To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Remind Me-aviseringar

Nest har inte längre stöd för Nest Secure. Systemet blir inte tillgängligt i Nest-appen och ansluter inte längre till internet. Du kan inte längre använda Nest-appen för att kontrollera statusen för Nest Secure, styra Nest Secure-enheter eller få aviseringar från larmsystemet.

Mer information finns i detta foruminlägg.

Med Remind Me-aviseringar blir du påmind om att låsa Nest × Yale lås när du går hemifrån.

Obs! Vi rekommenderar att du använder ett lösenord på telefonen för att förhindra obehörig åtkomst.

Så här fungerar Remind Me-aviseringar

När du har gått hemifrån

1. Om du är sist att gå kan du få en Remind Me-avisering när telefonen upptäcker att du har gått hemifrån.

2. Lås produkten via Remind Me-aviseringen.

• Om du har ett Nest × Yale lås kan du låsa dörren utan att öppna Nest-appen genom att välja Lås när Remind Me frågar om du vill låsa dörren.

1. Om du inte svarade på aviseringen byter appen automatiskt till Borta för hemmet när det är säkert att ingen är hemma.

Andra saker att tänka på

• Alla som använder appen för att dela åtkomst till Nest-hemmet kan få en Remind Me-avisering även om de inte var den sista personen att gå hemifrån.

• När du låser Nest × Yale lås med Remind Me-aviseringen byter hemmet till Borta. Detta kan ändra vad andra Nest-produkter i hemmet gör (termostaten kan till exempel byta till Eco Temperatures).

• Remind Me-aviseringarna utgår ifrån om Hemma eller Borta är aktiverat för hemmet. Se därför till att alla som har delad åtkomst till hemmet använder plats på sin telefon så att bytet sker så exakt som möjligt.

• Aviseringar tillhandahålls som en påminnelse och bör inte ersätta vanlig aktsamhet vad gäller att låsa dörren.

Aktivera eller inaktivera Remind Me-aviseringar

Obs! Om du har aktiverat Remind Me-aviseringar från Nest × Yale lås får du en avisering med alternativet att låsa dörren när du går hemifrån.

Viktigt att veta

• Remind Me-aviseringar är aktiverade som standard.

• Om du aktiverade Nest × Yale lås före augusti 2019 måste du dock aktivera funktionen i inställningarna i Nest-appen.

• Home/Away Assist (Nest-appen) eller rutinerna Hemma och Borta (Google Home-appen) vara aktiverade om Remind Me-aviseringar ska fungera.

• Alla som delar åtkomst till hemmet bör ha telefonens plats aktiverad så att Home/Away Assist eller rutinerna Hemma och Borta aktiveras korrekt.

• Det går bara att aktivera eller inaktivera Remind Me-aviseringar i Nest-appen och inte i Home-appen.

Nest × Yale lås

1. Öppna Nest-appen.

2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på startskärmen.

3. Välj Home/Away Assist.

4. Välj låset.

5. Om det inte redan är aktiverat trycker du på reglaget för att aktivera Use phone location with your lock? (vill du använda telefonens plats med låset?)

6. Tryck på Remind Me och tryck på reglaget för att aktivera aviseringspåminnelser om att låsa dörren.

Obs! Om du har aktiverat Remind Me-aviseringar för flera lås får du en avisering för varje lås i hemmet.

Felsöka Remind Me-aviseringar

Här är en snabb lista över saker du kan kontrollera om du inte får någon Remind Me-avisering när du går hemifrån sist eller kommer hem först.

• Remind Me måste aktiveras i Nest-appen och Home/Away Assist måste ställas in för att låsa dörren när hemmet byter mellan Hemma och Borta.

• Alla som delar åtkomst till hemmet bör ha telefonens plats aktiverad så att Home/Away Assist aktiveras korrekt.

• Om personerna som delar åtkomst till hemmet har inaktiverat plats på sin telefon kanske de inte får några Remind Me-aviseringar om de går hemifrån sist eller kommer hem först.

• Alla ska ta med sina telefoner när de går. Om någon lämnar sin telefon hemma tror Home/Away Assist att personen fortfarande är kvar och skickar ingen Remind Me-avisering.

Om du har en Android-telefon och har den inställd på Stör ej får du som standard inga appaviseringar. Du kan dock ställa in Nest-appen eller Home-appen på att åsidosätta Stör ej-läget så att du fortfarande får viktiga aviseringar.