To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Deel nooit het e-mailadres en wachtwoord van je account

Je moet inloggen met je inloggegevens voor Google of Nest voor toegang tot je Google Nest-apparaten.

Gecertificeerde Google-partners kunnen je vragen om voor toegang tot hun service de login van de betreffende partner of de inloggegevens van je Google-account te gebruiken.

Als je het e-mailadres en wachtwoord van je account met ongeautoriseerde websites of apps deelt, kan de veiligheid van je huis en persoonlijke informatie in gevaar komen. Geen enkele Hey Google-partner heeft ooit je Google-wachtwoord nodig. Wees voorzichtig met websites of apps die misschien het e-mailadres en wachtwoord van je account proberen te stelen door zich voor te doen als een Werkt met de Google Assistent- of Werkt met Google Home-partner (voorheen Werkt met Hey Google).

Beveiliging van Google-partners

Sommige bedrijven zijn partner van Google voor integratie met Nest-producten via de Google Assistent met de Smart Home API en het Device Access-programma (en de API). Het Device Access-programma is gebaseerd op privacy en beveiliging en geeft onze gebruikers het vertrouwen dat onze partners die geïntegreerde Nest-oplossingen aanbieden, beschikken over de juiste gegevensbescherming en -waarborgen die voldoen aan onze standaarden voor privacy en beveiliging.

Bedrijven die geen gecertificeerde Werkt met Google Home-integraties hebben, zoals Starling, kunnen je ook vragen je Google-accountgegevens te gebruiken om in te loggen bij hun service. Als je een integratie aanzet met een bedrijf dat geen deel uitmaakt van het Werkt met Google Home-programma, kunnen de waarborgen waar we anders over beschikken niet worden gebruikt en loop je risico op blootstelling van gevoelige gegevens aan ontoereikende standaarden op het gebied van gegevensbescherming, privacy en beveiliging. Je kunt jezelf en anderen ook blootstellen aan extra veiligheidsrisico's door functionaliteit te gebruiken op een manier waarop deze niet was bedoeld. Niet-goedgekeurde integraties kunnen ook andere gevolgen hebben op basis van schendingen van de Servicevoorwaarden van Google, zoals een beperking van support of garantiedekking voor Google-producten.

Wat je moet doen als je problemen tegenkomt nadat je je accountgegevens hebt gedeeld

Als je je e-mailadres en wachtwoord al hebt gedeeld met een ongeautoriseerde integratie, kan het volgende gebeuren:

• Ongenode mensen, websites of apps kunnen toegang tot je huis krijgen en het beheer van je Nest-producten overnemen.
  • Je producten kunnen zich onvoorspelbaar gedragen.
  • De Nest- of Google Home-app werkt misschien niet meer correct.
  • Verificatie in 2 stappen van Nest werkt misschien niet goed. Ook kun je onverwachte tekstberichten op je telefoon krijgen als een externe service met jouw informatie probeert in te loggen.
  • Je krijgt misschien ongevraagde e-mails.

Je kunt het bedrijf vragen je informatie uit hun systeem te verwijderen. Google heeft geen toegang tot systemen die door externe bedrijven worden beheerd. Je moet dus zelf rechtstreeks contact met het externe bedrijf opnemen.

Het is niet altijd mogelijk om je accountgegevens uit het systeem van een extern bedrijf te verwijderen. Je kunt wel altijd het wachtwoord van je account wijzigen.