Deel nooit het e-mailadres en wachtwoord van je account

Je moet inloggen met je inloggegevens voor Google of Nest voor toegang tot je Google Nest-apparaten.

Gecertificeerde Google-partners kunnen je vragen om voor toegang tot hun service de login van de betreffende partner of de inloggegevens van je Google-account te gebruiken.

Als je het e-mailadres en wachtwoord van je account met ongeautoriseerde websites of apps deelt, kan de veiligheid van je huis en persoonlijke informatie in gevaar komen. Geen enkele 'Hey Google'-partner heeft ooit je Google-wachtwoord nodig. Wees voorzichtig met andere websites of apps die mogelijk proberen het e-mailadres en wachtwoord van je Nest-account te stelen door zich voor te doen als partner voor 'Werkt met de Assistent', 'Werkt met Hey Google' of 'Works with Nest'.

Beveiliging van Google-partners

Sommige bedrijven zijn partner van Google voor integratie met Nest-producten via de Google Assistent met de Smart Home API en het Device Access-programma (en de API). Het Device Access-programma is gebaseerd op privacy en beveiliging en geeft onze gebruikers het vertrouwen dat onze partners die geïntegreerde Nest-oplossingen aanbieden, beschikken over de juiste gegevensbescherming en -waarborgen die voldoen aan onze standaarden voor privacy en beveiliging.

Bedrijven die geen gecertificeerde Werkt met Hey Google-integraties (of verouderde Works with Nest-integraties) hebben, zoals Starling, kunnen je ook vragen om je Google-accountgegevens te gebruiken om in te loggen bij hun service. Als je integratie inschakelt met een bedrijf dat geen deel uitmaakt van het Werkt met Hey Google-programma, kunnen de waarborgen waar we anders over beschikken niet worden gebruikt en lopen we risico op blootstelling van gevoelige gegevens aan ontoereikende standaarden op het gebied van gegevensbescherming, privacy en beveiliging. Je kunt jezelf en anderen ook blootstellen aan extra veiligheidsrisico's door functionaliteit te gebruiken op een manier waarop deze niet was bedoeld. Niet-goedgekeurde integraties kunnen ook andere gevolgen hebben op basis van schendingen van de servicevoorwaarden van Google, zoals een beperking van support of garantiedekking voor Google-producten.

Wat je moet doen als je problemen ondervindt nadat je je accountgegevens hebt gedeeld

Als je je e-mailadres en wachtwoord al hebt gedeeld met een geautoriseerde integratie, zou het volgende kunnen gebeuren:

• Ongenode mensen, websites of apps kunnen toegang tot je huis krijgen en het beheer van je Nest-producten overnemen.
  • Je producten kunnen zich onvoorspelbaar gedragen.
  • De Nest- of Google Home-app werkt mogelijk niet meer correct.
  • De verificatie in twee stappen van Nest werkt mogelijk niet meer correct. Ook kun je onverwachte sms'jes op je telefoon ontvangen als een externe service met jouw gegevens probeert in te loggen.
  • Je kunt ongevraagd e-mails ontvangen.

Je kunt de andere bedrijven vragen je gegevens uit hun systeem te verwijderen. Google heeft geen toegang tot systemen die door andere bedrijven worden beheerd. Je moet dus zelf rechtstreeks contact met ze opnemen.

Het is niet altijd mogelijk om je accountgegevens uit het systeem van een ander bedrijf te verwijderen. Je kunt wel altijd het wachtwoord van je account wijzigen.