Meer informatie over de Nest-app

Met de gratis Nest-app kun je je Nest-producten instellen, de status van je producten controleren, de instellingen wijzigen en meldingen ontvangen als er iets gebeurt.

De Nest-app helpt je een oogje in het zeil te houden en in contact te blijven met je Nest-producten vanaf elke plaats waar je een internetverbinding hebt.

Met de Nest-app kun je bijvoorbeeld de temperatuur wijzigen of je energieverbruik bekijken op je Google Nest Thermostat, rook- en koolmonoxidemeldingen ontvangen vanaf je Google Nest Protect, videobeelden bekijken van je Google Nest-camera en meer. En dat allemaal op één plek.

app sign in

De Nest-app downloaden

Je hebt het volgende nodig om de Nest-app te kunnen gebruiken:

• Een gratis account. Heb je nog geen account? Dan kun je er een maken, rechtstreeks vanuit het inlogscherm van de Nest-app.
  • Ten minste één Nest-product.
  • Een wifi-netwerk waarmee je Nest-producten verbinding kunnen maken met internet.

Op een telefoon, tablet of computer

Met de app kun je alle Nest-producten in je huis bekijken en beheren.

Op een tv

Met de Nest-app op een tv kun je beelden van je Nest-camera's bekijken. Bekijk meer informatie over het installeren en gebruiken van de app op Android TV of Apple TV.

Heb je problemen met het downloaden of installeren van de app? Controleer dan of je apparaat voldoet aan de gebruiksvereisten voor de Nest-app.

Introductiegids voor de Nest-app

In het startscherm van de Nest-app op een telefoon, tablet of computer worden alle Nest-producten in je huis vermeld.

In het startscherm van de Nest-app kun je door je producten scrollen en een product selecteren om de functies en opties te beheren.

Heb je een Nest-camera of een Nest Hello, dan worden je producten automatisch geordend in Vensters op basis van de kamers waaraan je ze hebt toegewezen.

Via Instellingen Icoon van Nest-instellingen in de rechterbovenhoek kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

• De instellingen van je Nest-producten beheren
  • Het e-mailadres van je account of je huisadres wijzigen
  • Instellingen wijzigen voor functies zoals meldingen en bekende gezichten
  • Beheren wie toegang heeft tot je huis en je Google Nest-producten

Opmerking: Als je je Nest-account hebt overgezet naar een Google-account, moet je de Home-app gebruiken om toegang tot je huis en producten met andere mensen te delen.

Via Menu Pijl-omlaag in de linkerbovenhoek kun je:

• Belangrijke berichten van je Nest-producten bekijken of zien dat iemand een uitnodiging voor het delen van toegang tot je huis heeft geaccepteerd.
  • Tussen huizen schakelen als je er meer dan een hebt.
Nest app home screen spaces

Nieuwe Nest-producten toevoegen en instellen

Je kunt de Nest-app op je telefoon of tablet gebruiken om nieuwe producten in huis in te stellen.

• Als dit je eerste Nest-product is, tik je op Toevoegen Nest add product icon. in het startscherm.
  • Als je al een Nest-product hebt, tik je op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan op Product toevoegen Nest add product icon. .

Daarna hoef je alleen maar de instructies in de Nest-app te volgen om het product aan je Nest-account toe te voegen en in te stellen.

Nest app add new device screen

Meldingen op je telefoon of tablet ontvangen

Je moet de Nest-app installeren om meldingen op je telefoon of tablet te kunnen ontvangen als er iets gebeurt. Daarnaast heb je een werkende wifi-internetverbinding in huis nodig.

Nest-meldingen worden weergegeven op dezelfde plek waar ook andere meldingen (zoals agenda-afspraken en nieuwe e-mails) worden weergegeven op je telefoon of tablet. Meestal is dit bovenaan het scherm.

Je kunt bijvoorbeeld een melding krijgen als de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, als de Nest-thermostaat het verwarmingssysteem inschakelt omdat je huis de Veiligheidstemperatuur heeft bereikt of als de Nest-camera activiteit detecteert.

Meer informatie over hoe je meldingen voor je Nest-producten instelt

Belangrijke berichten bekijken

De Nest-app kan het je laten weten als een van je Nest-producten aandacht nodig heeft. Hiervoor heb je een werkende wifi-internetverbinding in huis nodig, zodat je Nest-producten berichten kunnen verzenden. De Nest Protect kan je bijvoorbeeld een bericht sturen dat de batterijen bijna leeg zijn. De Nest-app kan je ook laten weten dat iemand je uitnodiging voor toegang tot je huis heeft geaccepteerd.

Als je dit soort berichten wilt bekijken, volg je de stappen hieronder:

1. Selecteer Menu Pijl-omlaag in het startscherm van de Nest-app.
  2. Selecteer Berichten messages icon.
  3. Tik op een bericht om de details te bekijken. Als je een bericht wilt verwijderen, tik je op nest cam trash clip .

Als een bericht belangrijk is of je aandacht vereist, kan er ook een pop-upmelding naar je telefoon of tablet worden gestuurd (zoals hierboven beschreven), bijvoorbeeld als de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert.