Via je Nest-producten praten met de Google Assistent

De Google Assistent is een persoonlijke assistent die je met je stem activeert. Je kunt hem gebruiken op apparaten zoals je telefoon, smartwatch, of een Google-speaker en -scherm. Ook kun je via sommige Nest-producten tegen de Google Assistent praten.

De Google Assistent is beschikbaar op:

• Nest Guard

• Nest Cam IQ indoor

Opmerking: De Google Assistent is geen onderdeel van onze producten voor buiten, zoals de Nest Cam IQ outdoor.

De Google Assistent instellen en gebruiken

De Google Assistent inschakelen

Als je inlogt bij de Nest-app met een Google-account

Volg deze aanwijzingen als je met je Google-account inlogt bij de Nest-app. Lees onze veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app voor meer informatie over Nest-accounts die zijn overgezet.

Nest Cam IQ indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies je camera.
  4. Selecteer Google Assistent toevoegen. Volg het proces op het scherm om de Google Assistent in te schakelen voor je Nest-product.

Nest Guard

1. Selecteer Beveiliging in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Google Assistent toevoegen. Volg het proces op het scherm om de Google Assistent in te schakelen voor je Nest-product.

Als je Nest-account niet is overgezet

Log je niet bij de Nest-app in met je Google-account en gebruik je de Home-app niet om de Nest-producten in je huis te beheren? Dan volg je deze aanwijzingen. Lees onze veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app voor meer informatie over Nest-accounts die zijn overgezet.

Als je geen verbinding met de Google Assistent hebt ingesteld via Works with Nest (WWN), moet je het account overzetten om de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen. Volg de stappen hieronder om de Google Assistent in te schakelen, waarna je wordt gevraagd je account over te zetten.

Heb je wel een verbinding met de Google Assistent ingesteld via Works with Nest (je wijzigt de temperatuur van de Nest-thermostaat bijvoorbeeld via Google Home), dan hoef je je account niet over te zetten om de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen. In plaats daarvan moet je mogelijk de bestaande rechten van de Google Assistent voor je Nest-product updaten voordat je de Google Assistent inschakelt:

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Works with Nest.

2. Tik op Google Assistent. Controleer de nieuwe rechten en tik op Toestaan. Ga dan verder met de stappen hieronder.

• Zie je de optie Google Assistent niet? Sla dan de stappen hieronder over om de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen.

Nest Cam IQ indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies je camera.
  4. Selecteer Google Assistent toevoegen. Volg het proces op het scherm om de Google Assistent in te schakelen voor je Nest-product.

Nest Guard

1. Selecteer Beveiliging in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Google Assistent toevoegen. Volg het proces op het scherm om de Google Assistent in te schakelen voor je Nest-product.

Tip: Als je een iPhone hebt, wordt je mogelijk gevraagd de app voor de Google Assistent te downloaden via de Apple App Store. Volg de instructies om de app te installeren en de Google Assistent op je telefoon in te stellen.

De Google Assistent uitschakelen

Je kunt de Google Assistent op je Nest-product altijd weer uitschakelen.

De Google Assistent tijdelijk stopzetten

Nest Cam IQ indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Google Assistent. Je ziet een schakelaar om de Google Assistent in of uit te schakelen.

Nest Guard

1. Selecteer Beveiliging in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies je Nest Guard.
  4. Selecteer Google Assistent. Je ziet een schakelaar om de Google Assistent in of uit te schakelen.

De Google Assistent uitschakelen en hem uit je Nest-product verwijderen

1. Open de app van de Google Assistent en tik dan op Persoonlijke updates linksonder in het scherm.
  2. Tik rechtsboven in het scherm op het profielicoon.
  3. Selecteer het tabblad Assistent.
  4. Kies je Nest-product onder Assistent-apparaten.
  5. Selecteer [naam Nest-product] ontkoppelen om de Google Assistent van je Nest-product uit te schakelen.

