To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Batterijen voor Nest-producten

Sommige Google Nest-producten bevatten batterijen die op een gegeven moment moeten worden vervangen. Dit artikel biedt nuttige informatie over het type batterijen in je Nest-product.

Selecteer een product hieronder voor meer informatie.

Nest-camera's

De Nest Cam (batterij) heeft een interne oplaadbare batterij, zodat de camera altijd aanblijft zonder dat deze op een stopcontact hoeft te worden aangesloten. De camera heeft zo ook back-upvoeding in geval van een stroomstoring.

Als de batterij bijna leeg is, moet je deze opnieuw opladen. Zo nodig kun je ook stroomproblemen oplossen voor de Nest Cam (batterij).

Alle andere Nest-camera's worden aangesloten op een normaal stopcontact en gebruiken geen batterijen.

Nest-deurbellen

De Nest Doorbell (batterij) heeft een interne oplaadbare batterij, zodat de deurbel werkt zonder dat deze op een deurbelsysteem hoeft te worden aangesloten. Je kunt de deurbel ook aansluiten op de bedrading van je huidige deurbel. In dit geval gebruikt de deurbel de bedrading om de batterij op te laden en heeft de deurbel back-upvoeding in geval van een stroomstoring.

Als de batterij bijna leeg is, moet je deze opnieuw opladen. Zo nodig kun je ook stroomproblemen oplossen voor de Nest Doorbell (batterij).

Hoewel de Nest Doorbell (op netvoeding, 1e generatie en 2e generatie) een kleine interne batterij heeft die helpt om de bel te laten horen, kan deze batterij de deurbel niet zelf van stroom voorzien. Omdat de deurbel is aangesloten op de bedrading van het deurbelsysteem, heeft deze geen back-upvoeding bij een stroomstoring.

Compatibiliteit van systemen met de Nest Doorbell

Nest-thermostaten en -temperatuursensoren

Opmerking: Ga naar Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb? als je niet zeker weet welk model je hebt.

Nest Thermostat 3/4ths view

Nest Thermostat

De Nest Thermostat gebruikt 2 standaard AAA-alkalinebatterijen van 1,5 V die je moet vervangen als ze bijna leeg zijn.

Als de batterijen bijna leeg zijn, krijg je een melding op de thermostaat en in de Home-app. Je kunt de batterijlading checken op de thermostaat en in de Home-app.

Nest thermostat e cooling

Nest thermostat gen 3 cooling

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

De Nest-thermostaat beschikt over een interne oplaadbare batterij die zorgt dat de thermostaat altijd aan blijft.

Deze batterij kan niet worden vervangen. De batterij is ontworpen om doorlopend op te laden en te ontladen gedurende de levensduur van de thermostaat.

Tip: Als de thermostaat niet aangaat of als de batterij niet opgeladen blijft, komt dit meestal omdat de thermostaat niet voldoende stroom van de bedrading in huis krijgt. Bekijk ons artikel over stroomproblemen met de thermostaat oplossen.

Nest temperature sensor hero

Temperatuursensor

De Nest-temperatuursensor gebruikt één niet-oplaadbare batterij die je moet vervangen als die bijna leeg is.

Vervang de batterij door 1 CR2-lithiumbatterij van 3 V.

Als de batterij van de sensor bijna leeg is, stuurt de thermostaat een pushmelding naar de Nest-app en later nog een melding als de batterij moet worden vervangen.

Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder

Er zijn 2 typen Nest Protect: op netvoeding of op batterijen (meer informatie over de verschillen). Beide typen gebruiken niet-oplaadbare batterijen die op een gegeven moment moeten worden vervangen.

Als de batterijen van je Nest Protect bijna leeg zijn, krijg je een melding in de Nest-app op je telefoon. Daarnaast begint de Nest Protect te piepen als de batterijen vrijwel helemaal leeg zijn, net zoals bij traditionele rook- en koolmonoxidemelders.

De Nest Protect (batterij) gebruikt 6 Energizer Ultimate Lithium AA-batterijen (L91) als enige voedingsbron.

De Nest Protect (op netvoeding) gebruikt 3 Energizer Ultimate Lithium AA-batterijen (L91) als back-up als de stroom in je huis uitvalt.

De batterijen van de Nest Protect vervangen

Nest Connect

Nest connect image.

De Nest Connect beschikt over een interne oplaadbare batterij.

Deze batterij kan niet worden vervangen. De batterij is ontworpen om doorlopend op te laden en te ontladen gedurende de levensduur van het product.

Nest × Yale slot

Het Nest × Yale slot bevat 4 standaard AA-alkalinebatterijen die moeten worden vervangen als ze bijna leeg zijn.

Het slot stuurt een melding naar de Nest-app op je telefoon als de batterijen bijna leeg zijn en je krijgt een 2e melding als de batterijen moeten worden vervangen.

De batterijen van het Nest × Yale slot checken en vervangen

Tip: Als je wordt buitengesloten omdat de batterijen leeg zijn, is er een manier om het slot tijdelijk te activeren met een batterij van 9 V, zodat je je huis in kunt en de batterijen kunt vervangen.