Ta reda på mer om Nest-appen

Med den kostnadsfria Nest-appen kan du konfigurera Nest-produkter, kontrollera deras status, ändra deras inställningar och få aviseringar när något händer.

Nest-appen gör det enklare för dig att hålla ett öga på vad som händer och
vara ansluten till dina Nest-produkter var som helst
så länge du har en internetanslutning.

Med Nest-appen kan du t.ex. ändra
temperaturen eller visa energiförbrukningen på Google Nest Thermostat, få rök- och kolmonoxidvarningar
från Google Nest Protect, titta på videomaterial från Google Nest-kameran
och mycket annat. Allt på ett ställe.

app sign in

Ladda ned Nest-appen.

Du behöver följande för att använda Nest-appen:

• Ett kostnadsfritt konto. Om du inte redan har ett kan du skapa ett direkt på inloggningsskärmen i Nest-appen.
  • Minst en Nest-produkt.
  • Ett Wi-Fi-nätverk med internet som Nest-produkterna ansluts till.

På en telefon, surfplatta eller dator

Med appen kan du visa och hantera alla Nest-produkter i hemmet.

På en tv

Med Nest-appen på en tv kan du titta på videomaterial från Nest-kameror. Läs mer om hur du installerar och använder appen på Android TV eller Apple TV.

Om det uppstår problem med att ladda ned eller installera appen ska du kontrollera att enheten uppfyller kraven för användning av Nest-appen.

Nybörjarguide för Nest-appen

Om du använder en telefon, surfplatta eller dator visas alla Nest-produkter i ditt hem
på Nest-appens startskärm.

På Nest-appens startskärm kan du skrolla bland
produkter och välja en om du vill hantera dess funktioner eller alternativ.

Om du har en Nest-kamera eller Google Nest Hello ordnas dina produkter
automatiskt på vyn Spaces utifrån
vilka rum de har tilldelats.

inställningarna ikon för Nest-inställningar uppe till höger kan du till exempel

• hantera inställningar för Nest-produkterna
  • ändra e-postadressen för kontot eller din hemadress
  • ändra inställningarna för funktioner som aviseringar och bekanta ansikten
  • hantera vem som delar åtkomst till hemmet och Nest-produkterna.

Obs! Om du har migrerat Nest-kontot till ett Google-
konto
måste du använda Home-appen om du vill dela åtkomst
till hemmet och produkter med andra.

På menyn Arrow pointing down uppe till vänster kan du

• se viktiga meddelanden från Nest-produkterna eller
    eller när någon tackar ja till en inbjudan om att dela åtkomst till hemmet
  • byta mellan hem om du har fler än ett.
Nest app home screen spaces

Lägga till och konfigurera nya Nest-produkter

Om du använder en telefon eller surfplatta kan du konfigurera nya produkter i hemmet
med hjälp av Nest-appen.

• Om detta är din första Nest-produkt trycker du på Lägg till Nest add product icon.  på
    startskärmen.
  • Om du redan har en Nest-produkt trycker du på Inställningar ikon för Nest-inställningar,
    och sedan på Lägg till produkt Nest add product icon. .

Nest-appen visar hur du lägger till
och konfigurerar den nya produkten.

Nest app add new device screen

Få aviseringar på telefonen eller surfplattan

Du måste installera Nest-appen för att få varningar på telefonen eller surfplattan när något händer. Du behöver även ett fungerande Wi-Fi-nätverk med internet i hemmet.

Nest-aviseringar visas på samma ställe som andra aviseringar, t.ex. kalenderpåminnelser och nya e-postmeddelanden, på telefonen eller surfplattan. De finns oftast högst upp på skärmen.

Du kan t.ex. få en avisering när Nest Protect upptäcker rök eller kolmonoxid, när Nest-termostaten aktiverar systemet, när hemmet når säkerhetstemperaturerna eller när Nest-kameran upptäcker aktivitet.

Läs om hur du konfigurerar aviseringar för Nest-produkter

Visa viktiga meddelanden

Med Nest-appen kan du meddelas när en åtgärd krävs för någon av Nest-produkterna. Du behöver ett fungerande Wi-Fi-nätverk med internet i hemmet för att kunna få meddelanden från Nest-produkterna. Meddelandet kan t.ex. komma från Nest Protect och säga att dess batteri håller på att ta slut eller från Nest-appen som meddelar att någon har tackat ja till din inbjudan om åtkomst till hemmet.

Du kollar dessa meddelanden genom att följa stegen nedan:

1. Välj menyn Arrow pointing down på Nest-appens startskärm.
  2. Välj Meddelanden messages icon.
  3. Tryck på ett meddelande för att se vad som står i det. Tryck på nest cam trash clip om du vill radera ett meddelande.

Om ett meddelande är viktigt eller om du behöver utföra en åtgärd kan du även få en popup-avisering på telefonen eller surfplattan enligt beskrivningen ovan, t.ex. när Nest Protect upptäcker rök eller kolmonoxid.