Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je Nest-huis

Opmerking: Dit artikel is voor Nest-gebruikers die nog niet zijn gemigreerd naar een Google-account. Lees in onze veelgestelde vragen over accounts hoe je je Nest-account migreert naar een Google-account.

Log je in bij de Nest-app met een Google-account? Kom dan te weten hoe je je account beschermt met authenticatie in twee stappen.

Met Gezinsaccounts kun je de toegang tot je huis en Nest-producten met anderen delen. Afhankelijk van het gekozen toegangsniveau kunnen mensen die je uitnodigt Nest-producten toevoegen, verwijderen en bedienen vanuit de app. Hieronder vind je meer informatie over wat mogelijk is met elk toegangsniveau.

Maximaal 25 mensen kunnen een Nest-huis delen:

• Eén eigenaar
  • Maximaal negen extra mensen met 'Volledige toegang'
  • Maximaal tien mensen met 'Alleen toegang tot huis'
  • Maximaal vijf leden van het Google-huis

Verschillen tussen niveaus van gedeelde toegang

In de Nest-app zijn er drie toegangsniveaus voor een Nest-huis. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

De eigenaar

• Als je een account in de Nest-app hebt gemaakt en het eerste Nest-product eraan hebt toegevoegd, ben je de eigenaar.
  • De eigenaar kan alle producten bedienen met de app, abonnementen beheren, de facturering aanpassen, de account- en de activiteitsgeschiedenis bekijken, instellingen wijzigen, mensen uitnodigen voor het huis via de app, en meer.

Volledige toegang

• Mensen met volledige toegang kunnen alle producten bedienen, instellingen wijzigen, het account en de activiteitsgeschiedenis bekijken, en andere mensen uitnodigen voor je huis via de app.

Alleen toegang tot huis

• Mensen met 'Alleen toegang tot huis':

• Kunnen je Nest-producten niet bedienen via de app.
    • Krijgen een toegangscode toegewezen om Google Nest Secure in en uit te schakelen en het Google Nest × Yale slot te ontgrendelen. De eigenaar en iemand met volledige toegang kunnen deze toegangscode wijzigen of toegangstijden plannen.
    • Kunnen ook een Google Nest Tag toegewezen krijgen om Nest Secure in en uit te schakelen.
    • Kunnen niet de geschiedenis bekijken van het huis waartoe ze toegang hebben. Bijvoorbeeld: Activiteitsgeschiedenis van de Thuis/Afwezig-functie bekijken

Opmerking: Je ziet de optie 'Alleen toegang tot huis' alleen in de app als je de toegang deelt tot een huis waar Nest Secure of een Nest × Yale slot is geïnstalleerd.

Meer informatie over het delen van toegang via de Google Home-app

Je kunt ook maximaal vijf mensen uitnodigen voor toegang tot je Nest-producten via de Google Home-app.

Bekijken wie er toegang heeft tot je Nest-huis

Je kunt in de Nest-app zien wie er toegang tot het huis heeft.

Opmerking: Als de leden van je Google-huis toegang delen tot de producten in het Nest-huis, kun je die met de Google Home-app bekijken. De leden van je Google-huis worden niet weergegeven in de Nest-app.

1. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de Nest-app.
  2. Selecteer Gezinsleden en gasten app family and guests icon.
  3. Scroll omlaag om alle mensen te zien die toegang hebben tot je Nest-huis.

• Mensen met volledige toegang worden bovenaan gegroepeerd.
    • Mensen met Alleen toegang tot huis worden onderaan gegroepeerd.
    • Naast de naam van de eigenaar staat Eigenaar.
    • Mensen die de uitnodiging voor het delen van de toegang tot het huis nog niet hebben geaccepteerd, hebben Uitgenodigd naast hun naam staan.
    • Mensen met alleen toegang tot het huis en van wie de einddatum van hun toegangsschema is verstreken, hebben Toegang verlopen naast hun naam. Zij kunnen Nest Secure niet meer in- en uitschakelen en het Nest × Yale slot niet meer vergrendelen en ontgrendelen.

Accountbeveiliging in een gedeeld Nest-huis

Belangrijk: Laat andere mensen niet met jouw e-mail en wachtwoord inloggen bij de Nest-app. Hierdoor kan de beveiliging van je Nest-huis in gevaar komen en kunnen er problemen optreden met bijvoorbeeld de Thuis/Afwezig-functie. Je thermostaat kan bijvoorbeeld onverwachts naar Ecotemperaturen overschakelen of je Nest-camera kan onverwachts aangaan.

In plaats hiervan moeten anderen hun eigen account maken met hun eigen e-mailadres en wachtwoord wanneer je ze uitnodigt voor volledige toegang tot je huis.

