Få oplysninger om Works with Nest

Works with Nest blev udviklet i 2014 med det formål at give produkter til forbundne hjem fra andre producenter mulighed for at bruge Nests viden til at give dig en mere personlig oplevelse, f.eks. ved at slukke lyset, når du ikke er hjemme. Det forbundne hjem har udviklet sig markant siden da, og det samme har brugernes interaktion og administration af deres enheder. Voice, smartskærme og automatiserede rutiner til hele hjemmet spiller en afgørende rolle i det forbundne hjem i dag, og Google Assistent er et af tidens førende platforme til levering af disse oplevelser.

Overflytning til Works with Google Assistant

Siden Nest blev en del af Googles hardwareteam i 2018, har vi arbejdet på at gøre smarthjemmet mindre kompliceret og mere hjælpsomt. Det skal være et hjem, hvor Nest, Google Home, Chromecast og andre forbundne produkter fungerer sammen og er nemme at konfigurere og administrere. Derfor arbejder vi på at levere én samlet oplevelse via platformen Works with the Google Assistant (WWGA). Denne oplevelse vil tilbyde flere forbundne produkter og integrationer, give dig mere kontrol over, hvordan dine data deles, og samle alt på ét sted, hvor du kan administrere alle dine enheder til forbundne hjem fra Google, Nest og mere end 3.500 partnere, der benytter Google Assistent.

Vi bestræber os på at understøtte de Works with Nest-forbindelser (WWN), du bruger mest, og minimere antallet af forstyrrelser under denne overflytning. Dine eksisterende enheder og forbindelser fortsætter med at fungere sammen med din Nest-konto. Efter den 31. august 2019 kan du ikke længere oprette nye WWN-forbindelser.

Få flere oplysninger i dette Google Nest-blogindlæg.

Udvid alle  Skjul alle

Migrering til Works with Google Assistant starter med en Google-konto

Nest-brugere bliver inviteret via mail til at migrere deres Nest-konto til en Google-konto, når deres konti er klar. Når Nest-brugerne skifter til en Google-konto, får de alle fordelene ved en enkelt konto, ubesværede brugeroplevelser samt muligheden for at forene hjem og medlemmer af hjem på tværs af Nest-appen og Google Home-appen.

BemærkMigrering af din Nest-konto til en Google-konto er valgfri, men når du har migreret, kan handlingen ikke fortrydes. Under migreringen skal du fjerne og afbryde alle dine WWN-forbindelser fra tredjepartsprodukter (som heller ikke kan fortrydes). Vi anbefaler, at du læser hele denne artikel og ser ofte stillede spørgsmål om konti til Nest-appen for at beslutte, om kontomigrering er det rigtige valg for dig på nuværende tidspunkt. Du kan til enhver tid vælge at migrere din Nest-konto og dine tilknyttede data til en Google-konto på et senere tidspunkt. Vi anbefaler dog kraftigt, at du venter med at migrere, indtil du har modtaget din mailinvitation.

Når din Nest-konto er migreret til en Google-konto, kan rutiner fra Works with the Google Assistant oprettes via Google Home-appen eller Assistent-appen med andre partnerprodukter til smarthjem, som du allerede ejer. Nogle partnerenheder, -forbindelser, -tjenester og -funktioner, som fungerede via WWN, såsom at slukke dine smartpærer automatisk, når du tager hjemmefra, fungerer dog muligvis ikke via WWGA. Disse funktioner, som er baseret på Home/Away-status, er ved at blive udviklet til WWGA, men de bliver ikke tilgængelige før i starten af 2020.

Vi forstår godt, hvis du helst ikke vil migrere, før WWGA-rutinerne understøtter flere enheder og funktioner til smarthjem. Vi bestræber os på at minimere antallet af forstyrrelser under denne overflytning. Vi har planlagt følgende:

• Vi sender dig en mailinvitation, der fortæller dig, hvornår din Nest-konto er klar til migrering. Migrering fra en Nest-konto til en Google-konto er valgfri, men når du har migreret, kan handlingen ikke fortrydes.
  • Hvis du vælger at migrere din konto, fungerer alle de WWN-enhedsforbindelser, du har i dag, ikke længere efter migreringen.
  • Hvis du vælger ikke at migrere din Nest-konto, forsætter dine eksisterende WWN-enhedsforbindelser med at fungere sammen med din Nest-konto og Nest-app uden forstyrrelser. Du har dog ikke adgang til nye funktioner, som bliver tilgængelige for Google-konti, Google Home-appen og WWGA-programmet. Vi giver dig besked, hvis vi ændrer eksisterende WWN-forbindelser, som du har adgang til med din Nest-konto.
  • Efter den 31. august 2019 kan du ikke længere oprette nye WWN-forbindelser, men dine eksisterende forbindelser fortsætter med at fungere sammen med din Nest-konto.
  • Når lignende WWN-funktioner bliver tilgængelige på WWGA-platformen, f.eks. automatiserede rutiner baseret på din Home/Away-status, modtager du en mailinvitation til at migrere fra en Nest-konto til en Google-konto med mindst mulig forstyrrelse. Når du har migreret, skal du tilføje og tilslutte WWGA-partnerenhederne ved hjælp af Google Home-appen og konfigurere nye Assistent-rutiner, så du kan angive, hvordan dine smartenheder skal fungere sammen, på baggrund af simple triggers – f.eks. om du er på vej ud ad døren eller på vej i seng.

