Älä jaa tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa

Jotta pääset käyttämään Google Nest ‑laitteitasi, sinun on kirjauduttava sisään Google‑ tai Nest-kirjautumistiedoilla.

Googlen sertifioidut yhteistyökumppanit voivat pyytää sinulta kirjautumistietoja (omiaan tai Google-tilin tietoja) ennen palvelun käyttämistä.

Jos jaat tilin sähköpostiosoitteen tai salasanan epäluotettaville sivustoille tai sovelluksille, kotisi turvallisuus tai henkilötietosi voivat vaarantua. Hey Google ‑yhteistyökumppanit eivät koskaan tarvitse Google-salasanaasi. Varo verkkosivustoja tai sovelluksia, jotka voivat yrittää varastaa tilisi sähköpostiosoitteen ja salasanan tekeytymällä Works with Assistant‑, Works with Hey Google‑ tai Works with Nest ‑kumppaniksi.

Googlen yhteistyökumppanien tietoturva

Jotkin yritykset tekevät yhteistyötä Googlen kanssa integroidakseen palvelunsa Nest-tuotteisiin Google Assistantin kautta Smart Home ‑sovellusliittymällä ja Device Access ‑ohjelmalla tai ‑sovellusliittymällä. Device Access ‑ohjelmassa on alusta asti käytetty vahvoja tietosuoja‑ ja tietoturvaominaisuuksia. Käyttäjät voivat luottaa siihen, että integroituja Nest-ratkaisuja tarjoavilla yhteistyökumppaneilla on asianmukaiset datansuojausmekanismit ja turvatoimet, jotka vastaavat tietosuoja‑ ja tietoturvastandardejamme.

Myös yritykset, joilla ei ole sertifioitua Works with Hey Google (aiemmin Works with Nest) ‑integrointia, esimerkiksi Starling, voivat pyytää sinua kirjautumaan palveluunsa Google-tilitiedoillasi. Kun sallit integroinnin yritykseen, joka ei kuulu Works with Hey Google ‑ohjelmaan, normaalit turvatoimemme eivät ole käytössä ja arkaluontoista dataa voi paljastua heikkojen tietosuoja‑ ja yksityisyysstandardien vuoksi. Saatat myös altistaa itsesi ja muut muille turvallisuusriskeille, jos käytät ominaisuuksia eri tavalla kuin mihin ne on suunniteltu. Ei-hyväksytyillä integroinneilla voi olla muitakin Googlen käyttöehtojen rikkomiseen perustuvia seurauksia, esimerkiksi Google-tuotteiden tuen tai takuun rajoituksia.

Ohjeet tilitietojen jakamisen jälkeen ilmenevien ongelmien varalta

Jos olet jo jakanut sähköpostiosoitteesi ja salasanasi valtuutetulle integroinnille, seurauksena voi olla yksi tai useampi seuraavista:

• Kutsumattomat ihmiset, sivustot tai sovellukset saattavat päästä kotiisi ja saada Nest-tuotteesi hallintaansa.
  • Tuotteet voivat käyttäytyä odottamattomasti.
  • Nest- tai Google Home ‑sovellus ei ehkä toimi oikein.
  • Nestin kaksivaiheinen vahvistus ei välttämättä toimi oikein. Lisäksi saatat saada puhelimeesi odottamattomia tekstiviestejä, kun kolmannen osapuolen palvelu yrittää kirjautua sisään tunnistetiedoillasi.
  • Voit saada pyytämättä lähetettyjä sähköposteja.

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä kolmannen osapuolen yritykseen ja pyytää sitä poistamaan tietosi järjestelmästään. Googlella ei ole pääsyä kolmansien osapuolten järjestelmiin. Ota suoraan yhteyttä kolmanteen osapuoleen.

Joissakin tapauksissa tilitietojen poistaminen kolmannen osapuolen järjestelmistä ei ehkä onnistu. Voit kuitenkin aina vaihtaa tilisi salasanan.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita