Så här ansluter du en kamera till Nest-appen och monterar kameran

Börja här om du har en ny Nest-kamera eller har tagit bort en kamera från Nest-appen och vill lägga till den igen. Det är enkelt att konfigurera kameran – du får hjälp i appen steg för steg. Kom ihåg att lägga till kameran i appen först innan du monterar kameran eller installerar den på plats.

Innan du börjar

• Anslut kameran till Nest-appen och testa hur det fungerar att streama video på den aktuella platsen innan du installerar eller monterar kameran. Om Wi-Fi-signalen är svag kan videon påverkas.
  • Olika Nest-kameror monteras och installeras på olika sätt, så välj den modell du behöver monteringsanvisningar för nedan.
  • Läs artikeln så här installerar du Nest Hello videodörrklocka om du ska konfigurera och installera Nest Hello.

Så här ansluter du kameran till appen och Wi-Fi

1. Börja med Nest-appen

• Aktivera Bluetooth och Wi-Fi på mobilen.
  • Kontrollera att mobilen är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som kameran ska anslutas till.
  • Om det är första gången du använder Nest
    1. Ladda ned appen från Apple App Store eller Google Play.
    2. Öppna appen och skapa ett konto.
    3. Tryck på Add New Plus icon (lägg till ny) på startskärmen i Nest-appen.
  • Om du redan har en Nest-produkt
    1. Tryck på Settings Nest settings icon (inställningar) uppe till höger på startskärmen i appen.
    2. Välj Add product Nest add product icon. (lägg till produkt).

2. Läs in QR-koden och välj ett namn på platsen

Du uppmanas att läsa in kamerans QR-kod med mobilen.

• Om det inte går att läsa in koden med mobilen följer du tipsen i artikeln om att felsöka inläsning av QR-koder.
  • Du kan också trycka på Continue without scanning (fortsätt utan inläsning) och ange kamerans serienummer och åtkomstkod i stället. De siffrorna står bredvid QR-koden.

Viktigt! Skriv upp serienumret och åtkomstkoden och spara uppgifterna bland andra viktiga dokument eller använd en lagringstjänst online, t.ex. Google Drive. Det är bra att ha uppgifterna till hands om du behöver felsöka.

Du blir ombedd att välja ett platsnamn på en lista i appen eller ange ett eget namn genom att välja Custom (anpassat) längst ned.

Så här ändrar du namnet på platsen eller rummet där Nest-produkten finns >

3. Koppla in kameran och anslut den till Wi-Fi

Anslut kameran till ett vägguttag med den medföljande strömkabeln och strömadaptern. Lampan på kameran blinkar blått när kameran är ansluten till strömkällan och klar att ansluta.

Kameran söker automatiskt efter Wi-Fi-nätverk i närheten via appen. Välj det nätverk du vill ansluta kameran till. Om ditt Wi-Fi-nätverk inte finns på listan, om kameran inte kan ansluta till Wi-Fi eller om en felkod visas, till exempel NC022 eller NC033, läser du följande hjälpartiklar.

Felsöka Nest-kamerans felkoder >

Mitt Wi-Fi-nätverk visas inte när jag försöker konfigurera kameran >

Viktigt! Om du redan har en Nest-produkt hemma kan appen försöka ansluta kameran till Wi-Fi med hjälp av den. Om anslutningen misslyckas i appen kan du testa att flytta kameran närmare den andra produkten.

4. Kontrollera att kameran streamar video

När kameran är ansluten till Wi-Fi hjälper appen dig att kontrollera om kameran kan streama video. Kontrollera att kameran är precis där du vill ha den när du testar.

• Om du får videobild kan du installera eller montera kameran.
  • Om ingen video streamas kan kameran vara för långt från Wi-Fi-nätverket. Testa att flytta den närmare.

Så här monterar du kameran

Olika Nest-kameror monteras och installeras på olika sätt. Välj rätt kamera nedan för mer information om hur du ska borra och koppla sladdar, vilka verktyg och borrbitstorlekar som behövs med mera.

Du kan även titta på ingående monteringsvideor för Nest Cam IQ för utomhusbruk och Nest Cam Outdoor.

Tips! Du får hjälp i form av ingående konfigurerings- och monteringsanvisningar i Nest-appen.

Kameror för inomhusbruk

Cam IQ image

camera indoor with stand

drop cam pro angled image

Nest Cam IQ för inomhusbruk >

Nest Cam Indoor >

Dropcam (alla modeller) >

Kameror för utomhusbruk

Cam IQ outdoor image

Nest cam side view

Nest Cam IQ för utomhusbruk >

Nest Cam Outdoor >

Så här aktiverar eller köper du en prenumeration på Nest Aware

När du är klar med konfigureringen i appen startas en kostnadsfri provprenumeration på Nest Aware automatiskt. Om du har en aktiveringskod för en prenumeration, vill ta reda på hur mycket en betalprenumeration kostar eller vill veta mer om hur du köper en prenumeration läser du artikeln Så köper du Nest Aware.

Läs mer om hur kameran används

Vi har valt ut de viktigaste artiklarna för dig som vill ha lite hjälp på vägen med kameran. De handlar t.ex. om hur du tittar på och delar video, hur du använder Talk and Listen, vad kamerans olika lampor och ljudsignaler betyder och hur du ändrar aviseringsinställningarna. Du hittar hela listan på sidan om att komma igång med kameran.

Vi har valt ut de viktigaste artiklarna för dig som vill ha lite hjälp på vägen med kameran. De handlar t.ex. om hur du tittar på och delar video, hur du använder Talk and Listen, vad kamerans olika lampor och ljudsignaler betyder och hur du ändrar aviseringsinställningarna. Du hittar hela listan på sidan om att komma igång med kameran.