To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Dela inte kontots e-postadress och lösenord

Om du vill komma åt dina Google Nest-enheter måste du logga in med användaruppgifterna för Google eller Nest.

Certifierade Google-partners kan be dig att använd inloggningsuppgifterna för partnern eller Google-kontot för att komma åt deras tjänster.

Om du delar kontots e-postadress och lösenord med obehöriga webbplatser eller appar kan ditt hem och dina personliga uppgifter utsättas för en säkerhetsrisk. Våra Hey Google-partner behöver aldrig ditt Google-lösenord. Var försiktig med webbplatser och appar som kan vara ute efter att stjäla kontots e-postadress och lösenord genom att utge sig för att vara en Fungerar med Google Assistent- eller Fungerar med Google Home-partner (tidigare Fungerar med Hey Google).

Google Partner-säkerhet

Vissa företag har ingått partnerskap med Google så att de kan integreras med Nest-produkterna via Google Assistent med hjälp av API:et Smart Home och programmet/API:et Device Access. Programmet Device Access vilar på en grund av integritet och säkerhet, så att våra användare kan lita på att våra partner som erbjuder integrerade Nest-lösningar har rätt dataskydd och garantier för att leva upp till våra integritets- och säkerhetsstandarder.

Företag som inte har certifierade Fungerar med Google Home-integrationer, t.ex. Starling, kan också be dig att använda dina Google-kontouppgifter för att logga in i deras tjänster. När du aktiverar en integrering med ett företag som inte är en del av Fungerar med Google Home-programmet kan inte de garantier vi vanligtvis ger användas och det finns en risk för att du exponerar känsliga uppgifter för standarder som är otillräckliga i fråga om dataskydd, integritet och säkerhet. Du kanske utsätter dig själv och andra för ytterligare säkerhetsrisker genom att använda funktioner på ett sätt som de inte är avsedda för. Integreringar som inte är godkända kan även leda till ytterligare konsekvenser på grund av överträdelserna av Googles användarvillkor, till exempel en begränsning av supporten eller garantitäckningen för produkterna från Google.

Gör så här om problem uppstår när du har delat kontouppgifterna

Om du redan har delat din e-postadress och ditt lösenord med en obehörig integrering kan du råka ut för något av följande:

• Obehöriga personer, webbplatser och appar kan få åtkomst till ditt hem och ta kontrollen över dina Nest-produkter.
  • Produkterna kan fungera på ett oberäkneligt sätt.
  • Nest eller Google Home-appen kan sluta fungera som den ska.
  • Nests tvåstegsverifiering kanske inte fungerar som den ska. Du kan dessutom få ett antal oförutsedda sms till telefonen när tjänsten från tredje part försöker logga in med dina uppgifter.
  • Du kan få oönskade e-postmeddelanden.

Vi rekommenderar att du kontaktar tredjepartsföretaget och ber att de tar bort uppgifterna från sitt system. Google har inte åtkomst till system som hanteras av tredjepartsföretag. Du måste kontakta tredjepartsföretaget direkt.

I vissa fall kanske du inte har möjlighet att ta bort dina kontouppgifter från den tredje partens system. Däremot kan du alltid ändra kontots lösenord.