To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videon är oskarp eller pixelerad, färgerna är fel eller det är ljusreflexer i bilden

Om kvaliteten på kamerans eller dörrklockans video är dålig, men enheten har en bra wifi-anslutning kontrollerar du följande saker.

• En oskarp, suddig eller fläckig bild kan bero på flera saker:
    • Plast på objektivet. Ta bort plasten från objektivet. Objektivet på en ny Nest-kamera skyddas av genomskinlig plast så att det inte ska skadas vid frakten eller monteringen.
    • Smutsigt objektiv. Torka bort damm och smuts från objektivet med en mjuk, luddfri trasa. Testa våra förslag på hur du kan rengöra Nest-kameran.
  • Svartvit bild dagtid beror ofta på att Night Vision är inställt på Alltid på. Testa att ställa in Night VisionAuto.
  • Ljusreflexer beror ofta på att solen lyser rakt in i objektivet eller reflekteras från en yta i närheten. Testa några av lösningarna nedan och kolla sedan om problemet är löst.
  1. Vrid eller flytta på kameran så att solen inte kommer åt att lysa rakt på kameralinsen. Till exempel kan du vinkla kameran lite nedåt eller skugga den med något så att linsen inte hamnar i direkt solljus.
  2. Flytta föremål i närheten som solljuset kan reflekteras från om det går.
  3. Om kameran styrs med Nest-appen kan du använda funktionen Zoom and Enhance för att beskära bilden så att ytor eller föremål som kan ge ljusreflexer hamnar utanför bild.
  • En kornig eller pixelerad bild när du tittar med fjärranslutning kan bero på att internetanslutningen är långsam där du är.
  • Videon är rosa-, lila- eller blåtonad.
    Detta kan hända om kameran blir för varm eller för kall.
    • Använd inte kameror för inomhusbruk ute – de är inte gjorda för det, utan avsedda för den drifttemperatur som råder inomhus.
    • Montera utomhuskameror under takskägget eller i skuggan så att de inte blir överhettade på sommaren.
    • Kamerabilden kan även bli rosa-, lila- eller blåtonad om det är problem med Night Vision.

Åtgärda dålig bildkvalitet med Night Vision

Om du har testat stegen ovan och problemet kvarstår kan du även starta om kameran eller dörrklockan.