Dingen die je tegen de Google Assistent van je Nest-product kunt zeggen

Zodra je de Google Assistent hebt ingeschakeld, werkt hij op dezelfde manier als op andere apparaten.

Je kunt de Google Assistent bijvoorbeeld een vraag stellen, het actuele weerbericht ontvangen, en muziek of een video casten naar andere gekoppelde apparaten bij jou in huis.

Je kunt zelfs de Nest-thermostaat bedienen en de live video van je Nest-camera op een tv bekijken.

Dit kun je niet doen

Er zijn een paar activiteiten die niet mogelijk zijn als je tegen de Google Assistent op je Nest-product praat. Op andere apparaten, zoals een Android-telefoon of een Google Home-speaker, zijn deze misschien nog wel mogelijk.

• Iemand bellen of gebeld worden op je Nest-product
  • Het volume van de speaker van je Nest-product aanpassen
  • Muziek, podcasts of andere audio afspelen via de speaker van je Nest-product

Opmerking: Je kunt dus geen audio via de speaker van je Nest-product afspelen. Wel kun je de Google Assistent vragen de media naar een ander gekoppeld apparaat te casten, zoals een stereosysteem. Zeg bijvoorbeeld 'Hey Google, speel de nieuwste, niet-afgespeelde podcast af op de speaker in de keuken' tegen je Nest-product.

• Voice Match gebruiken voor de Google Assistent op je Nest-product

Opmerking: Als je persoonlijke resultaten inschakelt, ontvangen alle gebruikers antwoorden en kunnen ze content bekijken (zoals agenda's en boodschappenlijstjes) op basis van het account dat is ingesteld met de Google Assistent.

Problemen met de Google Assistent oplossen

Werkt de Google Assistent niet goed, of helemaal niet? Probeer dan deze suggesties om het probleem op te lossen.

Controleer de vereisten en de installatie

Kijk welk Nest-product je hebt

De Google Assistent is beschikbaar voor:

• Nest Guard
  • Nest Cam IQ indoor

Heb je een ander model Nest-camera (waaronder de Nest Cam IQ outdoor), een Dropcam of een ander Nest-product, dan kun je de Google Assistent hierop niet gebruiken.

Controleer of de Google Assistent is ingeschakeld

Volg de instructies om de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen. Anders reageert hij niet op je gesproken opdrachten.

Heb je de Google Assistent al ingeschakeld, dan staat hij misschien uit. Volg de aanwijzingen hieronder om te zien of de Google Assistent is ingeschakeld.

Nest Cam IQ indoor

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies Google Assistent. Je ziet een schakelaar om de Google Assistent in of uit te schakelen.

Nest Guard

1. Selecteer Beveiliging in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies je Nest Guard.
  4. Tik op Google Assistent. Je ziet een schakelaar om de Google Assistent in of uit te schakelen.

Verbind je telefoon en het Nest-product met hetzelfde wifi-netwerk

Als je de Google Assistent met de Nest-app inschakelt, moeten je telefoon en het Nest-product beide met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Dit wordt door de Nest-app uitgelegd. Het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat. Anders kun je het instellen niet voltooien.

Als de optie voor de Google Assistent niet in de Nest-app wordt weergegeven

Heb je geprobeerd de bovenstaande stappen op te volgen om de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen, maar zie je deze optie niet? Hier zijn een paar mogelijke oorzaken:

• Je hebt geen geschikt Nest-product in je account van de Nest-app. De Google Assistent is alleen beschikbaar voor:

• Nest Guard

• Nest Cam IQ indoor

• Je bevindt je in een land waar de Google Assistent nog niet op je Nest-product kan worden ingeschakeld. We werken er hard aan om de Google Assistent wereldwijd beschikbaar te maken op Nest-producten. Check dus regelmatig de app voor updates.

