Problemen met een Works with Nest-verbinding oplossen

Als je Works with Nest-verbinding niet werkt, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Hieronder leggen we uit hoe je problemen kunt herkennen en oplossen.

Sinds Nest vorig jaar de krachten heeft gebundeld met het hardwareteam van Google, hebben we ons ingezet om het smarthome niet alleen minder ingewikkeld te maken, maar ook een stuk behulpzamer. Een huis waar je producten gemakkelijk kunt instellen, simpel kunt beheren en waar ze naadloos samenwerken. Vandaag zetten we een nieuwe stap op weg naar dit doel door alle Nest- en Home-producten samen te brengen onder de merknaam Nest. Maak kennis met Google Nest.

We willen de voor jou waardevolle integraties blijven ondersteunen en verstoringen tijdens de overgangsfase tot een minimum beperken. Daarom gaan we als volgt te werk bij de beëindiging van Works with Nest (WWN):

• Je bestaande apparaten en integraties blijven werken met je Nest-account, maar je hebt geen toegang tot nieuwe functies die beschikbaar zijn met een Google-account. Als we wijzigingen aanbrengen in de bestaande WWN-verbindingen die beschikbaar zijn voor je Nest-account, stellen we je hiervan op de hoogte.
  • Vanaf 31 augustus 2019 accepteren we geen nieuwe WWN-verbindingen meer. Zodra je WWN-functionaliteit beschikbaar is op het Werkt met de Google Assistent-platform, kun je met minimale onderbreking een Nest-account overzetten naar een Google-account.

Meer informatie vind je op onze pagina met veelgestelde vragen over wat er gaat gebeuren en in de blog met updates voor Works with Nest.

Als de Works with Nest-verbinding (WWN) plotseling niet meer werkt, kun je deze stappen volgen om mogelijke problemen op te lossen.

1. Controleer of niemand anders de WWN-verbinding heeft gewijzigd

Als een WWN-verbinding plotseling is verdwenen uit de Nest-app, kun je het beste even navraag doen bij de mensen met wie je de toegang tot je Nest-huis deelt.

• Als de eigenaar van het Nest-huis zijn of haar Nest-account heeft overgezet naar een Google-account, werkt de Works with Nest-verbinding niet meer. Er zijn in de Google Home-app mogelijk nieuwe Werkt met Google-verbindingen beschikbaar voor je producten, maar deze werken anders dan WWN-verbindingen.
    Je producten koppelen aan Werkt met Google
  • Neem contact op met anderen die de toegang tot je Nest-huis delen via de Nest-app. Misschien heeft een van hen de WWN-verbinding verwijderd.
  • Je WWN-product moet zijn verbonden met de Nest-app om te werken.

2. Controleer de status van je Nest-producten

• Je moet toegang hebben tot je account in de Nest-app. Heel af en toe zijn Nest-services tijdelijk niet beschikbaar, meestal door gepland onderhoud.

Als we onderhoud uitvoeren aan de Nest-services of als er een probleem is, laten we je dat weten.
    Nu de status van de Nest-service controleren >

Opmerking: Als de Nest-service niet beschikbaar is, kunnen sommige van je Nest-producten blijven werken, maar kun je ze niet bedienen of bekijken met de Nest-app. Hetzelfde geldt voor WWN-verbindingen totdat de service weer beschikbaar is.

• Je Nest-producten moeten zijn ingeschakeld en verbinding hebben met wifi en internet. Als een van je producten op het startscherm van de app wordt weergegeven als OFFLINE, lees je het onderstaande artikel voor gedetailleerde instructies om problemen op te lossen.
    De offline status oplossen >

3. Controleer de status van je WWN-producten

• Alle andere producten die nodig zijn om je WWN-verbinding te laten werken, moeten ingeschakeld zijn en verbinding met internet hebben.
  • Je WWN-verbinding is ook afhankelijk van een afzonderlijke online service geleverd door de WWN-ontwikkelaar. Hiermee kunnen de producten van de ontwikkelaar verbinding maken met internet en met je Nest-producten.

Zorg dat alle apparaten die je nodig hebt voor de WWN-verbinding,
zoals een fitnesstracker of een huishoudelijk apparaat, goed zijn aangesloten of zijn opgeladen
en naar behoren werken. Als de apparaten niet online kunnen om met Nest-producten
te communiceren, werkt de WWN-verbinding niet. Neem
contact op met de fabrikant van het apparaat voor specifieke instructies om de problemen op te lossen.

Je moet ook controleren of de online services van de
WWN-ontwikkelaar werken. De WWN-ontwikkelaar kan je inlichten over
storingen in een service via e-mail, met een mobiele app of op de
website. Je kunt ook proberen rechtstreeks contact op te nemen.

Works with nest

Controleer daarna wanneer de WWN-verbinding voor het laatst actief was. Volg
de stappen in het volgende artikel om dat uit te zoeken.

Je WWN-verbindingen controleren en beheren met
de Nest-app >

Als je de toegang tot je Nest-huis deelt via
Gezinsaccounts, heeft iemand anders misschien geprobeerd de verbinding
te gebruiken. Als de datum en tijd niet overeenkomen met het moment
waarop de WWN-verbinding is gebruikt door jou of iemand anders,
is er een ander probleem.

Je kunt proberen de verbinding te verwijderen en opnieuw te installeren.
Hoe je dat doet, lees je hieronder.

IFTTT permissions page

4. Reset de WWN-verbinding van de Nest-thermostaat

Mogelijk kun je de Works with Nest-verbinding van je thermostaat resetten. Deze optie is beschikbaar voor Nest-thermostaten in de VS en Canada als je je Nest-account niet hebt overgezet naar een Google-account

1. Verwijder de thermostaat uit de Nest-app. Tik op je thermostaat in het startscherm van de Nest-app en vervolgens op Instellingen. Scroll omlaag en selecteer Thermostaat verwijderen.
  2. Ga op de thermostaat naar Instellingen en dan Resetten en dan WWN-verbinding.
  3. Selecteer Resetten en bevestig dat je wilt resetten. Je thermostaat wordt opnieuw opgestart.
  4. Ga naar Instellingen en dan Netwerk en verbind je thermostaat opnieuw met wifi.
  5. Ga naar Instellingen en dan Nest-app voor de toegangscode.
  6. Start de installatie van de Nest-thermostaat opnieuw. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen en dan Product toevoegen. Kies je thermostaat en selecteer Al geïnstalleerd om door te gaan naar de stap waar je de toegangscode kunt invoeren. Voer de toegangscode in die op het thermostaatscherm wordt weergegeven.

5. Neem contact op met de ontwikkelaar van de WWN-verbinding voor ondersteuning

Als je alle bovengenoemde stappen hebt gevolgd maar je WWN-verbinding
nog steeds niet werkt, neem je contact op met de WWN-ontwikkelaar.

Door het diverse aanbod aan WWN-verbindingen heeft elke verbinding
zo zijn eigen specifieke eisen. Daarom is de ontwikkelaar de meest geschikte
persoon om je verder te helpen.

Works with nest