Plassering av Nest Cam IQ innendørs

Vi har laget Nest Cam IQ innendørs for at det skal være raskt og enkelt å montere – nær sagt hvor som helst. Det leveres med et eget stativ, sånn at du enkelt kan sette det på horisontale overflater – for eksempel hyller – helt uten å måtte bruke verktøy. Hvis du heller vil montere det på en vegg eller i taket, kan du bruke veggfestet for Nest Cam IQ innendørs – eller en tripod fra en tredjepart.

I denne artikkelserien konfigurerer du kameraet ditt på denne måten:

1. Legg til kameraet i Nest-appen
  2. Plassér eller montér kameraet – Du er her
  3. Kom i gang med kameraet
Cam IQ rotate 180

Uansett hvor du velger å plassere Nest Cam IQ
innendørs, kan du bruke det innebygde stativet for å vinkle det mot akkurat
det du vil.

Kamerahodet kan dreies 160° både bakover og fremover, så du
kan sette stativet et høyt sted og dreie kameraet
nedover for å se rommet.

Du kan også rotere kameraet på stativet 180° mot venstre og
høyre for å få en perfekt vinkel.

Før du begynner

1. Sørg for at du konfigurerer kameraet med Nest-appen før du går videre.

2. Er du fortsatt usikker på hvor du skal sette kameraet? Her er noen tips til hvordan du velger et bra sted.

3. Fjern klistremerket på Nest Cam-linsen. Det er bare satt på for å beskytte enheten under frakt og montering.

4. Les sikkerhetsreglene som gjelder for bruk av kameraet.

Sett kameraet på plass

Stativet for Nest Cam IQ innendørs har en bred underside som bidrar til å holde det på plass – samt et elegant design som sørger for at det passer inn i de fleste hjem.

Stativet er allerede montert, så når du har konfigurert kameraet med Nest-appen, trenger du bare å gjøre dette:

1. Sett kameraet på en flat, horisontal overflate.

Merk: Ideelt sett bør du plassere kameraet høyt
    nok til å få et godt bilde av ansiktene til personer som
    går forbi det. Med den brede synsvinkelen på 130° blir det
    lett å finne et sted hvor du ser mesteparten av rommet.

2. Drei kameraet på stativet for å justere kameravinkelen.

3. Sjekk deretter videostrømmen fra kameraet i Nest-appen,
    og gjør endringer etter behov.

Tips: For å gjøre bildekvaliteten bedre bør du vinkle kameraet slik at overflaten det står på, ikke er med i bildet.

Valgfritt: Montér veggfestet for Nest Cam IQ innendørs

Med veggfestet for Nest Cam IQ innendørs kan du
montere kameraet sikkert på en vegg, i taket eller på en annen flat
overflate. Veggfestet har en 1/4”–20-tripodkontakt, som du kan
skru fast kameraet på.
camera IQ wall mount

Fremgangsmåte for å få tak i veggfestet for Nest Cam IQ innendørs

Hvis du har kjøpt et Nest Cam IQ innendørs allerede, har Nest sendt deg en e-post med informasjon om dette. Hvis du ikke har fått noen e-post, kan du alltids kontakte brukerstøtten for Nest og be oss om å sende deg et veggfeste.

1. Montér veggfestet

Følg disse trinnene når du har konfigurert kameraet med Nest-appen:

1. Finn frem disse verktøyene:
    • Boremaskin med 1/16”-skruebit (for treverk) eller 1/8”-skruebit (for gipsplater – valgfritt)
    • Phillips-skrutrekker
    • Hammer
    • Blyant
    • Stige – hvis du har tenkt til å montere kameraet høyt
    • Alt som følger med veggfestet (monteringsplaten, veggankrene, skruene, kabelklemmene og spikerne).
  2. Ta med kameraet dit du vil montere det, og sjekk at det kan strømme video derfra. Hvis det mister tilkoblingen til nettet, er det for langt unna, og du må finne et sted som er nærmere Wi-Fi-ruteren.

3. Hold veggfestet med den flate, svarte siden mot veggen eller taket. Markér de to skruehullene med blyanten. Fjern deretter veggfestet for å gå videre til neste trinn.

4. Følg instruksjonene som gjelder for overflaten du monterer kameraet på:
    • Gipsplater: Skru de to veggankerne (i plastikk) inn i veggen eller taket. Ankrene er laget for å være selvborende. Hvis du vil, kan du bore styrehull (1/8”) og skru inn ankrene etterpå.

5. Hold veggfestet over ankrene eller styrehullene
med den flate, svarte siden mot veggen. Skru inn
skruene.
 Nå skal veggfestet være forsvarlig
montert på veggen eller i taket.

6. Juster tripodhullet på kamerabasen, og
 skru basen på festet. Hvis du monterer kameraet på en vegg,
skal strømledningen vende oppover.

Tips: Når du utfører dette trinnet, bør du rotere
basen – ikke hodet – på kameraet.

Cam IQ animated turning wall mount

2. Juster synsvidden til kameraet

Nå som kameraet er montert på veggfestet, kan du justere bildet som vises i Nest-appen.

1. Vri forsiktig på kamerahodet til det er rettet mot området du vil holde et øye med.

Tips: Hvis veggfestet gjør det umulig å rette kameraet mot det du vil, har du to muligheter. Du kan vri litt på kamaerabasen for å justere området kameraet kan beveges i – men pass hele tiden på at kameraet fortsatt sitter godt. Eventuelt kan du skru løs veggfestet, rotere det 180 grader og skru det fast igjen, slik at kameraet får et helt nytt område å beveges i.

2. Sjekk videoen i Nest-appen, og finjuster kameravinkelen ytterligere etter behov.

3. Hvis du har montert kameraet i taket og bildet er opp-ned, kan du snu videoen i Nest-appen.

3. Sett på kabelklemmene

Vi har lagt ved fire kabelklemmer du kan bruke til å feste kameraets strømledning til veggen, slik at alt ser mer ryddig ut. Følg denne fremgangsmåten for hver kabelklemme:
  1. Plassér kameraledningen i klemmen.
  2. Spikre fast klemmen på veggen eller i taket.

Valgfritt: Montér kameraet på en tripod (kan kjøpes separat)

Nest Cam IQ innendørs har et tripodhull på undersiden av stativet. Hullet passer til en standard 1/4"–20-kontakt (hann). Dette gjør det mulig å feste kameraet til tripoder eller andre kamerafester som bruker denne tilkoblingen.

• Hvis du vil gjøre dette, må du kjøpe en tripod fra en tredjepart. Denne typen utstyr finnes både i nettbutikker og i lokale elektronikk- og fotobutikker.

• Pass på at tripoden du kjøper, har en standard 1/4"–20-kontakt (hann). De fleste tripoder bruker denne tilkoblingen, så det er mange å velge mellom.

Husk at du ikke trenger å begrense deg til tradisjonelle tripoder med rette bein. Det er også mulig å bruke stativer med fleksible bein som kan gripe rundt ting. Da blir det mulig å plassere kameraet på steder hvor det ikke er mulig å sette tripoder med rette bein. Du kan for eksempel folde beinene rundt en fritthengende bærebjelke eller et rør som er høyt oppe og ute av syne.

Pass på at beinene har godt nok feste til at kameraet ikke faller med tiden.