To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Använda långsam läggning och långsam väckning med smarta lampor

Med funktionerna för långsam läggning och väckning kan du långsamt sänka eller öka ljusstyrkan på smarta lampor eller via smarta strömbrytare och kontakter. Långsam läggning ställer in lamporna på ett varmt, vitt ljus och dimmar dem sedan långsamt i 30 minuter. Långsam väckning innebär att lampornas ljusstyrka ökas under 30 minuter, likt en soluppgång.

Innan du börjar

• Obs! Funktionen är tillgänglig för alla smarta lampor, strömbrytare och kontakter som har konfigurerats som Lampa i Google Home-appen. Läs mer om hur du ändrar enhetstyp. Även om lamporna inte har stöd för färg kommer ljusstyrkan att ökas eller sänkas.
  • Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig på engelska.

Länka smarta lampor i Google Home-appen

Konfigurera smarta lampor i Google Home-appen enligt anvisningarna i någon av artiklarna nedan:

Aktivera långsam läggning eller långsam väckning med rösten

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Starta långsam läggning eller långsam väckning för alla smarta lampor i ett rum.

”Sleep my lights” (starta långsam läggning på lamporna) eller ”Wake my lights” (starta långsam väckning på lamporna) (när du är i samma rum som lamporna)

”Sleep the lights in <rummets namn>” (starta långsam läggning på lamporna i <rummets namn>) eller ”Wake the lights in <rummets namn>” (starta långsam väckning på lamporna i <rummets namn>) (när du inte är i samma rum som lamporna)

Starta långsam läggning eller väckning på en lampa. ”Sleep <lampans namn>” (starta långsam läggning på <lampans namn>) eller ”Wake <lampans namn>” (starta långsam väckning på <lampans namn>)
Schemalägga långsam läggning eller långsam väckning.

”Wake my lights at 6 AM” (starta långsam väckning på lamporna klockan 6.00) eller ”Sleep my lights at 10 PM” (starta långsam läggning på lamporna klockan 22.00 ) (när du är i samma rum som lamporna)

”Wake my lights in <rummets namn> at 7 AM” (starta långsam väckning på lamporna i <rummets namn> klockan 7.00) eller ”Sleep the lights in <rummets namn> at 9 PM” (starta långsam läggning på lamporna i <rummets namn> klockan 21.00) (när du inte är i samma rum som lamporna)

Obs! Du kan använda det här kommandot upp till 24 timmar innan du vill starta långsam läggning eller väckning.

Synkronisera långsam väckning med ett alarm på högtalaren eller skärmen.

”Turn on Gentle Wake Up” (sätt på långsam väckning) (när du är i samma rum som lamporna)

”Turn on Gentle Wake Up in <rummets namn>” (sätt på långsam väckning i <rummets namn>) (när du inte är i samma rum som lamporna)

Obs! Du behöver bara använda kommandot en gång. När du aktiverar långsam väckning synkroniseras lamporna i det rummet med alla morgonalarm du ställer in på enheten efter detta.