To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Snakk med Google-assistenten via Nest-produktene dine

Fra og med September 29, 2023 fungerer ikke Works with Nest-tilkoblinger (WWN) lenger, og du kan ikke få tilgang til dem. Du finner mer informasjon i dette innlegget i brukerforumet.

Google-assistenten er en stemmeaktivert digital personlig assistent du kan bruke på enheter som telefoner, smartklokker og Google-høyttalere eller -skjermer. Du kan også snakke med Google-assistenten via bestemte Nest-produkter: Nest Cam IQ Indoor.

Merk: Google-assistenten er ikke inkludert i noen av utendørsproduktene våre, for eksempel Nest Cam IQ Outdoor.

Slå på Google-assistenten

Du må ha en Google-konto for å bruke Google-assistenten med Nest-produktene dine. Hvis du begynte å bruke Nest-appen før 19. august 2019, må du overføre Nest-kontoen din til en Google-konto, hvis du ikke har gjort det allerede. Overføringen kan ikke angres når den er fullført.

Nest Cam IQ Indoor

1. På startskjermen i Nest-appen velger du kameraet ditt.

2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon og så Nest Cam IQ Indoor.

3. Velg Add Google Assistant (Legg til Google Assistent). Følg konfigureringsflyten på skjermen for å slå på Google-assistenten på Nest-produktet ditt.

Slå av Google-assistenten

Du kan når som helst slå av Google-assistenten på Nest-produktet ditt.

Slutt å bruke Google-assistenten midlertidig

Nest Cam IQ Indoor

1. På startskjermen i Nest-appen velger du kameraet ditt.

2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.

3. Velg Google Assistent. Du ser en bryter for å slå Google-assistenten av eller på.

Slå av Google-assistenten, og fjern den fra Nest-produktet

1. Åpne Google Assistent-appen, og trykk på Personlige oppdateringer.

2. Trykk på profilikonet.

3. Velg «Assistent»-fanen.

4. Velg Nest-produktet ditt under «Assistent-enheter».

5. Velg Fjern tilknytningen [Nest-produktnavn] for å slå av Google-assistenten på Nest-produktet.

Ting du kan si

Når du har aktivert Google-assistenten, fungerer den på samme måte som på andre enheter.

Du kan for eksempel stille Google-assistenten spørsmål, få den nyeste værmeldingen og caste musikk eller videoer til andre tilkoblede enheter i hjemmet.

Du kan til og med kontrollere Nest-termostaten og se direktevideo fra Nest-kameraet ditt på en TV.

Ting du ikke kan gjøre

Det finnes noen ting du ikke kan gjøre med Google-assistenten når du snakker til den via Nest-produktet. Du kan muligens fortsatt gjøre disse tingene for andre enheter, for eksempel Android-telefoner eller Home-høyttalere.

• Ringe eller motta anrop med Nest-produktet

• Justere høyttalervolumet til Nest-produktet

• Spille av musikk, podcaster eller annen lyd via høyttaleren til Nest-produktet

• Merk: Selv om du ikke kan spille av lyd via høyttaleren på Nest-produktet, kan du be Google-assistenten om å caste medieinnhold til en annen tilkoblet enhet, for eksempel et stereoanlegg. Du kan for eksempel si «Hey Google, spill av den nyeste uspilte podcasten på høyttaleren på kjøkkenet».

• Bruke Voice Match for Google-assistenten på Nest-produktet ditt

• Merk: Hvis du slår på personlige resultater, får alle brukere svar og får tilgang til innhold som kalendere og handlelister basert på kontoen som er konfigurert med Google-assistenten.

Feilsøk Google-assistenten

Sjekk krav og konfigurering

Sjekk hvilket Nest-produkt du har

Google-assistenten er tilgjengelig for

• Nest Cam IQ Indoor

Hvis du har en annen Nest-kameramodell (inkludert Nest Cam IQ Outdoor) eller et annet Nest-produkt, kan du ikke bruke Google-assistenten på det.

Sjekk at Google-assistenten er slått på

Sørg for at du har fulgt veiledningen for å slå på Google-assistenten på Nest-produktet. Ellers reagerer den ikke på de muntlige kommandoene dine.

