Meer informatie over Works with Nest

Works with Nest is in 2014 ontwikkeld om producten voor het connected home van andere fabrikanten toegang te geven tot de Nest-technologie, zodat je hun gebruik kunt personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan lampen die vanzelf uitgaan als je weg bent. Het connected home heeft sindsdien een grote ontwikkeling doorgemaakt, net als de manier waarop mensen hun apparaten gebruiken en beheren. Spraakbediening, smartdisplays en geautomatiseerde routines in het hele huis vormen de kern van het moderne connected home. De Google Assistent is uitgegroeid tot een toonaangevend platform om deze functies aan te bieden.

Overstappen naar Werkt met Hey Google

Works with Nest (WWN) was de oorspronkelijke manier waarop externe partners toegang kregen tot je Nest-producten en deze konden bedienen. WWN-verbindingen waren volledig geïntegreerd in een Nest-product, zodat de status ervan moeiteloos kon worden bekeken en gewijzigd. Works with Nest-verbindingen blijven gewoon werken voor gebruikers die hun Nest-account niet hebben overgezet in de Nest-app, maar alleen zolang de verbindingen nog door onze partners worden ondersteund.

Werkt met Hey Google (WWHG) schakelt de Google Assistent in om alle gekoppelde apparaten te bedienen. Je kunt met de Google Assistent in de Home-app en de Assistent-app routines voor de Assistent maken. We hebben twee nieuwe functies voor WWHG aangekondigd die speciaal voor de producten in je huis zijn ontwikkeld: Device Access en Thuis-routines.

In onze blog vind je meer informatie over Device Access en andere manieren om een behulpzaam huis te maken.

Wil je meer info over de veranderingen in ons Works with Nest-programma in het algemeen? Ga dan naar onze pagina Veelgestelde vragen over wat er gebeurt bij Nest en onze blog over updates voor Works with Nest.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Overstappen naar Werkt met Hey Google begint met een Google-account

Nest-gebruikers worden per e-mail uitgenodigd om hun Nest-account over te zetten naar een Google-account, zodra het account hiervoor klaar is. Door over te stappen naar een Google-account, beschikken Nest-gebruikers over één account met een naadloze gebruikerservaring en de mogelijkheid om huizen en leden van een huis op elkaar af te stemmen in zowel de Nest- als de Home-app.

Opmerking: Het overzetten van een Nest-account naar een Google-account is optioneel maar kan niet ongedaan worden gemaakt. Tijdens het overzetten moet je al je WWN-verbindingen van producten van derden ontkoppelen en verwijderen. Ook dit kan niet ongedaan worden gemaakt. We raden je aan dit hele artikel te lezen en de veelgestelde vragen over accounts voor de Nest-app te bekijken om te bepalen of het overzetten van je account op dit moment de juiste keuze voor je is. Als je er klaar voor bent, kun je er op elk moment voor kiezen je Nest-account en de bijbehorende gegevens over te zetten naar een Google-account. We raden wel ten zeerste aan dat je het account pas overzet als je de uitnodiging per e-mail hebt ontvangen.

Zodra je Nest-account is overgezet naar een Google-account, kun je vanuit de Google Home-app of de Assistent-app Werkt met Hey Google-routines maken met andere producten van smarthome-partners. Sommige apparaten, verbindingen, services en functies die je via WWN hebt gebruikt, zijn mogelijk niet beschikbaar via WWHG. Zo kan je smartverlichting bijvoorbeeld niet meer automatisch worden uitgeschakeld als je het huis verlaat. We ontwikkelen momenteel Thuis/Afwezig-functies voor WWHG, maar deze zijn pas vanaf begin 2020 beschikbaar.

We begrijpen dat je misschien niet wilt overstappen totdat er meer smarthome-apparaten en -functies worden ondersteund voor WWHG-routines. We willen onderbrekingen tijdens deze overgang tot een minimum beperken. Dit is ons plan:

