Deel nooit het e-mailadres en wachtwoord van je account

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor gebruikers die hun Nest-account niet hebben overgezet naar een Google-account. Bekijk onze veelgestelde vragen over accounts in de Nest-app voor meer informatie over Nest-accounts en hoe je je account kunt overzetten naar een Google-account.

Het is mogelijk dat bedrijven die geen gecertificeerde Works with Nest-partner zijn, je vragen je accountgegevens te gebruiken om in te loggen bij hun service. Andere websites of apps proberen mogelijk het e-mailadres en wachtwoord van je account te stelen door zich voor te doen als Works with Nest-partner.

Als je het e-mailadres en wachtwoord van je account met ongeautoriseerde websites of apps deelt, kan de veiligheid van je huis en persoonlijke informatie in gevaar komen.

Het volgende zou kunnen gebeuren:

• Ongenode mensen, websites of apps kunnen toegang tot je huis krijgen en het beheer van je Nest- en Works with Nest-producten overnemen.
  • Je producten kunnen zich onvoorspelbaar gedragen.
  • De Nest-app werkt mogelijk niet meer correct.
  • De verificatie in twee stappen van Nest werkt mogelijk niet meer correct. Ook kun je onverwachte sms'jes op je telefoon ontvangen wanneer een externe service met jouw gegevens probeert in te loggen.
  • Je kunt ongevraagd e-mails ontvangen.

Wat je moet doen als je problemen ondervindt nadat je je accountgegevens hebt gedeeld

Als je je e-mailadres en wachtwoord al met andere bedrijven hebt gedeeld, kun je ze vragen je gegevens uit hun systeem te verwijderen. Nest heeft geen toegang tot systemen die door andere bedrijven worden beheerd. Je moet dus zelf rechtstreeks contact met ze opnemen.

Het is niet altijd mogelijk om je accountgegevens uit het systeem van een ander bedrijf te verwijderen. In dat geval kun je altijd nog het accountwachtwoord wijzigen of zelfs een ander e-mailadres gebruiken om in te loggen bij de Nest-app. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Veelgestelde vragen over accounts

Works with Nest-partners vragen nooit om persoonlijke informatie

Als je een Works with Nest-verbinding instelt, wordt er geen persoonlijke informatie,
zoals het wachtwoord en e-mailadres van je account, met de partner gedeeld.

Geef alleen gecertificeerde Works with Nest-partners toegang tot
je account. Als je een Works with Nest-verbinding inschakelt, wordt er geen
persoonlijke informatie, zoals het wachtwoord en e-mailadres van je account,
met de partner gedeeld. Partners hebben slechts toegang tot beperkte informatie, bijvoorbeeld of je
huis is ingesteld op Afwezig. Je kunt altijd precies zien om welke informatie
de verbinding vraagt en waarom deze specifieke informatie
volgens de ontwikkelaar nodig is.

Daarnaast wordt tijdens het instellen gebruikgemaakt van veilige tokens om te communiceren. Deze tokens worden beveiligd met OAuth 2.0, een standaard die op grote schaal wordt gebruikt door toonaangevende technologiebedrijven.