermostat (tredje generationen) och Thermostat E

Upptäcker ringens rörelser för manuell termostatstyrning.

Nest Cam (med batteri), Nest Cam med strålkastare, Nest Doorbell (med batteri)

Upptäcker manipulering av enheten. Upptäcker när enheten laddas för att inaktivera kameran.

Optisk

Optiska sensorer mäter förändringar i mängden ljus på sensorn. Optiska sensorer kan upptäcka ett objekts position genom att känna av om objektet blockerar en ljusstråle.

Nest Learning Thermostat (första och andra generationen)

Upptäcker ringens rörelser för manuell termostatstyrning.

Nest ✕ Yale-lås

Upptäcker om kolven är öppen eller stängd.

* Det här är inte en uttömmande lista över hur de aktuella sensorerna används i Googles enheter och tjänster för det uppkopplade hemmet. Vår målsättning är att hjälpa dig att förstå syftet med dessa sensorer och på vilka sätt de olika sensorerna används i våra enheter och tjänster, så att vi kan erbjuda användbara funktioner och tjänster.