To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Assistantin käyttäminen Nest-tuotteilla

Google Assistant on ääniohjattava henkilökohtainen avustaja. Sen avulla voit säätää termostaattejasi, katsoa kamerasi videokuvaa Smart Displaylla ja esittää kysymyksiä tuotteidesi tilasta äänikomennoilla. Jos sinulla on kaiutin (esim. Nest Audio) tai Smart Display (esim. Nest Hub tai Nest Hub Max), jossa on Assistant sisäänrakennettuna, se voi myös toistaa joitakin Nest-tuotteittesi ilmoituksia.

Lue lisää Google Assistantista

Jos haluat lisätietoja siitä, missä voit käyttää Google Nest ‑tuotteita ja Google Assistantia, katso Google Nest ‑laitteiden saatavuus.

Google Assistant toimii seuraavien Nest-tuotteiden kanssa kaiuttimien ja näyttöjen lisäksi:

• Nest-termostaatit
  • Nest-kamerat
  • Nest Doorbellit
  • Nest Secure ‑hälytysjärjestelmä
  • Nest × Yale ‑lukko

1. Lataa Google Assistant ja Google Home ‐sovellus

1. Lataa Google Home ‑sovellus puhelimelle tai tabletille.
  2. (Valinnainen) Jos sinulla on iPhone tai iPad, lataa Google Assistant ‐sovellus . Voit käyttää Google Assistantia Home-sovelluksella, mutta Assistant-sovelluksella voit käyttää useampia ominaisuuksia. Huom. Jos sinulla on Android-puhelin tai ‑tabletti, Google Assistant on niissä sisäänrakennettuna.
  3. Ota kaiutin tai Smart Display käyttöön, jos sinulla on sellainen.

2. Yhdistä Nest-tuotteet Google Assistantiin

Aloita lisäämällä Nest-tuotteet Google Home ‐sovellukseen. Kun tuote on linkitetty Home-sovellukseen, voit ohjata sitä äänikomennoilla.

Huom. Jos haluat ottaa Google Assistantin käyttöön Nest Camilla tai Nest Securella, Nest-tili on ensin siirrettävä Google-tilille. Jos et ole vielä siirtänyt tiliäsi, sinua pyydetään siirtämään se Google Assistantin käyttöönoton aikana. Voit siirtää tilin avaamalla Nest-sovelluksen ja sen Asetukset Siirrä Google-tilille.

3. Mitä voit sanoa ja tehdä

Kun olet käynyt läpi yllä olevat käyttöönottovaiheet, voit sanoa Google Assistantille äänikomentoja. Aloita sanomalla "Hey Google" ja anna sitten Google Assistantille komento tai esitä kysymys englanniksi.

Voit puhua komennot suoraan Nest Guardille ja Nest Cam IQ ‐sisäkameralle. Muille Nest-tuotteille on kaksi vaihtoehtoa:

• Sano komento kaiuttimelle tai näytölle.
  • Avaa Google Assistant puhelimella tai tabletilla ja sano komentosi.

Tässä esimerkkejä:

Nest-termostaatit

• "Hey Google, what’s the temperature inside?"
  • "Hey Google, make it warmer (or cooler)."
  • "Hey Google, set the temperature to [#] degrees."
  • "Hey Google, raise (or lower) the temperature [#] degrees."
  • "Hey Google, set the thermostat to heating."
  • "Hey Google, turn thermostat to heat-cool mode."

Huom. Voit ohittaa lämpötilalukituksen äänikomennoilla kaiuttimelle tai näytölle.

Nest-kamerat

Voit pyytää Google Assistantia toistamaan Nest-kameran livevideota näytöllä. Vain seuraavat näytöt ovat yhteensopivia:

Huom. Home-sovelluksella käyttöön otettuja Nest-kameroita voi striimata vain Google Nest ‑näyttöihin.

Tässä on esimerkkejä äänikomennoista:

• "Hey Google, play [camera's location name] camera on [display's name]". Voit esimerkiksi sanoa "Hey Google, play the Porch camera on the Living Room Chromecast".

Vinkki: Jos käytät Nest Hubia tai Nest Hub Maxia, voit sanoa "Hey Google, show the [camera's location name]", niin video toistetaan näytöllä.

• "Hey Google, turn off [display's name]". Tällä komennolla lopetetaan vain Nest-kameran videokuvan toistaminen näytöllä, ei sammuteta itse kameraa.
  • Katso Valvontakameran striimaus ‑artikkelista, mitä muita äänikomentoja voit käyttää.

Huom. Muista käyttää nimeä ja sijaintia siinä muodossa, jossa ne näkyvät sovelluksessa, jossa otit laitteen käyttöön. Löydät tiedot näin:

• Nest-sovellus: Avaa sovellus, valitse kamerasi ja tarkista videofiidin yläpuolella oleva tunniste.
  • Home-sovellus: Avaa Home-sovellus. Valitse Suosikit tai Laitteet Kameran merkki näkyy kameralle määritetyssä huoneessa, ja kameran nimi näkyy listassa.

