Ikke del e-postadressen og passordet for kontoen din

For å få tilgang til Google Nest-enhetene dine må du logge på med Google- eller Nest-legitimasjonen din.

Sertifiserte Google-partnere kan be deg om å bruke tjenestene sine med partnerens påloggingslegitimasjon eller Google-konto-legitimasjon.

Hvis du deler e-postadressen og passordet for kontoen din med uautoriserte nettsteder eller apper, kan det sette sikkerheten din i fare – både når det gjelder hjemmet ditt og personopplysningene dine. Ingen Hey Google-partnere har behov for Google-passordet ditt. Vær oppmerksom på at nettsteder og apper kan prøve å stjele e-postadressen og passordet for kontoen din ved å utgi seg for å være «Works with Assistant»-, «Works with Hey Google»- eller «Works with Nest»-partnere.

Google-partnersikkerhet

Enkelte bedrifter samarbeider med Google for å integrere Nest-produkter via Google-assistenten med Smart Home API og Device Access Program/API. Device Access-programmet er bygget på et grunnlag av personvern og sikkerhet, slik at brukerne kan være trygge på at partnerne våre tilbyr integrerte Nest-løsninger med de riktige databeskyttelsene og -sikkerhetstiltakene som overholder standardene våre for personvern og sikkerhet.

Bedrifter som ikke har sertifiserte integreringer av «Works with Hey Google» (eller den eldre versjonen «Works with Nest»), for eksempel Starling, kan også be deg om å bruke Google-kontoinformasjonen din når du logger på tjenestene deres. Når du tilrettelegger for integrering med bedrifter som ikke er en del av «Works with Hey Google»-programmet, kan ikke de vanlige sikkerhetstiltakene tas i bruk, noe som fører til en risiko for avsløring av sensitive data på grunn av utilstrekkelige standarder for databeskyttelse, personvern og sikkerhet. Du kan utsette deg og andre for flere sikkerhetsrisikoer ved å bruke funksjonalitet på feil måte. Det kan også være flere konsekvenser av integreringer som ikke er godkjent, basert på brudd på Googles vilkår for bruk, for eksempel begrensninger av brukerstøtte eller garantidekning for Google-produkter.

Dette bør du gjøre hvis du har problemer etter at du har delt kontoinformasjonen din

Hvis du allerede har delt e-postadressen din og passordet ditt med en autorisert integrering, kan én eller flere av disse situasjonene oppstå:

• Ubudne gjester, nettsteder eller apper kan få tilgang til hjemmet ditt og ta kontroll over Nest-produktene dine.
  • Produktene dine kan fungere unormalt.
  • Nest- eller Google Home-appen fungerer kanskje ikke som den skal.
  • Totrinnsbekreftelsen for Nest fungerer kanskje ikke som den skal. Du kan også få en rekke uventede tekstmeldinger på telefonen når tredjepartstjenester prøver å logge på med kontoinformasjonen din.
  • Du kan få uønsket e-post.

Du kan kontakte tredjepartsselskapet og få dem til å fjerne informasjonen om deg fra systemet sitt. Google har ikke tilgang til systemene som forvaltes av tredjeparter. Du må kontakte tredjepartsselskapet direkte.

I noen tilfeller kan du ikke fjerne kontoinformasjonen din fra tredjepartssystemer. Du kan imidlertid endre kontopassordet ditt når som helst.