To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Lägga till tvåstegsverifiering för kontot i Nest-appen

Note: This article is for users who have not migrated their Nest account to a Google Account. Learn about Nest accounts and whether you have a migrated account in our FAQs about accounts in the Nest app.

Tvåstegsverifiering krävs nu för alla konton som inte har migrerats för att öka säkerheten.

• Tvåstegsverifiering förhindrar att någon loggar in på kontot i Nest-appen utan ditt tillstånd.
  • Viktigt! Om du inte använder tvåstegsverifiering via sms senast den 19 maj 2020 registreras du automatiskt för tvåstegsverifiering via e-post.
  • Du ska alltid välja ett unikt lösenord för kontot i Nest-appen och inte återanvända detta lösenord på andra ställen.

Så här fungerar tvåstegsverifiering

Tvåstegsverifiering innebär att du enklare kan bevisa din identitet när du loggar in på kontot eller ändrar säkerhetsinställningarna.

Som namnet antyder krävs två olika saker vid tvåstegsverifiering:

• Något du vet: När du loggar in i Nest-appen blir du ombedd att ange e-postadress och lösenord, precis som tidigare.
  • Något du har: När du har angett lösenordet skickar Nest en unik och tillfällig verifieringskod till telefonen eller e-postadressen för att bekräfta din identitet. Ange koden när du uppmanas att göra det. Sedan kan du använda kontot

Om du konfigurerar tvåstegsverifiering måste du ange koden som skickas till telefonen varje gång du vill göra följande:

• Logga in på kontot i Nest-appen.
  • Byta lösenord.
  • Återställa ett borttappat lösenord.
  • Ta bort ditt telefonnummer.

Krav för tvåstegsverifiering

• Kontrollera att du har den senaste versionen av Nest-appen för att få de senaste funktionerna och felkorrigeringarna.
    Viktigt! När du har konfigurerat tvåstegsverifiering kanske det inte går att logga in på kontot med en äldre version av appen.

Uppdatera Android-appar
    Uppdatera iOS-appar
  • Den e-postadress och det lösenord du använder när du loggar in på kontot i Nest-appen. Om du har glömt bort lösenordet kan du återställa det med Nest-appen.
  • En telefon som kan ta emot sms och en stabil signal från operatören.
    Viktigt! Använd inte tvåstegsverifiering med ett telefonnummer eller en e-postadress som du kanske inte har tillgång till i framtiden (t.ex. ett tillfälligt telefonnummer eller någon annans e-postadress). Nest skickar ett unikt lösenord till samma telefonnummer eller e-postadress varje gång tvåstegsverifiering krävs.

• Ett separat konto för varje person som har åtkomst till Nest-hemmet.
    Viktigt! Vi rekommenderar inte att du delar ett enda telefonnummer och lösenord för Nest-kontot med andra användare. Bjud i stället in varje person att dela åtkomst via familjekonton. Annars kanske någon som försöker logga in inte får verifieringskoden.

Lägga till tvåstegsverifiering för ett befintligt konto i Nest-appen

När du aktiverar tvåstegsverifiering i Nest-appen får du ett sms varje gång du försöker logga in på kontot.

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av Nest-appen för att få de senaste funktionerna och felkorrigeringarna.

Uppdatera Android-appar
    Uppdatera iOS-appar
  2. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  3. Välj Account (konto) följt av Manage account (hantera konto).
  4. Tryck på Account Security (kontosäkerhet).
  5. Välj 2-step verification (tvåstegsverifiering) följt av tryck på reglaget för att aktivera tvåstegsverifiering.
  6. Följ anvisningarna för att ange lösenord, telefonnummer och den unika verifieringskod som skickas till din telefon.

Obs! När du aktiverar tvåstegsverifiering loggas du automatiskt ut från kontot i Nest-appen på andra telefoner, surfplattor eller datorer som du använde tidigare. Du måste logga in igen med tvåstegsverifiering på varje enhet.

Ändra inställningarna för tvåstegsverifiering

Ändra telefonnummer

Om du har planer på att skaffa ett nytt telefonnummer och sluta använda det gamla ska du inaktivera tvåstegsverifiering
innan du inaktiverar det gamla numret. Sedan kan du aktivera tvåstegsverifiering igen med det nya numret.

