To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Via je Nest-producten praten met de Google Assistent

Vanaf 29 september 2023 werken Works with Nest-verbindingen (WWN) niet meer en heb je er geen toegang meer toe. Ga naar deze post op het communityforum voor meer informatie.

De Google Assistent is een persoonlijke assistent die je met je stem activeert. Je kunt deze gebruiken op apparaten zoals je telefoon, smartwatch, of een Google-speaker en -scherm. Je kunt ook met de Google Assistent praten via bepaalde Nest-producten: Nest Cam IQ Indoor.

Opmerking: De Google Assistent is geen onderdeel van onze producten voor buiten, zoals de Nest Cam IQ Outdoor.

De Google Assistent aanzetten

Je hebt een Google-account nodig om de Google Assistent te gebruiken met je Nest-producten. Als je de Nest-app vóór 19 augustus 2019 bent gaan gebruiken, zet je je Nest-account over naar een Google-account als je dat nog niet hebt gedaan. Nadat het overzetten is afgerond, kan dit niet ongedaan worden gemaakt.

Nest Cam IQ Indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan je Nest Cam IQ Indoor.

3. Selecteer Google Assistent toevoegen. Volg de stappen op het scherm om de Google Assistent aan te zetten op je Nest-product.

De Google Assistent uitzetten

Je kunt de Google Assistent op je Nest-product altijd weer uitzetten.

De Google Assistent tijdelijk stoppen

Nest Cam IQ Indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

3. Selecteer Google Assistent. Er staat een schakelaar om de Google Assistent aan of uit te zetten.

De Google Assistent uitzetten en je Nest-product verwijderen

1. Open de Google Assistent-app en tik op Persoonlijke updates.

2. Tik op het profielicoon.

3. Selecteer het tabblad Assistent.

4. Kies je Nest-product onder Assistent-apparaten.

5. Selecteer [naam Nest-product] ontkoppelen om de Google Assistent uit te zetten op je Nest-product.

Wat je kunt zeggen

Zodra je de Google Assistent hebt aangezet, werkt deze op dezelfde manier als op andere apparaten.

Je kunt de Google Assistent bijvoorbeeld een vraag stellen, het actuele weerbericht opvragen, en muziek of een video casten naar andere gekoppelde apparaten bij jou in huis.

Je kunt zelfs de Nest-thermostaat bedienen en de live video van je Nest-camera op een tv bekijken.

Dit kun je niet doen

Er zijn een paar activiteiten die niet mogelijk zijn als je tegen de Google Assistent op je Nest-product praat. Op andere apparaten, zoals een Android-telefoon of een Home-speaker, zijn deze misschien nog wel mogelijk.

• Iemand bellen of gebeld worden op je Nest-product

• Het volume van de speaker van je Nest-product aanpassen

• Muziek, podcasts of andere audio afspelen via de speaker van je Nest-product

• Opmerking: Je kunt geen audio afspelen via de speaker van je Nest-product, maar je kunt de Google Assistent wel vragen media te casten naar een ander verbonden apparaat, zoals een stereosysteem. Zeg bijvoorbeeld 'Hey Google, speel de nieuwste, niet-afgespeelde podcast af op de speaker in de keuken' tegen je Nest-product.

• Voice Match voor de Google Assistent gebruiken op je Nest-product

• Opmerking: Als je persoonlijke resultaten aanzet, ontvangen alle gebruikers antwoorden en hebben ze toegang tot content (zoals agenda's en boodschappenlijstjes) op basis van het account dat is ingesteld met de Google Assistent.

Problemen met de Google Assistent oplossen

De vereisten en de installatie checken

Check welk Nest-product je hebt

De Google Assistent is beschikbaar voor:

• Nest Cam IQ Indoor

Heb je een ander model Nest-camera (waaronder de Nest Cam IQ Outdoor) of een ander Nest-product, dan kun je de Google Assistent hierop niet gebruiken.

Check of de Google Assistent aanstaat

Volg de instructies om de Google Assistent op je Nest-product aan te zetten. Anders reageert deze niet op je gesproken opdrachten.