Schakel de microfoon van je Nest-product in

De microfoon van je Nest-product moet zijn ingeschakeld, want anders kan hij geen gesproken opdrachten horen.

Nest Cam IQ indoor

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik op Microfoon. Je ziet een schakelaar om de microfoon in of uit te schakelen.
    • De schakelaar van de microfoon moet op Aan staan.

• De schakelaar voor audio-opnamen kan aan- of uitstaan.

Op zoek naar meer informatie over de microfoon van je camera? Ga naar het artikel Instellingen voor de microfoon, speaker en audio van de Nest-camera.

Nest Guard

1. Tik op Beveiliging in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer je Nest Guard.
  4. Tik op Microfoon. Je ziet een schakelaar om de microfoon aan of uit te zetten.

Los specifieke problemen en fouten op

Foutmelding: 'Er is mogelijk een probleem'

Deze melding kan worden weergegeven als je probeert de Google Assistent op je Nest-product in te schakelen. De melding kan verschillende oorzaken hebben. Meestal los je het probleem op door de rechten van de Google Assistent te updaten.

Opmerking: De onderstaande aanwijzingen zijn alleen voor niet-overgezette accounts waarop de verbinding met de Google Assistent via Works with Nest is ingesteld.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen > Works with Nest > Google Assistent.

2. Controleer de nieuwe rechten en tik op Toestaan.

3. Schakel de Google Assistent weer op je Nest-product in:

• Ga terug naar het startscherm van de Nest-app. Selecteer het Nest-product > Instellingen Icoon van Nest-instellingen  > Google Assistent toevoegen. Volg dan de instructies op het scherm om de Google Assistent in te stellen.

Als herinneringen en activiteiten niet in je Google-account worden weergegeven

Als je verzoeken en activiteiten voor de Google Assistent niet in je Google-account worden weergegeven, is er waarschijnlijk sprake van een probleem met de koppeling van je account.

Je herinneringen zijn bijvoorbeeld op de telefoon van iemand anders te zien of iemands boodschappenlijstje wordt geüpdatet met de artikelen die jij hebt toegevoegd.

Waarom het gebeurt

Alleen de eigenaar van het Nest-huis kan de Google Assistent in de Nest-app inschakelen en die koppelen aan zijn of haar Google-account. De Google Assistent ondersteunt geen meerdere gebruikers of accounts wanneer je ertegen praat via het Nest-product.

Andere mensen kunnen nog wel tegen de Google Assistent praten en hem opdrachten geven. Maar alles wordt gekoppeld aan het account van de eigenaar van het Nest-huis.

De functie Omroepen werkt niet naar verwachting

Met de functie Omroepen kun je een boodschap naar alle apparaten met de ingeschakelde Google Assistent sturen.

Wanneer je de Google Assistent voor het eerst inschakelt op je Nest-product, vraagt de Google Assistent-app je naar je adres.

Het is belangrijk dat je hetzelfde adres opgeeft als bij de Google Home-apparaten waarnaar je een bericht wilt sturen via je Nest-apparaat. Voer je een ander adres in, dan werkt de functie Omroepen niet zoals verwacht.

1. Als je het adres wilt controleren dat de Google Assistent gebruikt voor je Nest-apparaat, ga je naar het startscherm van de Nest-app And then [je product] And then Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Google Assistent And then Google Assistant-app And then [je Nest-product] And then Adres.

2. Wil je het adres controleren dat Google Home gebruikt, ga dan naar de Nest-app > selecteer je product And then Instellingen Icoon van Nest-instellingen And then Google Assistent And then Google Assistent-app And then [je Google Home] And then Adres.

3. Beide adressen moeten hetzelfde zijn. Je kunt een van de adressen aanpassen als ze niet overeenkomen.

Meer problemen met de Google Assistent oplossen

Heb je meer hulp nodig met de Google Assistent op een van je apparaten, breng dan een bezoek aan het helpcentrum van de Google Assistent.