To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bruk «Søvndyssende lys» og «Behagelig vekking» med smartlysene dine

Du kan bruke Søvndyssende lys- og Behagelig vekking-funksjonene for å øke eller senke lysstyrken for smartlysene, -bryterne og -stikkontaktene dine over tid. Med Søvndyssende lys stilles lysene til en varm hvit farge, og deretter senkes lysstyrken sakte i løpet av de neste 30 minuttene. Med Behagelig vekking økes styrken på lysene over 30 minutter for å gi deg følelsen av soloppgang.

Før du begynner

• Disse funksjonene er tilgjengelige for alle smartlys, -brytere og -stikkontakter som er konfigurert under enhetstypen «Lys» i Google Home-appen. Finn ut hvordan du bytter enhetstype. Hvis enheten din ikke støtter farger, er det bare styrken på lysene som endres.
  • Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Tilknytt smartlysene dine i Google Home-appen

Konfigurer smartlysene i Google Home-appen ved å følge veiledningen i en av disse artiklene:

Bruk stemmen til å starte Søvndyssende lys og Behagelig vekking

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Start Søvndyssende lys eller Behagelig vekking på alle smartlys i et rom:

«Sleep my lights» (Reduser styrken på lysene over tid) eller «Wake my lights» (Øk styrken på lysene over tid) (når du er i samme rom som lysene)

«Sleep the lights in <room name>» (Reduser lysstyrken på lysene i/på <navnet på rommet>) eller «Wake the lights in <room name>» (Øk lysstyrken på lysene i/på <navnet på rommet>) (når du er i et annet rom enn lysene)

Start Behagelig innsovning og vekking på ett lys. «Sleep <light name>» (Reduser lysstyrken på <navnet på lyset>) eller «Wake <light name>» (Øk lysstyrken på <navnet på lyset>)
Planlegg Søvndyssende lys eller Behagelig vekking.

«Wake my lights at 6 AM» (Øk styrken på lysene over tid fra kl. 06.00) eller «Sleep my lights at 10 PM» (Reduser styrken på lysene over tid fra kl. 22.00) (når du er i samme rom som lysene)

«Wake my lights in <room name> at 7 AM» (Øk styrken på lysene i/på <navnet på rommet> over tid fra klokken 07.00) eller «Sleep the lights in <room name> at 9 PM» (Reduser styrken på lysene i/på <navnet på rommet> over tid fra kl. 21.00) (når du er i et annet rom enn lysene)

Merk: Du kan si denne kommandoen i opptil et døgn før du vil at Søvndyssende lys eller Behagelig vekking skal starte.

Synkroniser Behagelig vekking med en alarm på høyttaleren eller skjermen din.

«Turn on Gentle Wake Up» (Slå på Behagelig vekking) (når du er i samme rom som lysene)

«Turn on Gentle Wake Up in <room name>» (Slå på Behagelig vekking i/på <navnet på rommet>) (når du er i annet rom enn lysene)

Merk: Du trenger bare å si denne kommandoen én gang. Når du slår på Behagelig vekking, synkroniseres funksjonene til lysene i det samme rommet med en morgenalarm du angir på den samme enheten.