Hvis du allerede har aktivert Google-assistenten, kan den være slått av. Følg veiledningen nedenfor for å sjekke at Google-assistenten er slått på.

Nest Cam IQ Indoor

1. På startskjermen i Nest-appen velger du kameraet ditt.

2. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.

3. Trykk på Google Assistent. Du finner en bryter for å slå Google-assistenten på.

Koble telefonen og Nest-produktet til det samme wifi-nettverket

Når du bruker Nest-appen til å slå på Google-assistenten, må du sørge for at både telefonen og Nest-produktet er koblet til det samme wifi-nettverket.

I Nest-appen ser du at du må gjøre dette, og det er viktig at du ikke hopper over dette trinnet. Ellers kan du ikke fullføre konfigureringen.

Hvis Google Assistent-alternativet ikke vises i Nest-appen

Hvis du har prøvd å følge trinnene ovenfor for å slå på Google-assistenten på Nest-produktet, men ikke finner alternativet for å slå den på, kan det skyldes at

• du ikke har noe kompatibelt Nest-produkt i kontoen din i Nest-appen – Google-assistenten er bare tilgjengelig for Nest Cam IQ Indoor

• du ikke er i et land der Google-assistenten kan slås på for Nest-produktet

Slå på mikrofonen på Nest-produktet

For å motta talekommandoene dine må mikrofonen på Nest-produktet være slått på.

Nest Cam IQ Indoor

1. På startskjermen i Nest-appen trykker du på innstillingsikonet Innstillinger for Nest-ikon.

2. Velg kameraet ditt.

3. Trykk på Mikrofon. Du ser en bryter for å slå på mikrofonen.

• Sørg for at bryteren for Mikrofon er på.

• Bryteren for Lydopptak kan være av eller på.

Du finner mer informasjon om mikrofonen til kameraet i artikkelen om lydinnstillingene for Nest-kameraet.

Løs spesifikke problemer og feil

Feilmelding: «Det kan ha oppstått et problem»

Denne meldingen kan vises når du prøver å slå på Google-assistenten på Nest-produktet. Det kan skyldes en rekke ting, men du kan vanligvis løse det ved å oppdatere Google Assistent-tillatelsene.

Forespørsler og aktiviteter vises ikke i Google-kontoen din

Hvis forespørslene og aktivitetene dine for Google-assistenten ikke vises i Google-kontoen, skyldes det sannsynligvis et problem med kontotilknytning.

Påminnelsene kan for eksempel vises på noen andres telefon, eller andres handlelister kan bli oppdatert med varene du har lagt til.

Grunnen til at dette skjer

Bare eieren av Nest-hjemmet kan slå på Google-assistenten i Nest-appen og knytte den til Google-kontoen sin. Google-assistenten støtter ikke flere brukere eller kontoer når du snakker til den via Nest-produktet.

Andre kan fortsatt snakke til Google-assistenten og få den til å gjøre ting for dem, men alt blir knyttet til kontoen til eieren av Nest-hjemmet.

Kringkastingsfunksjonen fungerer ikke

Med kringkasting kan du sende meldinger til alle enhetene i hjemmet som har Google-assistenten slått på.

Når du aktiverer Google-assistenten på Nest-produktet for første gang, blir du bedt om å oppgi adressen din i Google Assistent-appen. Det er viktig at du skriver inn den samme adressen som for de andre enhetene du vil kringkaste til. Hvis du oppgir en annen adresse, fungerer ikke kringkastingsfunksjonen som forventet.

1. For å sjekke adressen Google-assistenten bruker for Nest-enheten din, gå til startskjermen i Nest-appen And then [produktet ditt] And then Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon And then Google Assistent And then Google Assistent-appen And then [Nest-produktet ditt] And then Adresse.

2. For å sjekke adressen som høyttaleren eller skjermen bruker, gå til Nest-appen And then velg produktet ditt And then Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon And then Google Assistent And then Google Assistent-appen And then [Google Home-enheten din] And then Adresse.

3. Sjekk at begge adressene er like. Endre om nødvendig én av dem, slik at de er like.

Mer feilsøking av Google-assistenten

For å få mer hjelp med å bruke Google-assistenten på alle slags enheter, gå til brukerstøtten for Google-assistenten.