• We sturen je een uitnodiging per e-mail waarin staat dat je Nest-account kan worden overgezet. Een Nest-account overzetten naar een Google-account is optioneel en kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Als je ervoor kiest je account over te zetten, werken al je huidige WWN-apparaatverbindingen daarna niet meer.
  • Als je ervoor kiest je Nest-account niet over te zetten, blijven je bestaande WWN-verbindingen ongestoord werken met je Nest-account en de Nest-app. Je hebt dan echter geen toegang tot de nieuwe functies die via een Google-account, de Google Home-app en het WWHG-programma beschikbaar komen. Als we wijzigingen aanbrengen in de bestaande WWN-verbindingen die beschikbaar zijn via je Nest-account, stellen we je hiervan op de hoogte.
  • Vanaf 31 augustus 2019 kun je geen nieuwe WWN-verbindingen meer maken, maar je bestaande verbindingen blijven wel werken met je Nest-account.
  • Zodra er vergelijkbare WWN-functies beschikbaar zijn op het WWHG-platform, zoals geautomatiseerde routines op basis van de Thuis/Afwezig-status, ontvang je per e-mail een uitnodiging om met minimale onderbreking over te stappen van een Nest-account naar een Google-account. Na het overzetten moet je de WWHG-partnerapparaten toevoegen en verbinden via de Google Home-app. Daarna kun je nieuwe Assistent-routines instellen, waarmee je via eenvoudige triggers snel kunt instellen hoe je smartapparaten samenwerken, of je nu van huis gaat of naar bed gaat.

We weten dat we geen oplossing kunnen bouwen die geschikt is voor iedereen, dus we werken samen met onze populairste ontwikkelaars om zo snel mogelijk nuttige interacties te maken en te ondersteunen waarmee je het maximale uit Google Nest kunt halen. We doen ons best om onderbrekingen zo veel mogelijk te beperken. We willen je de tools bieden die je nodig hebt om je huis slimmer te maken op de manier die er voor jou toe doet.

Amazon Alexa en andere WWN-verbindingen overzetten

We begrijpen dat je graag wilt dat je Nest-apparaten werken met andere connected ecosystemen die Works with Nest gebruiken, zoals Amazon Alexa. De huidige Nest Smart Home Skill voor Alexa en andere integraties voor partner-ecosystemen werken niet met overgezette Google-accounts. We zijn wel in gesprek met Amazon en enkele andere ecosysteempartners over de ontwikkeling van connected Nest-apparaten die geschikt zijn voor overgezette en nieuwe Google-accounts.

Na het overzetten moet je rekening houden met een paar punten met betrekking tot Works with Nest, het overzetten van je Nest-account en het opnieuw koppelen van Nest-apparaten met goedgekeurde ecosystemen van partners:

Amazon Alexa en Google Nest
  • We hebben een nieuwe Google Nest Skill die de bestaande Works with Nest Skill voor Alexa gaat vervangen. Met de nieuwe Skill kun je de Nest-thermostaat bedienen en de livestream van de Nest Cam bekijken via Amazon Alexa.
  • Als je ervoor kiest je account over te zetten, moet je de huidige Alexa-verbinding met Nest ontkoppelen (dit kan niet ongedaan worden gemaakt).
  • Heb je andere Works with Nest-verbindingen behalve die van Alexa, dan raden we aan om je Nest-account pas over te zetten als je een uitnodiging per e-mail hebt ontvangen waarin staat dat je Nest-account klaar is voor het overzetten. Nest-accounts overzetten is optioneel en je kunt altijd besluiten om over te stappen naar een Google-account.
  • Je kunt ervoor kiezen het overzetten uit te stellen en je bestaande Works with Nest Skill met Alexa te blijven gebruiken.
Andere WWN-partnerverbindingen
  • Als je andere bestaande Works with Nest-partnerverbindingen hebt, kun je ook overstappen naar een Google-account, maar je moet dan wel je bestaande Works with Nest-verbindingen verwijderen en ontkoppelen (dit kan niet ongedaan worden gemaakt).
  • Nadat je naar een Google-account bent overgestapt, kun je andere beschikbare verbindingen verkennen via het Werkt met Hey Google-platform. Omdat Werkt met Hey Google anders functioneert, werken je Nest-producten in dit geval anders samen met de smarthome-producten van derden. Alle geactiveerde routines van Nest, Google en partnerproducten worden ingesteld en beheerd via de Google Home-app met Assistent-routines. Sommige van je bestaande apparaten en verbindingen worden mogelijk niet ondersteund door Werkt met Hey Google. Ga naar Werkt met Hey Google (smarthome) en kijk of je partnerapparaat voor het smarthome wordt ondersteund.
  • Een van de populairste Works with Nest-functies is het automatisch activeren van routines op basis van de Thuis/Afwezig-status van Nest. We werken eraan dezelfde functionaliteit beschikbaar te maken voor de Google Assistent. Ook willen we je meer apparaatopties bieden waaruit je kunt kiezen. Werkt met Hey Google werkt al met meer dan 3500 partners en 30.000 apparaten en is naadloos geïntegreerd met Assistent-routines. Met routines kun je via eenvoudige triggers snel instellen hoe je smartapparaten samenwerken, of je nu de deur uit of naar bed gaat.
Overzetten van Nest en de Google Assistent
We hebben het overzetten gestroomlijnd van bestaande Nest-apparaten die al waren gekoppeld aan de Google Assistent en de Home-app. Als je je Nest-account overzet, kies je hetzelfde Google-account dat je gebruikt voor de Google Assistent. De Google Assistent en gekoppelde Nest-apparaten die je eerder hebt ingesteld, werken hetzelfde als vóór het overzetten. Ook alle namen, toegewezen huizen en kamers, en routines voor de Assistent blijven na het overzetten van het account beschikbaar.

Als je toegang tot je gegevens hebt ingeschakeld voor verbindingen van derden, kun je met onze tool voor partnerverbindingen kiezen welke gegevens je wilt delen.

Over Works with Nest

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Wat is Works with Nest?

Nest-producten maken gebruik van sensoren en algoritmen om meer over je te weten te komen en
te anticiperen op je wensen en behoeften. Met Works with Nest kunnen andere producten in huis
de kennis van Nest gebruiken om hun functionaliteit nog beter op jou persoonlijk
af te stemmen. Zodra je een product met Nest verbindt, gaat het automatisch voor je
aan de slag zonder dat je het hoeft te programmeren.

Hoe meer producten je in je huis hebt, hoe meer je huis automatisch
voor je kan doen.

Works with nest partner logo

Hier vind je een paar voorbeelden van Works with Nest-verbindingen en wat ze voor je kunnen betekenen.

When it works with Nest, it just works.

Opmerking: In de onderstaande voorbeelden heb je een actief account in de Nest-app nodig, moet er een werkende wifi-verbinding in je huis zijn en moeten je Nest-producten en andere producten verbonden zijn met wifi.

Voorbeeld: Als iedereen het huis uit is (Thuis/Afwezig-functie)

Je Works with Nest-producten kunnen automatisch doen wat jij wilt, of je nu thuis of afwezig bent. Dit noemen we de Thuis/Afwezig-functie. Als je niet thuis bent, kunnen je Works with Nest-producten bijvoorbeeld het volgende voor je doen:

• Smartlampen automatisch aanzetten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Je smartboiler in een energiebesparende stand zetten.
  • Je elektrische zonwering sluiten om je huis comfortabel en veilig te houden.
  • Je een melding sturen als je smartoven of -fornuis nog aanstaat, met de optie om het apparaat uit te zetten.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie:

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie

Hoe de Thuis/Afwezig-functie bepaalt wanneer je huis op Thuis of Afwezig wordt gezet

Voorbeeld: Als de Nest Protect een alarm laat horen

Als je Google Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder grote hoeveelheden rook of koolmonoxide detecteert en een alarm laat horen, kan de Works with Nest-verbinding als volgt reageren:

• Je smartverlichting laten knipperen om je gezin te waarschuwen dat er een alarm afgaat.
  • Je connected systeem voor tuinbewatering inschakelen om te voorkomen dat een brand zich verspreidt.
  • Je connected telefoon opdracht geven je te bellen.

Onze lijst met Works with Nest-partners wordt steeds langer. Misschien heb je al producten die met Nest werken. Kijk of de Works with Nest-badge op de verpakking staat.

Wat je nodig hebt om een Works with Nest-verbinding te gebruiken

Je moet vóór 19 augustus 2019 een Nest-account hebben ingesteld om Works with Nest-verbindingen te gebruiken. Deze verbindingen werken niet meer als je je Nest-account overzet naar een Google-account.

(1) Na 31 augustus 2019 kunnen er geen nieuwe Works with Nest-verbindingen meer worden ingesteld, maar je bestaande verbindingen blijven wel werken met je Nest-account.

(2) Je hebt in het algemeen maar één Nest-product in je account in de Nest-app en één andere app of ander apparaat van derden nodig om een WWN-verbinding te kunnen gebruiken. Voor elke WWN-verbinding gelden echter verschillende vereisten.

Zo heb je bijvoorbeeld een Nest Protect nodig voor een WWN-verbinding die je wifi-verlichting laat knipperen wanneer er koolmonoxide of rook is gedetecteerd.

Je hebt ook een apparaat van derden nodig om je Nest-producten mee te verbinden. Dit kan variëren van op afstand bedienbare verlichting tot een fitnesstracker.

Als je de toegang tot je Nest-huis deelt via Gezinsaccounts, kan zowel de eigenaar van het huis als iedereen met gedeelde toegang een WWN-verbinding instellen. Nadat de WWN-verbinding is ingesteld, kan iedereen in het Nest-huis de verbinding gebruiken, beheren en verwijderen. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de bevoegdheden van mensen met wie je de toegang tot je huis deelt:

Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je Nest-huis

Een Works with Nest-verbinding maken

Je moet vóór 19 augustus 2019 een Nest-account hebben ingesteld om Works with Nest-verbindingen te gebruiken. Na 31 augustus 2019 kunnen er geen nieuwe Works with Nest-verbindingen meer worden ingesteld, maar je bestaande verbindingen blijven wel werken met je Nest-account.

Als je een nieuwe WWN-verbinding wilt instellen, volg je de instructies op de website voor Works with Nest-ontwikkelaars of op de productverpakking (zoek het Works with Nest-logo). De verbinding wordt beveiligd ingesteld en er wordt geen persoonlijke informatie (zoals je e-mailadres) uitgewisseld tussen Nest en de ontwikkelaar van de Works with Nest-verbinding. Gebruik om te beginnen de app of website van de Works with Nest-partner om het OAuth-proces te starten en om de verbinding toegang te geven tot de gegevens van het Nest-apparaat. Na goedkeuring wordt de Works with Nest-verbinding automatisch ingeschakeld.

Een Works with Nest-verbinding maken

Je Works with Nest-verbindingen controleren en beheren

In de Nest-app kun je eenvoudig basisinformatie over je WWN-verbindingen bekijken, zien wanneer ze voor het laatst zijn gebruikt en de rechten controleren die je hebt verleend voor toegang tot je gegevens.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Works with Nest Works with nest icon.
  3. Hier zie je alle WWN-verbindingen die je op dit moment zijn geïnstalleerd. Klik of tik op de verbinding die je wilt bekijken voor meer details.
  4. Je kunt ook bekijken welke rechten je aan de verbinding hebt verleend voor toegang tot gegevens van je Nest-producten.

Naast Laatst gebruikt vind je de laatste keer dat de WWN-verbinding actief was. Dit is handig als je wilt controleren of de verbinding werkt en het kan je helpen bij het oplossen van problemen.

Zowel de eigenaar van het Nest-huis als ieder ander met gedeelde toegang kan WWN-verbindingen instellen, gebruiken, beheren en verwijderen. Als je dus iemand anders hebt uitgenodigd om de toegang tot je huis te delen, kun je zijn of haar activiteit hier ook zien.

Lees het volgende artikel als je problemen ondervindt bij de werking van je WWN-verbinding:

Problemen met een Works with Nest-verbinding oplossen

Bekijk het gedeelte hieronder om een verbinding te verwijderen die je niet meer wilt gebruiken.

Een Works with Nest-verbinding verwijderen

Als je een Works with Nest-verbinding niet meer wilt gebruiken, kun je deze op elk moment eenvoudig verwijderen. Nadat je een verbinding hebt verwijderd, werkt het Works with Nest-product weer precies zoals het deed voordat je de verbinding inschakelde.

1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het startscherm van de app.
  2. Selecteer Works with Nest Works with nest icon.
  3. Kies in de lijst de Works with Nest-verbinding die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verbinding verwijderen onderaan het scherm.
  5. Bevestig vervolgens je keuze.

Opmerking: Als je in je account meer dan één huis hebt en als de verbinding in meerdere huizen actief is, moet je kiezen of je de verbinding ook voor het andere huis wilt verwijderen.

Je schakelt naar een ander huis door op het menu-icoon Pijl-omlaag in het startscherm van de app te tikken en dan onderaan het scherm het gewenste huis te selecteren.

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Voor elke Works with Nest-verbinding die je kiest, houd jij de controle over welke gegevens worden gedeeld. Je bent altijd op de hoogte van welke gegevens worden gedeeld voordat je besluit toegang tot deze gegevens te geven. En als je van gedachten verandert, kun je een verbinding altijd verwijderen.

Alle WWN-ontwikkelaars met wie we samenwerken, zijn ook verplicht specifieke richtlijnen te volgen die het toegestane gebruik van de gedeelde informatie beperken. Er wordt geen persoonlijk identificeerbare informatie (zoals je e-mailadres) gedeeld door Nest. Afhankelijk van de verbinding kun je het verzoek krijgen toegang te verlenen tot standaardgegevens over je huis of apparaat, HVAC-systeemspecificaties, rook- of koolmonoxideniveau, instellingen voor 'Thuis' of 'Afwezig' of Piektijdvoordelen-evenementen. Ga naar de volgende pagina's voor meer informatie:

Gegevens die worden gedeeld tussen Nest en Works with Nest-ontwikkelaars

Privacyverklaring van Nest

Een Nest-ontwikkelaar worden

Het Nest Developer Program wordt overgezet naar Actions on Google Smart Home. Meer informatie over het communityprogramma voor ontwikkelaars van de Google Assistent.