De deurbel doet het niet of klinkt zwak

1. Controleer de schakelaar of het stopcontact

Controleer of de zekering of schakelaar voor de stroomtoevoer naar de Hello is ingeschakeld. Gebruik je de voedingsadapter voor binnen (die alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar is), controleer dan of het stopcontact werkt door een ander elektrisch apparaat aan te sluiten, zoals een lamp. Gebruik je een schakelaar voor het stopcontact, dan moet die ook zijn ingeschakeld.

2. Controleer de instellingen van de bel in de app

Het kan zijn dat je huidige instellingen verhinderen dat de bel werkt. Voorbeeld:

• Iemand die via de app de toegang tot je Nest-huis deelt, kan de bel hebben uitgezet of de geluidsduur hebben aangepast.
  • Als je een mechanische bel hebt (bewegende delen die geluid maken), moet de geluidsduur van de bel uit staan. Deze instelling is alleen voor een elektronische of digitale bel.

De instellingen van de bel controleren in de app:

1. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  2. Selecteer de Nest Hello.
  3. Als Stiltetijd aan staat, tik je erop om de schakelaar te zien. Tik op de schakelaar om deze uit te schakelen.
  4. Controleer vervolgens de duur van het belgeluid. Tik op Duur van belgeluid in het instellingenmenu van de Nest Hello.
    • Als je een mechanische bel hebt met bewegende delen, moet deze optie uit staan.
    • Als je een elektronische bel hebt en de duur te kort is, kan het zijn dat de bel geen geluid maakt of maar een deel van het geluid te horen is. Probeer een langere duur in te stellen.

3. Controleer de bedrading van de bel

Mechanische bellen

Als je een mechanische bel hebt met bewegende delen die het belgeluid maken, is het mogelijk dat de aansluiting in de weg zit van de slagpin of het klankbord waar de slagpin tegen tikt.

Test dit eerst terwijl het kapje niet op de bel zit:

1. Haal het kapje van de bel.
  2. Druk op de knop van de Nest Hello om de bel te testen.

Als de bel goed klinkt terwijl het kapje is verwijderd, is het mogelijk dat het kapje op de bedrading of de aansluiting drukt en de bewegende delen blokkeert.

1. Verbuig de draden of plak ze met tape vast zodat ze niet in de weg zitten.
  2. Test de bel opnieuw met het kapje erop.
  3. Als de bel nog steeds niet goed klinkt, bevestig dan de aansluiting buiten het kastje van de bel met dubbelzijdig tape.
  4. Test de bel opnieuw met het kapje erop.

Als de bel niet of niet goed klinkt met het kapje eraf:

1. Laat iemand op de bel drukken terwijl jij naar de bel kijkt. Misschien zie je iets wat de beweging blokkeert.
  2. Verbuig zo nodig de draden of plak ze met tape vast zodat ze niet in de weg zitten.Je kunt ook proberen de aansluiting buiten het kastje van de bel te bevestigen met dubbelzijdig tape.
  3. Test de bel opnieuw met het kapje eraf.
  4. Klinkt de bel nu wel goed, test hem dan opnieuw met het kapje erop om zeker te weten dat er niets is verschoven toen je het kapje er weer opdeed.
  5. Kijk of de draden goed in de aansluiting van de bel zitten en stevig op de bel zijn aangesloten. Draai alle schroeven voor bevestiging van de draden opnieuw vast met een schroevendraaier.
  6. Corrosie en vuil kunnen de bedrading aantasten. Bekijk de draden om te controleren of ze schoon zijn en vrij van corrosie. Als dit niet het geval is, knip je het aangetaste einde van de draad af en verwijder je het omhulsel om schone bedrading bloot te leggen.
  7. Zorg dat de blootgelegde draden waarvan het kale metaal zichtbaar is, elkaar niet raken.
  8. Ga na of je de draden correct hebt verbonden volgens de instructies in de app.

Elektronische of digitale bellen

Als je een elektronische of digitale bel hebt zonder bewegende delen,

controleer je of de aansluiting goed is geïnstalleerd:

1. Kijk of de draden goed in de aansluiting van de bel zitten en stevig op de bel zijn aangesloten. Draai alle schroeven voor bevestiging van de draden opnieuw vast met een schroevendraaier.
  2. Zorg dat de blootgelegde draden waarvan het kale metaal zichtbaar is, elkaar niet raken.
  3. Ga na of je de draden correct hebt verbonden volgens de instructies in de app.
  4. Als je bel meer dan drie draden heeft, kun je het beste contact opnemen met een Nest Pro voor hulp bij de installatie.

4. Controleer de bedrading van de deurbel

Het is mogelijk dat een draad is losgekomen bij het bevestigen van de Nest Hello op de montagesteun, of dat de draden niet strak genoeg zijn bevestigd. Controleer of de draden die met de Nest Hello zijn verbonden, goed zijn geïnstalleerd.

1. Verwijder de Nest Hello van de montagesteun met de meegeleverde ontgrendelingstool of een punaise. Steek deze in de opening onder op de Nest Hello en trek de Nest Hello van de basis.
  2. Draai de bevestigingsschroeven van de draden opnieuw vast met een schroevendraaier.
  3. Test de bel door op de knop van de Hello te drukken.

5. Controleer of de transformator van je deurbel compatibel is

Je transformator moet aan specifieke stroomvereisten voldoen (16-24 V wisselstroom en ten minste 10 VA in Noord-Amerika of 12-24 V wisselstroom en ten minste 8 VA in Europa) om compatibel te zijn met de Nest Hello. Als je dit niet hebt gecontroleerd voordat je de Hello hebt geïnstalleerd, of als je niet zeker weet wat het vermogen van je transformator is, kun je contact opnemen met een Nest Pro-installateur of een elektricien. Je kunt ook de instructies volgen in het volgende artikel:

De spanning van je transformator controleren >

Belangrijk: Sommige deurbelsystemen leveren niet genoeg stroom voor de bel na installatie van de Nest Hello, zelfs als de transformator een spanning heeft tussen 16 en 24 V wisselstroom en 10 VA in Noord-Amerika of tussen 12 en 24 V wisselstroom en 8 VA in Europa. Als je de andere stappen voor probleemoplossing in dit artikel hebt uitgevoerd, moet je transformator mogelijk worden geüpgraded of vervangen. Dit kun je laten doen door een lokale Nest Pro

6. Als het buiten erg warm of koud is

Als het erg warm of koud is, of als je de Hello in direct zonlicht hebt geïnstalleerd, kan de bel (en de video of wifi) automatisch worden uitgeschakeld om de binnenkant van de Hello te beschermen tegen oververhitting. De bel wordt automatisch weer ingeschakeld zodra de interne temperatuur van de Hello terugkeert naar een normaal niveau om te functioneren. Maar zolang de wifi-verbinding van de Hello niet is verbroken en de Hello niet op offline staat in de app, ontvang je nog steeds een melding op je telefoon als er iemand aanbelt.