Authenticatie in twee stappen toevoegen aan je account in de Nest-app

Opmerking: Dit artikel is voor Nest-gebruikers die nog niet zijn gemigreerd naar een Google-account. Lees in onze veelgestelde vragen over accounts hoe je je Nest-account migreert naar een Google-account.

Log je in bij de Nest-app met een Google-account? Kom dan te weten hoe je je account beschermt met authenticatie in twee stappen.

Authenticatie in twee stappen helpt voorkomen dat iemand zonder jouw toestemming inlogt op je account in de Nest-app. We raden je ten zeerste aan authenticatie in twee stappen te gebruiken. Zo vermijd je bepaalde soorten beveiligingsrisico's, zoals wachtwoordlekken op andere websites. Kies altijd een uniek wachtwoord voor je account in de Nest-app en gebruik dit wachtwoord niet op andere plekken.

Hoe het werkt

Als je authenticatie in twee stappen gebruikt, bewijs je je identiteit met je telefoon elke keer wanneer je inlogt op je account of andere wijzigingen in je beveiligingsinstellingen aanbrengt.

Authenticatie in twee stappen is gebaseerd op twee verschillende middelen die je tot je beschikking hebt:

• Ten eerste, iets wat je weet: Wanneer je inlogt bij de Nest-app, wordt gevraagd naar je e-mailadres en wachtwoord, zoals je gewend bent.
  • Ten tweede, iets wat je hebt: Nadat je je wachtwoord hebt ingevoerd, stuurt Nest een unieke, tijdelijke verificatiecode naar je telefoon om te controleren of jij het echt bent. Je voert de code in wanneer daarom wordt gevraagd, en je bent ingelogd.

Als je authenticatie in twee stappen instelt, geef je de code op die naar je telefoon is verzonden elke keer dat je met je wachtwoord wilt inloggen bij je account in de Nest-app, je wachtwoord wilt wijzigen, een vergeten wachtwoord opnieuw wilt instellen, je telefoonnummer wilt verwijderen of authenticatie in twee stappen wilt uitschakelen.

Vereisten voor authenticatie in twee stappen

Je hebt het volgende nodig om authenticatie in twee stappen te gebruiken:

• De nieuwste versie van de Nest-app op alle apparaten waarmee je inlogt bij je account.
    • Belangrijk: Na het instellen van authenticatie in twee stappen kun je mogelijk niet inloggen op je account met een oudere versie van de app.
  • Het e-mailadres en wachtwoord waarmee je inlogt op je account in de Nest-app. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het resetten met de Nest-app.
  • Een telefoon die sms'jes accepteert en een goed signaal van de mobiele provider ontvangt.
    • Belangrijk: Je moet de telefoon waarmee je authenticatie in twee stappen instelt, later ook kunnen gebruiken. Nest stuurt een unieke toegangscode naar dit telefoonnummer elke keer wanneer je inlogt op je account. Gebruik dus geen tijdelijk telefoonnummer, het nummer van iemand anders of een zakelijke telefoon die niet altijd beschikbaar is. Heb je geen telefoonnummer dat aan deze vereisten voldoet, dan raden we je aan geen gebruik te maken van authenticatie in twee stappen.
  • Een afzonderlijke uitnodiging en account voor elke persoon die toegang tot je Nest-huis heeft.
    • Belangrijk: Als je het e-mailadres en wachtwoord van je Nest-account met andere gebruikers deelt, raden we je aan deze informatie niet meer te delen. Je kunt beter met elke persoon toegang tot je Nest-huis delen via Gezinsaccounts, zodat iedereen zijn eigen account heeft. Anders kan het gebeuren dat iemand niet kan inloggen op het Nest-account omdat de verificatiecode naar jouw telefoon wordt gestuurd.

Authenticatie in twee stappen aan een bestaand account in de Nest-app toevoegen

Als je een bestaand account hebt in de Nest-app en
je normaal gesproken alleen met een wachtwoord inlogt, kun je
authenticatie in twee stappen toevoegen voor betere beveiliging.

1. Zorg ervoor dat alle telefoons en tablets die je gebruikt
    voor toegang tot je account de nieuwste versie van
    de Nest-app
    gebruiken.
  2. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Account en dan Account beheren.
  4. Tik op Accountbeveiliging.
  5. Selecteer Authenticatie in twee stappen. Tik vervolgens op de schakelaar om
    authenticatie in twee stappen Aan te zetten.
  6. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord, telefoonnummer
    en de unieke verificatiecode die naar je telefoon is verzonden,
    in te voeren.

Opmerking: Wanneer je authenticatie in twee stappen inschakelt, word je
automatisch uitgelogd van je account in de Nest-app
op andere telefoons, tablets en computers
die je hiervoor gebruikte. Je moet daarna op elk apparaat opnieuw inloggen met authenticatie in twee stappen.

Nest app account security page

Instellingen voor authenticatie in twee stappen wijzigen

Je telefoonnummer wijzigen

Als je een nieuw telefoonnummer wilt en je oude niet meer
wilt gebruiken, moet je authenticatie in twee stappen uitschakelen
voordat je het oude nummer deactiveert. Vervolgens kun je authenticatie
in twee stappen weer inschakelen met het nieuwe nummer.

Belangrijk: Je moet nog een laatste keer een verificatiecode opgeven
via je oude telefoonnummer. Met deze
beveiligingsmaatregel bevestigen we je identiteit en beschermen.
we je account.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen .
  2. Selecteer Account en dan Account beheren.
  3. Tik op Accountbeveiliging.
  4. Selecteer Telefoonnummer en vervolgens Verwijderen.
  5. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord en
    de tijdelijke verificatiecode die naar je oude telefoon is verzonden,
    in te voeren.
  6. Door deze actie wordt authenticatie in twee stappen uitgeschakeld. Nu kun je
    de bovenstaande stappen volgen om authenticatie
    in twee stappen opnieuw in te stellen via je nieuwe telefoonnummer.
app remove phone number

Authenticatie in twee stappen verwijderen uit je account in de Nest-app

Als je authenticatie in twee stappen niet meer wilt gebruiken,
kun je ervoor kiezen weer in te loggen op je account in de
Nest-app met alleen een wachtwoord.

Belangrijk: Je kunt authenticatie in twee stappen niet
uitschakelen zonder je telefoon. Nest stuurt nog een laatste keer
een verificatiecode om er zeker van te zijn dat jij degene bent
die deze wijziging in de beveiliging aanvraagt.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen.
  2. Selecteer Account en dan Account beheren.
  3. Tik op Accountbeveiliging.
  4. Selecteer Authenticatie in twee stappen. Tik vervolgens op de schakelaar om
    authenticatie in twee stappen Uit te zetten.
  5. Volg de aanwijzingen om je wachtwoord en
    de tijdelijke verificatiecode die naar je
    huidige telefoon is verzonden, in te voeren. Je wordt vervolgens gevraagd te bevestigen
    dat je authenticatie in twee stappen wilt uitschakelen.
Nest app account security page