To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Älä jaa tilisi sähköpostiosoitetta tai salasanaa

Jotta pääset käyttämään Google Nest ‑laitteitasi, sinun on kirjauduttava sisään Google‑ tai Nest-kirjautumistiedoilla.

Googlen sertifioidut yhteistyökumppanit voivat pyytää sinulta kirjautumistietoja (omiaan tai Google-tilin tietoja) ennen palvelun käyttämistä.

Jos jaat tilin sähköpostiosoitteen tai salasanan valtuuttamattomille sivustoille tai sovelluksille, kotisi turvallisuus tai henkilökohtaiset tietosi voivat vaarantua. Hey Google ‑yhteistyökumppanit eivät koskaan tarvitse Google-salasanaasi. Varo verkkosivustoja tai sovelluksia, jotka voivat yrittää varastaa tilisi sähköpostiosoitteen ja salasanan esiintymällä "Toimii Google Assistantin kanssa" tai "Toimii Google Homen kanssa" (aiemmin "Works with Hey Google") ‐yhteistyökumppanina.

Googlen yhteistyökumppanien tietoturva

Jotkin yritykset tekevät yhteistyötä Googlen kanssa integroidakseen palvelunsa Nest-tuotteisiin Google Assistantin kautta Smart Home ‑sovellusliittymällä ja Device Access ‑ohjelmalla tai ‑sovellusliittymällä. Device Access ‑ohjelmassa on alusta asti käytetty vahvoja tietosuoja‑ ja tietoturvaominaisuuksia. Käyttäjät voivat luottaa siihen, että integroituja Nest-ratkaisuja tarjoavilla yhteistyökumppaneilla on asianmukaiset datansuojausmekanismit ja turvatoimet, jotka vastaavat tietosuoja‑ ja tietoturvastandardejamme.

Yritykset, joilla ei ole sertifioituja "Toimii Google Homen kanssa" ‐integraatioita, esimerkiksi Starling, voivat myös pyytää sinua kirjautumaan palveluunsa Google-tilitiedoilla. Kun otat käyttöön integraation yrityksen kanssa, joka ei kuulu "Toimii Google Homen kanssa" ‑ohjelmaan, normaalit turvatoimemme eivät ole käytössä ja arkaluontoisia tietoja voi paljastua heikkojen datasuojaus‑, yksityisyys- ja suojausstandardien vuoksi. Saatat myös altistaa itsesi ja muut muille turvallisuusriskeille, jos käytät ominaisuuksia eri tavalla kuin mihin ne on suunniteltu. Ei-hyväksytyillä integraatioilla voi olla muitakin Googlen käyttöehtojen rikkomiseen perustuvia seurauksia, esimerkiksi Google-tuotteiden tuen tai takuun rajoituksia.

Ohjeet tilitietojen jakamisen jälkeen ilmenevien ongelmien varalta

Jos olet jo jakanut sähköpostiosoitteesi ja salasanasi valtuuttomattomalle integraatiolle, seurauksena voi olla yksi tai useampi seuraavista:

• Kutsumattomat henkilöt, sivustot tai sovellukset saattavat päästä kotiisi ja saada Nest-tuotteesi hallintaansa.
  • Tuotteesi saattavat toimia arvaamattomasti.
  • Nest- tai Google Home ‑sovellus ei ehkä toimi oikein.
  • Nestin kaksivaiheinen vahvistus ei välttämättä toimi oikein. Lisäksi saatat saada puhelimeesi odottamattomia tekstiviestejä, kun kolmannen osapuolen palvelu yrittää kirjautua sisään tiedoillasi.
  • Voit saada pyytämättä lähetettyjä sähköposteja.

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä kolmannen osapuolen yritykseen ja pyytää sitä poistamaan tietosi järjestelmästään. Googlella ei ole pääsyä kolmansien osapuolten ylläpitämiin järjestelmiin. Ota suoraan yhteyttä suoraan kolmanteen osapuoleen.

Joissakin tapauksissa tilitietojen poistaminen kolmannen osapuolen järjestelmistä ei ehkä onnistu. Voit kuitenkin aina vaihtaa tilisi salasanan.

Muita artikkeleita