Viktigt! Du måste ange en verifieringskod från det gamla telefonnumret en sista gång. Det är en
säkerhetsåtgärd som vidtas för att bekräfta din identitet och skydda ditt konto.

1. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Välj Account (konto) följt av Manage account (hantera konto).
  3. Tryck på Account security (kontosäkerhet).
  4. Välj Phone number (telefonnummer) följt av Remove (ta bort).
  5. Följ anvisningarna för att ange lösenordet och den tillfälliga verifieringskod som skickades till det gamla
    telefonnumret. Då inaktiveras tvåstegsverifiering.
  6. Konfigurera tvåstegsverifiering igen med det nya telefonnumret enligt anvisningarna.

Ta bort tvåstegsverifiering via sms

Följande sker när du inaktiverar tvåstegsverifiering i Nest-appen:

• Du måste fortfarande verifiera din identitet när du loggar in på kontot i Nest-appen.
  • Du får verifieringskoden i ett e-postmeddelande i stället för i ett sms.

Viktigt! Du kan inte inaktivera tvåstegsverifiering utan telefonen. Nest skickar en verifieringskod till din telefon en sista gång för att kontrollera att det är du som begär säkerhetsändringen.

1. Tryck på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar på Nest-appens startskärm.
  2. Välj Account (konto) följt av Manage account (hantera konto).
  3. Tryck på Account security (kontosäkerhet).
  4. Välj 2-step verification (tvåstegsverifiering) följt av tryck på reglaget för att inaktivera tvåstegsverifiering.
  5. Följ anvisningarna för att ange ditt lösenord och den tillfälliga verifieringskod som skickats till det gamla telefonnumret. Du blir sedan ombedd att bekräfta att du vill inaktivera tvåstegsverifiering.

Felsöka tvåstegsverifiering

Om du inte får en verifieringskod

Kontrollera om verifieringskoden skickades till ditt telefonnummer eller din e-postadress. Du kan se vart den skickades i Nest-appen. Följ sedan stegen för telefonnummer eller e-post nedan.

Telefonnummer

1. I Nest-appen visas de fyra sista siffrorna i det telefonnummer som verifieringskoden skickades till. Om det är fel telefonnummer kontaktar du Nest-supporten för att få hjälp.
  2. Om telefonnumret stämmer kontrollerar du att telefonen har bra mobilsignal. Det kan ta några minuter innan sms:et skickas.
  3. Om det har gått flera minuter utan att du har fått en verifieringskod begär du en ny i appen.

E-post

1. Kontrollera att du har kopplat rätt e-postadress till kontot i Nest-appen.
  2. Sök efter e-postmeddelanden från account@nest.com.
  3. Kontrollera om det finns i skräppostmappen eller papperskorgen.
  4. Om det har gått flera minuter utan att du har fått en verifieringskod begär du en ny i appen.

Om du inte har åtkomst till det telefonnummer eller den e-postadress som verifieringskoden skickades till

1. Kontakta supporten för telefonoperatören eller e-postleverantören för att få hjälp med att få tillbaka åtkomsten till telefonnumret eller e-postkontot. Om du till exempel har glömt bort lösenordet för e-postkontot bör du kunna återställa lösenordet på e-postleverantörens webbplats och sedan logga in på e-postkontot och öppna meddelandet vi skickade till dig.
  2. Om du inte får tillbaka åtkomsten till telefonnumret eller e-postadressen efter att du har kontaktat supporten måste du återställa Nest-produkterna till standardinställningarna och lägga till dem i ett nytt konto. Obs! Du måste bjuda in andra att dela åtkomst till hemmet i det nya kontot och all Video History och information om enhetsinställningar försvinner.

Återställa Nest-kameran och Nest-dörrklockan till standardinställningarna
    Återställa Nest-termostaten till standardinställningarna
    Skydd mot återställning av standardinställningarna
    Återställa Nest Guard till standardinställningarna
    Återställa Nest Detect till standardinställningarna
    Återställa Nest × Yale lås till standardinställningarna
  3. Om det uppstår problem med att lägga till en Nest-produkt i kontot läser du felsökningsstegen i hjälpcentret för Google Nest.