Meer informatie over de Nest-app

Met de kosteloze Nest-app kun je je Nest-producten instellen, de status van je producten bekijken, de instellingen wijzigen en meldingen ontvangen wanneer er iets gebeurt. Hieronder vind je de basisbeginselen van de Nest-app.

Met de Nest-app kun je een oogje in het zeil houden en
verbonden blijven met je Nest-producten vanaf elke plek
waar je verbinding met internet hebt.

Met de Nest-app kun je bijvoorbeeld de temperatuur
wijzigen of het energiegebruik bekijken op je Google Nest-thermostaat, rook- en koolmonoxidemeldingen
van de Google Nest Protect ontvangen, videobeelden van de Google Nest-camera bekijken
en meer. En dat allemaal op één plek.

app sign in

De Nest-app downloaden

Dit heb je nodig om de Nest-app te gebruiken:

• Een kosteloos account. Heb je nog geen account? Dan kun je er een maken, rechtstreeks vanuit het inlogscherm van de Nest-app.
  • Ten minste één Nest-product.
  • Een wifi-netwerk waarmee je Nest-producten verbinding kunnen maken met internet.

Op een telefoon, tablet of computer

Met de app kun je alle Nest- en Works with Nest-producten in je huis bekijken en beheren.

Op een tv

Met de Nest-app op een tv kun je beelden van je Nest-camera's bekijken. Meer informatie over het installeren en gebruiken van de app op Android TV of Apple TV.

Heb je problemen met het downloaden of installeren van de app? Controleer dan of je apparaat voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de Nest-app.

Introductiegids voor de Nest-app

Op een telefoon, tablet of computer worden op het startscherm van de Nest-app
alle Nest-producten in je huis vermeld.

Je kunt op dit scherm door je producten scrollen en een
product selecteren om de bijbehorende functies en opties te beheren.

Als je een Nest-camera of Google Nest Hello hebt, worden je producten automatisch geordend in de weergave Vensters
 op basis van de
kamers waaraan je ze hebt toegewezen.

Via het pictogram Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen rechtsboven kun je het volgende doen:

• Je account beheren.
  • De instellingen van je Nest-producten regelen.
  • Instellingen wijzigen voor functies die invloed hebben op je hele Nest-huis, zoals
    de Thuis/Afwezig-functie.
  • Beheren wie toegang tot je huis en
    Google Nest-producten heeft met de Nest-app.

Opmerking: Als je je Nest-account hebt gemigreerd naar een
Google-account
, moet je de Home-app gebruiken om de toegang
tot je huis en producten met andere mensen te delen.

Via het pictogram Menu Arrow pointing down linksboven kun je het volgende doen:

• Belangrijke meldingen van je Nest-producten bekijken of zien
    wanneer anderen een uitnodiging accepteren om toegang tot je huis te delen.
  • Tussen huizen schakelen als je er meer dan een hebt.
Nest app home screen spaces

Nieuwe Nest-producten toevoegen en instellen

Je kunt de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken om nieuwe
producten in je huis in te stellen.

• Is dit je eerste Nest-product? Tik dan op Toevoegen Nest add product icon. op
    het startscherm.
  • Als je al een Nest-product hebt, tik je op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en
    vervolgens op Product toevoegen Nest add product icon. .

Vervolgens hoef je alleen maar de instructies in de Nest-app te volgen om het nieuwe product
toe te voegen en in te stellen.

Nest app add new device screen

Meldingen op je telefoon of tablet ontvangen

Je moet de Nest-app installeren om meldingen op je telefoon of tablet te ontvangen wanneer er iets gebeurt. Daarnaast heb je een werkende wifi-internetverbinding in huis nodig.

Nest-meldingen worden op dezelfde plek weergegeven als andere meldingen op je telefoon of tablet (zoals agenda-afspraken en nieuwe e-mails). Meestal is dit bovenaan het scherm.

Je kunt bijvoorbeeld een melding krijgen wanneer de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, wanneer de Nest-thermostaat het verwarmingssysteem inschakelt omdat je huis de Veiligheidstemperatuur heeft bereikt of wanneer de Nest-camera activiteit detecteert.

Meldingen voor je Nest-producten instellen >

Belangrijke berichten bekijken

De Nest-app kan je laten weten wanneer een van je Nest-producten aandacht nodig heeft. Hiervoor heb je een werkende wifi-internetverbinding in huis nodig, zodat je Nest-producten berichten kunnen verzenden. De Nest Protect kan je bijvoorbeeld een bericht sturen dat zijn batterijen bijna leeg zijn. De Nest-app kan je ook laten weten dat iemand je uitnodiging voor toegang tot je huis heeft geaccepteerd.

Je kunt deze berichten als volgt bekijken:

1. Selecteer het pictogram Menu Arrow pointing down op het startscherm van de Nest-app.
  2. Selecteer Berichten messages icon.
  3. Tik op een bericht om de details te zien. Berichten die je hebt gelezen, kun je verwijderen nest cam trash clip .

Als een bericht belangrijk is of je aandacht vereist, kan er ook een pop-upmelding naar je telefoon of tablet worden gestuurd (zoals hierboven beschreven), bijvoorbeeld wanneer de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert.