To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Nest-producten en -apps updaten

Als je Nest-producten een betrouwbare internetverbinding hebben, wordt de software automatisch geüpdatet. We pushen updates voor Nest-producten in batches, dus het kan zijn dat je product niet meteen wordt geüpdatet. Je kunt ook op je telefoon instellen dat de nieuwste versie van de Nest-app en Google Home-app automatisch wordt geïnstalleerd.

De Home-app en Nest-app updaten

Als je een probleem moet oplossen, is het belangrijk dat je de nieuwste versie van de app met de nieuwste bugfixes en functies hebt. Het is verstandig om je telefoon zo in te stellen dat je automatisch app-updates krijgt. Op die manier krijg je de nieuwste functies en verbeteringen zodra ze beschikbaar zijn.

Ga naar de volgende artikelen als je apps automatisch wilt updaten:

De softwareversie van Nest-producten checken

Wil je weten welke versie je van een Nest-product hebt, gebruik dan de app waarmee je je Nest-product beheert om te zien wat de huidige softwareversie is.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik in het startscherm op je Nest-product.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  4. Selecteer Technische informatie.
  5. Je ziet de huidige versie naast Software.

Home-app

1. Open de Home-app Google Home-app.
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Kies Apparaatgegevens.
  5. Je ziet de softwareversie onder Technische informatie.

Software-updates voor producten krijgen

Nest-thermostaten

Je thermostaat kan de update automatisch installeren zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Als je wilt, kun je de software op je thermostaat handmatig updaten.
Nest Thermostat
  1. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen in het startscherm van de thermostaat.
  2. Ga naar Versie Updaten.
Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat
  1. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen in het menu Overzicht van je thermostaat.
  2. Kies Software Updaten.

Problemen oplossen

Als een nieuwe softwareversie beschikbaar is voor je thermostaat, maar deze nog niet is geüpdatet, kan dit een of meer van de volgende oorzaken hebben:

• De thermostaat heeft geen betrouwbare internetverbinding via het wifi-netwerk. Je thermostaat of de app laat je weten wanneer er een verbindingsprobleem is.

Wifi-problemen op een Nest-thermostaat oplossen

• Het batterijvermogen is lager dan 3,7 volt. Als dit het geval is, wacht je thermostaat tot de batterij voldoende is opgeladen om de software te updaten.

Stroomproblemen met Nest-thermostaten oplossen

• Het verwarmings- of koelsysteem is actief. Zet de thermostaat uit om te zien of het probleem hiermee is opgelost.
  • Er is een probleem met de bedrading. Je moet eventuele bedradingsproblemen oplossen voordat de thermostaat de software kan updaten.

Opmerking: Bepaalde thermostaatmodellen kunnen updates krijgen, ongeacht of ze aan een account in de app zijn toegevoegd, zolang ze maar verbonden zijn met wifi.

Nest Protects

Zolang de Nest Protect is verbonden wifi en internet, kan hij automatisch worden geüpdatet.

Problemen oplossen

Als de Nest Protect al een week geen nieuwe software heeft gekregen, reset je de verbinding van de Nest Protect met het wifi-netwerk. Dat doe je zo:

1. Druk 1 keer op de knop van de Nest Protect. Als het goed is, hoor je het bericht 'Klaar. Druk op de knop om de test te starten.'
  2. Houd de knop 5 seconden ingedrukt totdat je 'Netwerk controleren' hoort.
  3. Wacht 15 minuten.
  4. Check de softwareversie van de Nest Protect opnieuw. Als de Nest Protect de nieuwste versie heeft, ben je helemaal klaar.

Nest-camera's en -deurbellen

Zolang de Nest-camera of -deurbel is verbonden met wifi en internet, wordt hij automatisch geüpdatet. Je hoeft verder niets te doen.
Nest-camera's en -deurbellen kunnen niet handmatig worden geüpdatet.

Problemen oplossen

Als je camera of deurbel offline is in de app en je hem niet kunt updaten, kun je in ons Helpcentrum stappen vinden om problemen op te lossen als je Nest-camera of -deurbel offline is.

Nest Secure: Guard, Detect en Connect

Als Nest Secure via wifi met internet verbonden en niet aangezet is, downloadt het systeem automatisch de nieuwste software en wordt het geüpdatet. Je hoeft dus verder niets te doen.

De Nest Tag is een sleutelhanger waarmee je Nest Secure zonder wachtwoord kunt uitzetten. De sleutelhanger heeft geen software-updates nodig.

Problemen oplossen

Soms lopen Nest Secure-updates vertraging op.

Nest Guard

• Als de Nest Guard in de app als Offline wordt weergegeven, wordt hij niet automatisch geüpdatet. Hetzelfde geldt voor de Nest Detects of Connects.

Problemen oplossen met een Nest Guard die de verbinding verbreekt
  • Als je bent geabonneerd op mobiele back-up en de Nest Guard geen wifi-verbinding meer heeft, wordt hij niet meer automatisch geüpdatet via de mobiele verbinding. Hij wacht tot de wifi-verbinding is hersteld.
  • Is je systeem aangezet, dan wordt het pas automatisch geüpdatet als je het uitzet Nest Guard off. Zo weet je zeker dat je huis wordt beveiligd als je afwezig bent.
  • Als je het systeem aanzet tijdens een update, wordt de update automatisch geannuleerd. Het systeem probeert het dan 23 uur later opnieuw.

Nest Detect

• De Detects in je huis moeten aan de Nest Guard zijn gekoppeld. Als een Nest Detect als Offline wordt weergegeven in de Nest-app, wordt hij niet automatisch geüpdatet.

Problemen oplossen met een Nest Detect die de verbinding verbreekt
  • Is de batterij van de Nest Detect bijna leeg, dan wordt de software pas geüpdatet als je de batterij hebt vervangen. De andere Nest Detects met genoeg batterijvermogen kunnen wel worden geüpdatet.

Nest Connect

De Nest Guard handmatig updaten

1. Nest Secure moet zijn uitgeschakeld Nest Guard off. Je kunt de software anders niet updaten.
  2. Houd de knop 2 ingedrukt.
  3. Houd de knop ingedrukt terwijl de Nest Guard laat zien wat het versienummer is. Laat de knop pas los als de Nest Guard 'Laat los om te controleren op updates' zegt.

Belangrijk: Als je de knop niet loslaat wanneer dat wordt gevraagd, wordt de Nest Guard teruggezet op de fabrieksinstellingen. Je moet hem dan verwijderen uit je account en opnieuw instellen.

4. Als er een update beschikbaar is, wordt deze gedownload en geïnstalleerd door de Nest Guard.

De Nest Detect handmatig updaten

1. Nest Secure moet zijn uitgeschakeld Nest Guard off. Je kunt de software anders niet updaten.
  2. Druk de knop aan de schuine kant van je Nest Detect in en laat deze weer los.
  3. Houd de knop opnieuw ingedrukt.
  4. Laat de knop los als het lampje van de Nest Detect blauw knippert.

De Nest Detect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

De Nest Connect handmatig updaten

1. Druk de knop van de Nest Connect in en laat deze los. Je vindt de knop op de onderkant van de Nest Connect.
  2. Druk opnieuw op de knop en houd deze ingedrukt.
  3. Laat de knop los als het lampje van de Nest Connect blauw knippert.

De Nest Connect begint automatisch de software te updaten. Als hij klaar is, gaat het lampje uit.

Nest × Yale slot

Zolang het Nest × Yale slot met wifi en internet verbonden is, wordt het automatisch geüpdatet als we nieuwe software uitbrengen. Je hoeft verder niets te doen.

Het slot kan niet handmatig worden geüpdatet.

Belangrijk: Tijdens het updaten kun je het toetsenblok van de Nest-app niet gebruiken om het huis op slot te doen, van het slot te halen of de instellingen te wijzigen. De update duurt maar een paar minuten. Tijdens de update knippert het indicatielampje in je huis blauw.