Andere mensen uitnodigen voor je Nest-huis

Je kunt in de Nest-app iemand uitnodigen om de toegang tot je Nest-huis te delen. Er zijn twee soorten toegang:

• Volledige toegang: Mensen met volledige toegang kunnen alle producten bedienen, instellingen wijzigen en andere mensen uitnodigen voor je huis via de app.

• Alleen toegang tot huis: Mensen die alleen toegang hebben tot het huis kunnen Nest Secure in- en uitschakelen en het Nest × Yale slot vergrendelen en ontgrendelen met een toegangscode. Je ziet de optie voor 'Alleen toegang tot huis' alleen als je Nest Secure of een Nest × Yale slot in je account in de Nest-app hebt.

Opmerking: De eigenaar van een Nest-huis kan via de Google Home-app ook mensen uitnodigen en toegang met ze delen.

Iemand volledige toegang geven

Iemand met volledige toegang kan al je Nest-producten bekijken en bedienen, en anderen uitnodigen om je huis te delen. Dit toegangsniveau kun je het beste gebruiken voor mensen die in je huis wonen.

1. Heb je meer dan één huis in je Nest-app, zorg dan dat het huis waartoe je toegang wilt geven in het startscherm van de app staat. Is dit niet het geval, tik dan op Menu Arrow pointing down en selecteer het gewenste huis onderin het scherm.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  3. Tik op Gezinsleden en gasten app family and guests icon. Als je geen Nest Secure of Nest × Yale slot hebt, zie je alleen Gezinsleden.
  4. Tik op Een persoon toevoegen.
  5. Voer de naam in van de persoon zoals je die in de Nest-app wilt weergeven en tik op Doorgaan.
  6. Als je Nest Secure of een Nest × Yale slot hebt, kun je kiezen tussen 'Volledige toegang' en 'Alleen toegang tot huis'. Tik op Volledige toegang.
  7. Voer een e-mailadres in of tik op Toevoegen vanuit contacten om iemand te kiezen uit de contactenlijst op je telefoon. Je kunt natuurlijk ook nog een persoonlijk bericht aan de uitnodiging toevoegen.
  8. Tik op Verzenden. Je bent klaar.

De persoon die is uitgenodigd, ontvangt binnen een paar minuten een e-mailuitnodiging van account@nest.com.

Genodigden zonder account in de Nest-app wordt gevraagd een account te maken.

Als je Nest Secure of een Nest × Yale slot hebt, kun je mensen ook alleen toegang tot het huis geven.

Beperkte toegang geven met 'Alleen toegang tot huis'

Met 'Alleen toegang tot huis' kan iemand Nest Secure in- en uitschakelen en het Nest × Yale slot vergrendelen of ontgrendelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet wilt dat iemand je andere Nest-producten kan bekijken of bedienen (bijvoorbeeld gasten of iemand die je hond komt uitlaten).

Als je deze optie kiest, genereert de Nest-app een toegangscode en kun je een tijdschema opgeven waarin de toegangscode kan worden gebruikt.

1. Heb je meer dan één huis in je Nest-app, zorg dan dat het huis waartoe je toegang wilt geven in het startscherm van de app staat. Is dit niet het geval, tik dan op het menupictogram Arrow pointing down in het startscherm van de app en selecteer het gewenste huis onderin het scherm.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  3. Tik op Gezinsleden en gasten app family and guests icon.
  4. Tik op Een persoon toevoegen.
  5. Voer de naam in van de persoon zoals je die in de Nest-app wilt weergeven en tik op Doorgaan.
  6. Tik op Alleen toegang tot huis.
  7. Er wordt automatisch een toegangscode gegenereerd voor die persoon.

• Als je zelf een toegangscode wilt maken, tik je op het oogpictogram Toegangscode weergeven Nest secure eye icon om de toegangscode te zien.
    • Tik op Toegangscode wijzigen.
    • Voer een nieuwe toegangscode in en tik op Opslaan.
  8. Je kunt ook via een schema instellen wanneer de persoon toegang heeft tot je huis:

• Tik op Schema Pictogram van schema Nest-app.
    • Tik op Begint om een begindatum voor toegang in te stellen en op Vervalt als je een einddatum wilt opgeven.
    • Stel een dagelijks schema in om deze persoon de hele dag, of op bepaalde tijdstippen, en specifieke dagen van de week toegang te geven.
    • Tik op het pictogram Terug back arrow om je wijzigingen op te slaan en terug te gaan naar het profiel van die persoon.
  9. Tik op Informatie verzenden om de toegangscode naar de persoon te verzenden. Als je later wijzigingen aanbrengt in het schema of de toegangscode van de persoon, kun je altijd een Update verzenden.
  10. Voer het e-mailadres in en voeg een korte notitie toe over iets wat die persoon misschien over je huis moet weten.
  11. Tik op Verzenden.

De betrokkene ontvangt binnen een paar minuten een e-mailuitnodiging van account@nest.com.