Vi ved, at vi ikke kan levere en løsning, der passer til alle, så vi arbejder på højtryk sammen med vores mest populære udviklere for at udvikle og understøtte brugbare interaktioner, der giver dig det bedste fra Google Nest og minimerer antallet af forstyrrelser mest muligt. Vores mål er fortsat at give dig de værktøjer, du skal bruge for at gøre dit hjem så hjælpsomt som muligt.

Migrering af Amazon Alexa og andre WWN-forbindelser

Vi forstår godt, hvis du foretrækker, at dine Nest-enheder fortsætter med at fungere sammen med andre forbundne økosystemer, f.eks. Amazon Alexa, som anvender Works with Nest. Den aktuelle Nest-smarthjemsegenskab til Alexa og integrerede økosystemer fra andre partnere fungerer ikke sammen med migrerede Google-konti. Vi undersøger dog sammen med Amazon og et par andre økosystemer muligheden for at oprette Nest-enhedsforbindelser, som er kompatible med migrerede og nye Google-konti.

Der er et par ting, du skal være opmærksom på vedrørende Works with Nest, migreringen af din Nest-konto og tilknytning af Nest-enheder til godkendte partneres økosystemer efter migreringen:

Amazon Alexa og Google Nest
  • Vi har en ny Google Nest-egenskab, som kommer til at erstatte den aktuelle Works with Nest-egenskab til Alexa. Med den nye egenskab kan du styre din Nest-termostat og se livestreaming fra dit Nest-kamera via Amazon Alexa.
  • Hvis du vælger at migrere din konto, skal du afbryde din aktuelle Alexa-forbindelse til Nest (denne handling kan ikke fortrydes).
  • Hvis du har andre Works with Nest-forbindelser end din Alexa-forbindelse, anbefaler vi, at du venter med at migrere din Nest-konto, indtil du har modtaget en mailinvitation, der fortæller dig, at din Nest-konto er klar til migrering. Migreringen af din Nest-konto er dog valgfri, og du kan til enhver tid vælge at migrere til en Google-konto.
  • Du kan vælge at udskyde migreringen og fortsætte med at bruge din eksisterende Works with Nest-egenskab til Alexa.
Andre WWN-partnerforbindelser
  • Hvis du har andre eksisterende Works with Nest-partnerforbindelser, kan du migrere til en Google-konto, men det kræver, at du fjerner og afbryder dine eksisterende Works with Nest-forbindelser (handlingen kan ikke fortrydes).
  • Når du har migreret til en Google-konto, kan du udforske alternative forbindelser, der kan bruges via platformen Works with Google Assistant. Da Works with Google Assistant fungerer anderledes, er der også forskel på, hvordan dine Nest- og tredjepartsprodukter til smarthjem fungerer sammen. Alle rutiner, der aktiveres af Nest-, Google- og partnerenheder, konfigureres og administreres via Google Home-appen ved hjælp af Assistent-rutiner. Nogle af dine eksisterende enheder og forbindelser understøttes muligvis ikke af Works with Google Assistant. Gå til Works with Google Assistant (afsnittet om smarthjem) for at se, om din partnerenhed til smarthjem understøttes.
  • En af de mest populære Works with Nest-funktioner er automatisk aktivering af rutiner baseret på Nests Home/Away-status. Vi arbejder på at overføre denne funktion til Google Assistent og give dig flere valgmuligheder til dine enheder. Works with Google Assistant er allerede kompatibel med mere end 3.500 partnere og 30.000 enheder, og platformen kan uden problemer integreres med Assistent-rutiner. Rutinerne giver brugerne mulighed for hurtigt at angive, hvordan deres smartenheder skal fungere sammen, på baggrund af simple triggers – f.eks. om du er på vej ud ad døren eller på vej i seng.
Migrering af Nest og Google Assistent
Vi har strømlinet migreringen af eksisterende Nest-enheder, der allerede har forbindelse til Google Assistent og Home-appen. Når du migrerer din Nest-konto, skal du bare vælge den samme Google-konto, som du bruger til Google Assistent. Google Assistent og eventuelle Nest-enhedsforbindelser, du tidligere har oprettet, fortsætter med at fungere, ligesom de gjorde før migreringen. Alle dine eksisterende Nest-enhedsnavne, hjem- og rumtildelinger samt Assistent-rutiner bevares og fortsætter efter kontomigreringen.

Hvis du har givet dataadgang til nogen forbindelser fra tredjeparter, kan du vælge, hvilke data du vil dele med Google Nest-partnere, ved at bruge vores værktøj til partnerforbindelser.

Om Works with Nest

Udvid alle  Skjul alle

Hvad er Works with Nest?

Dine Nest-produkter anvender sensorer og algoritmer til at lære dig at kende og
forudse dine behov. Med Works with Nest kan andre produkter
i dit hjem udnytte Nests viden til at give dig mere personlige oplevelser. Når
du har knyttet et produkt til Nest, kan det automatisk hjælpe dig med at gøre
forskellige ting, uden at du skal programmere det.

Jo flere produkter du har i dit hjem, desto mere kan dit hjem hjælpe dig med
automatisk at gøre forskellige ting.

Works with nest partner logo

When it works with Nest, it just works.

Her er nogle eksempler på Works with Nest-forbindelser, og hvad de kan.

Bemærk! Eksemplerne nedenfor forudsætter, at du har en aktiv konto i Nest-appen, at dit hjem har en fungerende Wi-Fi-internetforbindelse, og at dine Nest-produkter og andre produkter har forbindelse til Wi-Fi-netværket.

Eksempel: Når der ikke er nogen hjemme (Home/Away Assist)

Dine Works with Nest-produkter kan automatisk gøre det rigtige for dig, ud fra om du er hjemme eller ude. Vi kalder dette Home/Away Assist. Når du er ude, kan Works with Nest-produkter f.eks. gøre følgende:

• Aktivere systemer med smartlamper automatisk, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.
  • Skifte din smartvandvarmer til en energieffektiv tilstand.
  • Lukke dine eldrevne rullegardiner, så dit hjem er trygt og sikkert.
  • Sende en notifikation, hvis dit forbundne komfur eller din forbundne ovn stadig er tændt, med mulighed for at slukke komfuret eller ovnen.

Gå til følgende artikler for at få flere oplysninger om Home/Away Assist:

Få information om Home/Away Assist >

Sådan fastslår Home/Away Assist, om Hjemme eller Ikke hjemme skal aktiveres for dit hjem >

Eksempel: Når Nest Protect udsender en alarm

Når røg- og kuliltealarmen Nest Protect registrerer høje niveauer af røg eller kulilte og aktiverer en alarm, kan Works with Nest-forbindelsen gøre følgende:

• Få dit system med smartlamper til at blinke for at underrette dig og din familie om alarmen.
  • Aktivere dit forbundne system til havevanding for at hæmme brandspredningen.
  • Give dit forbundne telefonsystem besked på at ringe til dig hjemmefra.

Vores liste over Works with Nest-partnere bliver ved med at vokse. Det kan endda være, at du allerede ejer et produkt eller to, som allerede fungerer sammen med Nest. Kig efter Works with Nest-badget på produktets emballage.

Du skal have følgende for at bruge en Works with Nest-forbindelse

Works with Nest-forbindelser kræver en Nest-konto, som skal være oprettet inden den 19. august 2019. Disse forbindelser stopper med at fungere, hvis du migrerer din Nest-konto til en Google-konto.

(1) Der kan ikke oprettes nye Works with Nest-forbindelser efter den 31. august 2019, men dine eksisterende forbindelser fortsætter med at fungere med din Nest-konto.

(2) Normalt er ét Nest-produkt, som allerede er føjet til din konto i Nest-appen, samt en anden tredjepartsapp eller -enhed nok til at bruge en WWN-forbindelse. Der er dog forskellige krav til hver WWN-forbindelse.

Du skal f.eks. have en Nest Protect for at bruge en WWN-forbindelse, der får dit Wi-Fi-lyssystem til at blinke, hvis der registreres røg eller kulilte.

Du skal også have en tredjepartsenhed, som dine Nest-produkter skal tilsluttes. Det kan være alt fra fjernstyrede lamper til en enhed med fitnesstracker.

Hvis du deler adgangen til dit Nest-hjem med Family Accounts, skal du være opmærksom på, at både ejeren af Nest-hjemmet og alle andre med delt adgang kan oprette en WWN-forbindelse. Når WWN-forbindelsen er oprettet, kan alle i Nest-hjemmet også bruge, administrere og fjerne WWN-forbindelsen. Gå til artiklen nedenfor for at se, hvad folk kan gøre, når du inviterer dem til at dele adgangen til dit Nest-hjem:

Få information om Family Accounts, og hvordan du deler adgang til dit Nest-hjem >

Sådan opretter du en Works with Nest-forbindelse

Works with Nest-forbindelser kræver en Nest-konto, som skal være oprettet inden den 19. august 2019. Der kan ikke oprettes nye Works with Nest-forbindelser efter den 31. august 2019, men dine eksisterende forbindelser fortsætter med at fungere med din Nest-konto.

Du kan oprette en ny Works with Nest-forbindelse ved at følge vejledningen på websitet for Works with Nest-udviklere og på produktets emballage (kig efter Works with Nest-logoet). Oprettelsen udføres på sikker vis uden at udveksle nogen personlige oplysninger (såsom din mailadresse) mellem Nest og Works with Nest-forbindelsesudvikleren. Start med at bruge Works with Nest-partnerappen eller -websitet til at påbegynde OAuth-processen og give forbindelsen adgangstilladelse til Nest-enhedsdata. Når din Works with Nest-forbindelse har fået tilladelse, aktiveres den automatisk.

Sådan opretter du en Works with Nest-forbindelse >

Sådan tjekker og administrerer du dine Works with Nest-forbindelser

Du kan nemt se grundlæggende oplysninger om dine Works with Nest-forbindelser (WWN). Du kan også se, hvornår de sidst blev brugt, og hvilke adgangstilladelser du har givet til dine data i Nest-appen.

1. Tryk på Indstillinger Nest settings icon på startskærmen i Nest-appen.

2. Tryk på Works with Nest Works with nest icon.

3. Her kan du se alle de WWN-forbindelser, der i øjeblikket er oprettet. Du kan få mere detaljerede oplysninger ved at klikke eller trykke på en forbindelse, du vil se.

4. Du kan nu se de tilladelser, du har givet forbindelsen, som giver den adgang til data fra dine Nest-produkter.

Du kan se, hvornår en WWN-forbindelse sidst var aktiv, ud for Senest anvendt. Det er nyttigt, hvis du vil være sikker på, at forbindelsen fungerer, og det kan hjælpe dig med at finde og løse problemer.

Vær opmærksom på, at både ejeren af Nest-hjemmet og alle andre med delt adgang kan oprette, bruge, administrere og fjerne WWN-forbindelser. Hvis du har inviteret nogen til at dele adgangen til dit hjem, kan du derfor muligvis også se vedkommendes aktivitet her.

Hvis du har problemer med at få din WWN-forbindelse til at fungere, kan du gå til følgende artikel:

Sådan finder og løser du problemer med en Works with Nest-forbindelse >

Se afsnittet nedenfor, hvis du vil fjerne en forbindelse, du ikke længere vil bruge.

Sådan fjerner du en Works with Nest-forbindelse

Hvis du ikke længere vil bruge en Works with Nest-forbindelse, kan du altid nemt fjerne den. Når du har fjernet en forbindelse, fortsætter WWN-produktet med at fungere, ligesom det gjorde, før du aktiverede forbindelsen.

1. Tryk på Indstillinger Nest settings icon øverst til højre på appens startskærm.

2. Vælg Works with Nest Works with nest icon.

3. Vælg den Works with Nest-forbindelse, du vil fjerne fra listen.

4. Tryk på Fjern forbindelse nederst på skærmen.

5. Bekræft derefter dit valg.

Bemærk! Hvis du har mere end ét hjem på din konto, og forbindelsen er aktiv i begge hjem, skal du vælge, om du også vil fjerne forbindelsen fra det andet hjem.

Hvis du vil skifte til et andet hjem, skal du trykke på menuikonet Arrow pointing down på appens startskærm og derefter vælge det ønskede hjem nederst på skærmen.

Vi tager dit privatliv alvorligt

Uanset hvilke Works with Nest-forbindelser, du bruger, bestemmer du, hvilke data der deles. Du kan altid se, hvad der deles, før du vælger, om du vil give adgang til dine data. Hvis du på et tidspunkt ombestemmer dig, kan du altid vælge at fjerne en forbindelse.

Alle Works with Nest-udviklere, som vi samarbejder med, er også underlagt en række retningslinjer, der begrænser, hvordan de kan bruge de oplysninger, du har valgt at dele. Nest deler ingen af dine personhenførbare oplysninger såsom din mailadresse. Afhængigt af forbindelsen kan Nest anmode om adgang til grundlæggende data om hjem og enhed, f.eks. HVAC-systemspecifikationer, røg- og kuliltestatus, tilstandene Hjemme og Ikke hjemme eller Rush Hour Reward-hændelser. Du kan få mere detaljerede oplysninger på følgende sider:

Data, der deles mellem Nest og Works with Nest-udviklere >

Nests erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger >

Bliv Nest-udvikler

Nest Developer Program overflyttes til Actions on Google Smart Home. Få flere oplysninger om Google Assistant Developer Community Program.