To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Video is wazig, korrelig, verkleurd of bevat schittering

Als de videobeelden van de camera of deurbel er niet goed uitzien, maar de wifi-verbinding wel goed is, kun je het volgende checken.

• Een wazige, onscherpe of vlekkerige video kan een aantal oorzaken hebben:
    • Sticker en de lens. Verwijder de sticker op de lens. Er zit een doorschijnende sticker op de lens van Nest-camera's om deze te beschermen tijdens het vervoer en het installeren.
    • Vuile lens. Verwijder stof of vuil van de lens met een zachte, pluisvrije doek. Probeer onze suggesties voor het schoonmaken van de Nest-camera.
  • Een zwart-wit beeld overdag betekent doorgaans dat Nachtzicht op Altijd aan staat. Wijzig de instelling van Nachtzicht in Automatisch.
  • Schittering treedt meestal op als de zon in de cameralens schijnt of wordt gereflecteerd op een oppervlak in de buurt. Probeer een of meer van de volgende oplossingen. Bekijk dan de videostream van je camera om na te gaan of het probleem is verholpen.
  1. Plaats je camera zo dat de zon nooit rechtstreeks in de lens kan schijnen. Richt de camera bijvoorbeeld iets omlaag of zorg voor wat schaduw om de lens tegen direct zonlicht te beschermen.
  2. Plaats voorwerpen die misschien het zonlicht reflecteren zo mogelijk ergens anders.
  3. Als je camera wordt bediend met de Nest-app, kun je oppervlakken en voorwerpen inzoomen en verscherpen. Knip de oppervlakken en voorwerpen uit die waarschijnlijk de schittering veroorzaken.
  • Een korrelig of pixelachtig beeld als je de video op afstand bekijkt kan het gevolg zijn van een trage internetverbinding op je huidige locatie.
  • Video heeft een roze, paarse of blauwe tint.
    Dit kan gebeuren als de camera te heet of te koud wordt.
    • Gebruik binnencamera's niet buiten. Ze zijn niet geschikt voor gebruik buitenshuis en hebben een bedrijfstemperatuur voor binnenruimten.
    • Plaats een buitencamera onder een dakrand of ergens in de schaduw om oververhitting te voorkomen tijdens zeer warm weer.
    • De video van je camera kan ook een roze, blauwe of paarse tint krijgen als er een probleem is met Nachtzicht.

De videokwaliteit van Nachtzicht verbeteren

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en het probleem niet is opgelost, kun je ook de camera of deurbel opnieuw opstarten.