De e-mail bevat een toegangscode waarmee de genodigde bij het thuiskomen of vertrekken Nest Secure kan in- of uitschakelen en het Nest × Yale slot kan vergrendelen of ontgrendelen.

Een uitnodiging versturen naar een ander Nest-huis

Als je iemand wilt uitnodigen om de toegang te delen tot je twee huizen, moet je aparte uitnodigingen verzenden voor elk huis. Nodig eerst de betrokkene uit voor het ene huis en schakel dan in de app over naar het andere huis door op het menupictogram Arrow pointing down op je mobiel te tikken en je andere huis te selecteren. Voer dan bovenstaande stappen opnieuw uit.

Reageren op een e-mail met een uitnodiging voor een Nest-huis

De stappen die je moet zetten om een uitnodiging voor 'Volledige toegang' te accepteren, zijn anders dan die voor 'Alleen toegang tot huis'.

Volledige toegang

Hier is een korte samenvatting van de stappen:

1. Open de e-mailuitnodiging. Welkom thuis is het onderwerp van de e-mail. Kijk in je mappen voor spam en ongewenste e-mail als je de e-mail niet kunt vinden.
  2. Tik op Uitnodiging accepteren. Als de link niet lijkt te werken, kun je het met een ander apparaat of via een webbrowser proberen.
  3. Log in bij de Nest-app of maak een account. Je ziet het huis waarvoor je bent uitgenodigd en je hebt direct toegang.

Opmerking: Je kunt alleen een account in de Nest-app maken met het e-mailadres waarnaar de uitnodiging is verzonden. Als je een ander e-mailadres voor je account wilt gebruiken, vraag je de afzender je opnieuw uit te nodigen via dat e-mailadres.

Alleen toegang tot huis

1. Open je e-mailuitnodiging. Zoek naar een bericht met het onderwerp Ontvang een toegangscode voor het huis van [naam van persoon]. Kijk in je mappen voor spam en ongewenste e-mail als je de e-mail niet kunt vinden.
  2. Tik op De toegangscode ontvangen.
  3. Je ziet je unieke toegangscode.

• De toegangscode voer je in op het toetsenblok van de Google Nest Guard om Nest Secure in en uit te schakelen. Deze code voer je ook in op het toetsenblok van een Nest × Yale slot om een deur te ontgrendelen en te vergrendelen.
    • Als de persoon die je heeft uitgenodigd ook een vervaldatum voor toegang of een schema met een begin- en eindtijd heeft ingesteld, zie je die ook.

De toegang van iemand tot je Nest-huis verwijderen

Als je iemand via de Nest-app toegang tot je Nest-huis hebt gegeven maar dit ongedaan wilt maken, kun je de betrokkene eenvoudig verwijderen via de Nest-app.

Iedereen die volledige toegang tot een Nest-huis deelt, kan een andere persoon verwijderen, met één uitzondering. De eigenaar van het Nest-huis kan niet door iemand anders worden verwijderd.

Wat er gebeurt als je iemand verwijdert:

• De persoon die je hebt verwijderd, heeft nu geen toegang meer tot de Nest-producten of -services in je huis.
  • De betrokkene ontvangt geen mobiele Nest-meldingen meer en geen e-mails van Nest over je Nest-producten.
  • Iemand die Volledige toegang had, ontvangt ook een melding in de Nest-app over de verwijdering.

Opmerking: Wanneer iemand met 'Volledige toegang' wordt verwijderd uit een Nest-huis, wordt het account van de betrokkene in de Nest-app niet verwijderd. Zo kun je de betrokkene altijd weer uitnodigen zonder dat deze opnieuw een account hoeft te maken.

• Als iemand Alleen toegang tot huis had, moet je de betrokkene zelf op de hoogte brengen van de verwijdering. Gasten met 'Alleen toegang tot huis' krijgen geen melding en geen e-mail, omdat ze de Nest-app niet gebruiken en hun e-mailadres niet wordt opgeslagen in je account.

Een persoon uit je huis verwijderen

1. Als aan de persoon een Google Nest Tag is toegewezen, zet je de Tag over naar jezelf of naar iemand anders in je Nest-huis. Deze stap moet je uitvoeren voordat je verdergaat. Anders raak je de toegang kwijt tot de Tag die aan die persoon was toegewezen.
  2. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Gezinsleden en gasten app family and guests icon.
  4. Kies de persoon die je wilt verwijderen.
  5. Tik op Toegang verwijderen.
  6. Bevestig dat je deze persoon uit je Nest-huis wilt verwijderen.

Opmerking: Als een Nest-huis via de Google Home-app wordt gedeeld met andere mensen, kan hun toegang alleen worden verwijderd door een beheerder van het huis via de Google Home-app. Je kunt dit niet via de Nest-app doen.