Jos käytät Nest-sovellusta, joissain harvinaisissa tapauksissa sinulla voi olla useampi kuin yksi kamera, jolla on sama sijaintinimi (esim. "Porch") ja yksilöllinen tunniste. Kun avaat Nest-sovelluksen ja napautat kameraa, katso videofiidin yläpuolelle. Jos kameralla on tunniste, se näkyy suluissa, esim. "Porch (back)" tai "Porch (front)". Kun annat äänikomentoja Google Assistantille, sinun on sanottava sijainti ja tunniste, esim. "Hey Google, show the Porch (back) camera on the Living Room Chromecast".

Nest Doorbellit

Ilmoitus, kun joku soittaa ovikelloasi

Kun kaiuttimessa tai Smart Displayssa on Google Assistant sisäänrakennettuna, se voi ilmoittaa sinulle, kun joku soittaa ovikelloasi.

Lue ohjeet Nest Doorbellin vierailijailmoitusten vastaanottamiseen kaiuttimella tai näytöllä, jossa on Google Assistant sisäänrakennettuna

Videon näyttäminen näytöllä

Muiden Nest-kameroiden tapaan voit pyytää Google Assistantia näyttämään Nest Doorbellin videokuvan yhteensopivalla näytöllä. Katso lisätietoja ja mahdollisia äänikomentoja ylempää Nest-kameroiden osiosta.

Ovikellon sisällyttäminen Assistant-ohjelmaan

Voit ottaa käyttöön Kotona- ja Poissa-ohjelmat, jotta Google Assistant voi laittaa ovikellokameran päälle tai pois päältä automaattisesti. Voit esimerkiksi asettaa kameran kytkeytymään päälle, kun kaikki ovat poissa kotoa, tai pois päältä aikataulun mukaan aamulla.

Nest Secure ‑hälytysjärjestelmä

Äänikomennoilla voit helposti kytkeä hälytyksen päälle ja tarkistaa järjestelmän tilan. Voit sanoa Google Assistantille vaikka nämä asiat:

• "Hey Google, set Nest Secure to Home and Guarding."
  • "Hey Google, set Nest Secure to Away and Guarding."
  • "Hey Google, cancel security." (Tämä täytyy sanoa muutaman sekunnin sisällä hälytyksen päällekytkemisestä, ja se toimii vain, jos kytkit hälytyksen päälle äänikomennolla.)
  • "Hey Google, what’s the status of my security?"

Kun käytät Google Assistantia Nest Secure ‑hälytysjärjestelmän kanssa, muista nämä:

• Hälytystä ei voi kytkeä pois päältä äänikomennoilla.
  • Kun kytket hälytyksen päälle Google Assistant ‑kaiuttimella (esim. Nest Hubilla tai Minillä), kaiutin ilmoittaa jäljellä olevan ajan ja mahdolliset turvallisuushuomautukset. Nest Guard ei pidä ääntä.
  • Jos Nest Secure edellyttää tunnuskoodia hälytyksen kytkemiseen, et voi kytkeä hälytystä päälle äänikomennolla. Tunnuskoodi ei ole oletuksena pakollinen, mutta olet voinut muuttaa tätä asetusta sovelluksessa.
  • Hälytystasoa ei voi muuttaa äänikomennoilla. Sen sijaan sinun on kytkettävä hälytys pois päältä ja kytkettävä se uudelleen päälle haluamallasi hälytystasolla.

Nest x Yale ‑lukko

Äänikomennot

Voit käyttää esimerkiksi seuraavia komentoja Google Assistantin kanssa:

• "Hey Google, is the [location name] door locked?"
  • "Hey Google, lock the [location name] door."
  • "Hey Google, make sure my [location name] door is locked."

Huom. Muista sanoa nimi tai sijainti, jonka annoit lukolle käyttöönoton yhteydessä. Jos haluat nähdä tämän tiedon, avaa Nest-sovellus ja tarkista Nest × Yale ‑lukon alla oleva tunniste.

Kun käytät äänikomentoja, muista nämä:

• Oven lukitusta ei voi avata äänikomennoilla. Tämä on varatoimi, jonka tarkoitus on estää väärää ihmistä avaamasta oven lukitusta äänikomennolla.
    Katso, miten voit lukita Nest × Yale ‐lukon ja avata lukituksen
  • Varmista, että ovi on suljettu, kun pyydät Google Assistantia lukitsemaan sen. Nest × Yale ‑lukko voi vain kääntää suoratelkeä. Se ei sulje ovea puolestasi.

Google Assistantin ohjelmat

Nest × Yale ‑lukko toimii Google Assistantille käyttöön ottamiesi ohjelmien kanssa. Ohjelma voi esimerkiksi lukita oven automaattisesti, kun sanot "Hey Google, goodnight".

Lue lisää ohjelman luomisesta ja sen hallinnasta.

Ohjeita Google Assistantin ongelmatilanteisiin

Täältä saat ohjeita kaiuttimen tai näytön Google Assistant ‑ongelmiin:

Täältä saat ohjeita puhelimen tai tabletin Google Assistant ‑ongelmiin: