To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Face Match på Google Nest Hub Max

Face Match fungerer sammen med Voice Match for å danne en proaktiv opplevelse som er skreddersydd for hver enkelt bruker. Når Nest Hub Max gjenkjenner ansiktet ditt, kan den proaktivt vise deg det personlig tilpassede innholdet ditt, for eksempel kommende kalenderaktiviteter. Du kan også velge å se for eksempel værmeldingen, musikkforslag og dagens viktigste nyhetsoverskrifter den første gangen du nærmer deg Nest Hub Max hver dag.

Viktig: Face Match er ingen sikkerhetsfunksjon, men brukes for å gi deg en Nest Hub Max-opplevelse som er hyggeligere, mer praktisk og spesialtilpasset deg. Det er ikke sikkert at enheten kan skille mellom deg og for eksempel et bilde av ansiktet ditt. Og hvis du bor med en person som ligner veldig på deg, kan det hende at enheten tror at denne personen er deg.

Konfigurer Face Match

Merk: Du må konfigurere Voice Match for å kunne bruke Face Match. Hvis du ikke har konfigurert noen av dem ennå, bør du starte Voice Match-konfigureringen for Nest Hub Max. Når du er ferdig med Voice Match, tar Google Home-appen deg til Face Match-konfigureringen.

Hvis du allerede har konfigurert Voice Match på en skjerm som støtter Face Match, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Make sure your mobile device or tablet is linked to the same account as your display.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tap Home og så Settings .
  4. Under "Features," tap Google Assistant Face Match.
  5. Follow the in-app steps.
  6. If you want to automatically add Face Match to new devices in the same home, turn on "Devices you add later."
  7. If you want to simply look at your display to talk to Google, turn on "Look and Talk."
Merk:
  • Denne fremgangsmåten fungerer ikke med Google Workspace-kontoer. Finn ut hvordan du kan bruke Google Workspace-kontoer på enheter.
  • Google Pixel Tablet støtter ikke konfigurering og administrering av Face Match. Hvis du konfigurerer Nest Hub Max med Google Pixel Tablet, må du bruke Google Home-appen på en annen kompatibel mobilenhet for å konfigurere Face Match og administrere innstillingene dine.

Sørg for at enheten kan kjenne deg igjen

Face Match fungerer best når det innebygde Nest Hub Max-kameraet ser ansiktet ditt klart og tydelig. Den beste måten å få til dette på er å sikre at ansiktet ditt er godt opplyst, og at det er lite lys i bakgrunnen. Hvis du har sterkt lys bak deg, kan det føre til at bildene blir for mørke, eller at du får mørke skygger i ansiktet. Dette gjelder spesielt hvis lyset skinner rett inn i kameraet. Hvis det er for mye lys i bakgrunnen eller ansiktet ditt ikke er tilstrekkelig opplyst, kan det hende at ansiktstrekkene ikke registreres.

Flere tips om konfigurering av Face Match

• Når du tar bilder i konfigureringsprosessen, bør du sørge for at du ikke har mer lys bak deg enn foran deg, slik at du ikke får skygger i ansiktet. Sørg for at solen eller sterke lys ikke skinner rett inn i kameraet.
  • Når du tar bilder av ansiktet under konfigureringen, bør du ikke bevege deg for raskt.
  • Når du velger en plassering for Nest Hub Max, bør du sørge for at ingen sterke lys skinner rett inn i kameraet, og at lyset bak deg ikke er sterkere enn lyset foran deg.

Slå av Face Match

Slå av Face Match for et hjem i Google Home-appen

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er knyttet til den samme kontoen som Google Nest-skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Hjem  og så Innstillinger  og så Google Assistent og så Face Match.
  4. Trykk på Fjern Face Match fra hjemmet, og følg trinnene.

Merk: Når du slår av Face Match, blir ansiktsmodellen din slettet fra enheten, men registreringsbildene som ble brukt til å opprette ansiktsmodellen, blir ikke slettet. Hvis du vil slette disse bildene, kan du gå til https://myactivity.google.com/.

Slå av Face Match for en skjerm

1. Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er knyttet til den samme kontoen som Google Nest-skjermen.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på Hjem  og så Innstillinger  og så Google Assistent og så Face Match.
  4. Fjern avmerkingen ved siden av enheten du vil slå av Face Match for.

Merk:

• Når du slår av Face Match for en enhet, fjernes ansiktsmodellen fra enheten. Du kan også velge Fjern Face Match fra dette hjemmet, slik at ansiktsmodellen din fjernes fra alle enhetene i hjemmet. I begge tilfellene fjernes ikke registreringsbildene som ble brukt til å lage ansiktsmodellen. For å fjerne Face Match-registreringsbilder, gå til g.co/assistant/match.
  • Når du slår av kameraregistrering, blir Face Match slått av inntil den slås på igjen. Dette fører ikke til at ansiktsmodellen din slettes fra Hub Max.
  • Du kan også slå av Face Match når som helst via innstillingssiden i Google- eller Assistent-appen.
  • Når du slår av Voice Match, blir også Face Match slått av, og ansiktsmodellen din blir slettet fra enheten.

Voice Match og Face Match

Face Match fungerer bare hvis Voice Match også er slått på. Med Voice Match kan Google-assistenten gjenkjenne deg når du stiller spørsmål. Face Match gjør opplevelsen din enda bedre ved at Google-assistenten proaktivt identifiserer deg og viser deg personlig og nyttig innhold uten at du trenger å be om det.

Med Voice Match kan du for eksempel be om å se kommende kalenderaktiviteter. Med Face Match kan de proaktivt vises på skjermen når du går forbi den.

Face Match trenger Voice Match for å gi deg en best mulig opplevelse. Hvis for eksempel to registrerte Face Match-brukere står foran Nest Hub Max og én av dem stiller assistenten et spørsmål, er det Voice Match som identifiserer hvilken av de to brukerne som snakker. Når Google-assistenten vet hvem av dem som stilte spørsmålet, kan den finne ut hvilken brukers personlige innhold som skal vises på skjermen.

Viktig: Face Match fungerer bare hvis Voice Match også er slått på. Når du slår av Voice Match for Nest Hub Max, blir Face Match også slått av permanent for den samme enheten. Google-assistenten kan ikke lenger kjenne igjen stemmen din eller gi deg personlige resultater på den enheten, men du kan slå på personlige resultater igjen. Når du slår av Voice Match for hjemmet ditt med Nest Hub Max, blir Face Match også slått av permanent for Nest Hub Max. For å se eller fjerne lydklippene eller bildene du spilte inn eller tok da du konfigurerte Voice Match eller Face Match, gå til g.co/assistant/match.

Hvis du vil vite hvordan dataene dine håndteres når du bruker Face Match på Nest Hub Max, kan du lese de vanlige spørsmålene i brukerstøtten om personvern som gjelder for smarthjemenhetene og -tjenestene våre. Finn også ut mer om garantiene våre om personvern i hjemmet.