Heb je de Google Assistent al eerder ingesteld, dan staat deze nu misschien toch uit. Volg de aanwijzingen hieronder om te checken of de Google Assistent is aangezet.

Nest Cam IQ Indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.

2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

3. Tik op Google Assistent. Er is een schakelaar om de Google Assistent aan te zetten.

Verbind je telefoon en Nest-product met hetzelfde wifi-netwerk

Als je de Nest-app gebruikt om de Google Assistent aan te zetten, zorg je dat je telefoon en Nest-product beide met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Dit wordt in de Nest-app uitgelegd. Het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat. Anders kun je het instelproces niet afronden.

Als de optie voor de Google Assistent niet in de Nest-app wordt getoond

Heb je geprobeerd de bovenstaande stappen te volgen om de Google Assistent op je Nest-product aan te zetten, maar vind je deze optie niet? Hier zijn een paar mogelijke oorzaken:

• Je hebt geen geschikt Nest-product in je account van de Nest-app. De Google Assistent is alleen beschikbaar voor de Nest Cam IQ Indoor.

• Je bevindt je niet in een land waar de Google Assistent kan worden aangezet op je Nest-product.

Zet de microfoon van je Nest-product aan

Je moet de microfoon van je Nest-product aanzetten zodat het Nest-product spraakopdrachten kan ontvangen.

Nest Cam IQ Indoor

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

2. Selecteer de gewenste camera.

3. Tik op Microfoon. Er is een schakelaar om de microfoon aan te zetten.

• Check of de schakelaar voor Microfoon aanstaat.

• De schakelaar voor Audio-opnamen mag aan- of uitstaan.

Ga naar de audio-instellingen van je Nest-camera voor meer informatie over de microfoon van de camera.

Specifieke problemen en fouten oplossen

Foutmelding: 'Er is mogelijk een probleem'

Deze melding kan verschijnen als je probeert de Google Assistent aan te zetten op je Nest-product. De melding kan verschillende oorzaken hebben. Meestal los je het probleem op door de rechten van de Google Assistent te updaten.

Verzoeken en activiteiten worden niet getoond in je Google-account

Als je verzoeken en activiteiten voor de Google Assistent niet in je Google-account worden getoond, is er waarschijnlijk een probleem met de accountkoppeling.

Je herinneringen zijn bijvoorbeeld op de telefoon van iemand anders te zien of iemands boodschappenlijstje wordt geüpdatet met de artikelen die jij hebt toegevoegd.

Waarom het gebeurt

Alleen de eigenaar van het Nest-huis kan de Google Assistent in de Nest-app aanzetten en aan hun Google-account koppelen. De Google Assistent biedt geen ondersteuning voor meerdere gebruikers of accounts als je er via je Nest-product tegen praat.

Andere mensen kunnen nog wel tegen de Google Assistent praten en opdrachten geven. Maar alles wordt gekoppeld aan het account van de eigenaar van het Nest-huis.

De functie Omroepen werkt niet

Met de functie Omroepen kun je een boodschap naar alle apparaten met de Google Assistent sturen.

Als je de Google Assistent voor het eerst activeert op je Nest-product, vraagt de Google Assistent-app je naar je adres. Het is belangrijk dat je hetzelfde adres invoert als dat van de andere apparaten waarnaar je wilt omroepen. Als je een ander adres invoert, werkt de functie Omroepen niet zoals verwacht.

1. Als je wilt checken welk adres de Google Assistent gebruikt voor je Nest-apparaat, ga je naar het startscherm van de Nest-app And then [je product] And then Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Google Assistent And then Google Assistent-app And then [je Nest-product] And then Adres.

2. Als je wilt checken welk adres je speaker of scherm gebruikt, ga je naar de Nest-app And then selecteer je product And then Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Google Assistent And then Google Assistent-app And then [je Google Home] And then Adres.

3. Beide adressen moeten hetzelfde zijn. Je kunt een van de adressen aanpassen als ze niet overeenkomen.

Meer problemen met de Google Assistent oplossen

Heb je meer hulp nodig met de Google Assistent op een van je apparaten, ga dan naar het helpcentrum van de Google Assistent.