To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Problemen met een Works with Nest-verbinding oplossen

Works with Nest (WWN) was de oorspronkelijke manier waarop externe partners toegang kregen tot je Nest-producten en deze konden bedienen. WWN-verbindingen waren volledig geïntegreerd in een Nest-product, zodat de status ervan moeiteloos kon worden bekeken en gewijzigd. WWN-verbindingen blijven gewoon werken voor gebruikers die hun Nest-account niet hebben overgezet in de Nest-app, maar alleen als de verbindingen nog door onze partners worden ondersteund.

Je kunt apparaten van externe partners die zijn voorzien van de badge Werkt met Google Home (of de oudere badges Werkt met Hey Google en Werkt met de Google Assistent), nu koppelen aan Google Home. Zo kun je ze overal instellen en bedienen waar je Google gebruikt: op telefoons en tablets via de Google Home-app en bediening voor in huis op Android, op Nest-speakers en -schermen, en natuurlijk met je stem op elk apparaat met de Google Assistent. Je kunt de Google Home-app gebruiken om routines te maken om je huizen en apparaten te automatiseren, waaronder met Thuis- en Afwezig-routines.

Als de Works with Nest-verbinding (WWN) plotseling niet meer werkt, kun je deze stappen volgen om mogelijke problemen op te lossen.

1. Controleer of niemand anders de WWN-verbinding heeft gewijzigd

Als een WWN-verbinding plotseling is verdwenen uit de Nest-app, kun je het beste even navraag doen bij de mensen met wie je de toegang tot je Nest-huis deelt.

• Als de eigenaar van het Nest-huis zijn of haar Nest-account heeft overgezet naar een Google-account, werkt de Works with Nest-verbinding niet meer. Er zijn in de Google Home-app mogelijk nieuwe Werkt met Google-verbindingen beschikbaar voor je producten, maar deze werken anders dan WWN-verbindingen.
    Je producten koppelen aan Werkt met Google
  • Neem contact op met anderen die de toegang tot je Nest-huis delen via de Nest-app. Misschien heeft een van hen de WWN-verbinding verwijderd.
  • Je WWN-product moet zijn verbonden met de Nest-app om te werken.

2. Controleer de status van je Nest-producten

• Je moet toegang hebben tot je account in de Nest-app. Heel af en toe zijn Nest-services tijdelijk niet beschikbaar, meestal door gepland onderhoud.

Als we onderhoud uitvoeren aan de Nest-services of als er een probleem is, laten we je dat weten.
    Nu de status van de Nest-service controleren

Opmerking: Als de Nest-service niet beschikbaar is, kunnen sommige van je Nest-producten blijven werken, maar kun je ze niet bedienen of bekijken met de Nest-app. Hetzelfde geldt voor WWN-verbindingen totdat de service weer beschikbaar is.

• Je Nest-producten moeten zijn ingeschakeld en verbinding hebben met wifi en internet. Als een van je producten in het startscherm van de app wordt weergegeven als OFFLINE, lees je in het onderstaande artikel gedetailleerde instructies om problemen op te lossen.
    De offline status oplossen >

3. Controleer de status van je WWN-producten

• Alle andere producten die nodig zijn om je WWN-verbinding te laten werken, moeten ingeschakeld zijn en verbinding met internet hebben.
  • Je WWN-verbinding is ook afhankelijk van een afzonderlijke online service die wordt geleverd door de WWN-ontwikkelaar. Hiermee kunnen de producten van de ontwikkelaar verbinding maken met internet en met je Nest-producten.
  1. Zorg dat alle apparaten die je nodig hebt voor de WWN-verbinding, zoals een fitnesstracker of een huishoudelijk apparaat, goed zijn aangesloten of zijn opgeladen en naar behoren werken. Als de apparaten niet online kunnen gaan om met Nest-producten te communiceren, werkt de WWN-verbinding niet. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor specifieke instructies om de problemen op te lossen.
  2. Controleer of de online services van de WWN-ontwikkelaar werken. De WWN-ontwikkelaar kan je over een serviceonderbreking informeren via e-mail, met een mobiele app of op zijn website. Je kunt ook proberen rechtstreeks contact op te nemen.
  3. Controleer wanneer de WWN-verbinding voor het laatst actief was:
  • Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen
  • Tik op Works with Nest Works with nest icon
  • Selecteer de WWN-verbinding die je wilt bekijken.
  • Naast Laatst gebruikt kun je zien wanneer de verbinding voor het laatst actief was.
  • Als je de toegang tot je Nest-huis deelt via Gezinsaccounts, heeft iemand anders mogelijk geprobeerd de verbinding te gebruiken.

Als de datum en tijd niet overeenkomen met wanneer de WWN-verbinding door jou of iemand anders is gebruikt, is er een ander probleem.

Bij problemen met een Nest-thermostaat kun je de verbinding resetten. Meer info hierover vind je in het volgende gedeelte.

4. Reset de WWN-verbinding van de Nest-thermostaat

Mogelijk kun je de Works with Nest-verbinding van je thermostaat resetten. Deze optie is beschikbaar voor Nest-thermostaten in de VS en Canada als je je Nest-account niet hebt overgezet naar een Google-account

1. Verwijder de thermostaat uit de Nest-app. Tik op je thermostaat in het startscherm van de Nest-app en vervolgens op Instellingen. Scroll omlaag en selecteer Thermostaat verwijderen.
  2. Ga op de thermostaat naar Instellingen en dan Resetten en dan WWN-verbinding.
  3. Selecteer Resetten en bevestig dat je wilt resetten. Je thermostaat wordt opnieuw opgestart.
  4. Ga naar Instellingen en dan Netwerk en verbind je thermostaat opnieuw met wifi.
  5. Ga naar Instellingen en dan Nest-app voor de toegangscode.
  6. Start de installatie van de Nest-thermostaat opnieuw. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen en dan Product toevoegen. Kies je thermostaat en selecteer Al geïnstalleerd om door te gaan naar de stap waar je de toegangscode kunt invoeren. Voer de toegangscode in die op het thermostaatscherm wordt weergegeven.

5. Vraag de ontwikkelaar van de WWN-verbinding om hulp

Als je alle bovengenoemde stappen hebt gevolgd maar je WWN-verbinding
nog steeds niet werkt, neem je contact op met de WWN-ontwikkelaar.

Door het diverse aanbod aan WWN-verbindingen hebben alle verbindingen
zo hun eigen specifieke vereisten. Daarom is de ontwikkelaar de aangewezen
partij om je verder te helpen.

Works with nest