Sånn kobler du kameraet ditt til Nest-appen og installerer det

https://support.google.com/googlenest/answer/9240048Begynn her hvis du har et nytt Nest-kamera, eller hvis du har fjernet kameraet ditt fra Nest-appen og vil legge det til igjen. Oppsettet er enkelt – Nest-appen tar deg gjennom prosessen trinn for trinn. Sørg for at du legger til kameraet i appen før du installerer eller monterer det.

Før du begynner

• Koble kameraet til Nest-appen, og test videostrømmingen på stedet du har valgt, før du installerer eller monterer kameraet. Dårlig Wi-Fi-signal kan påvirke videokvaliteten.
  • De ulike Nest-kameraene monteres på forskjellige måter og har forskjellige instruksjoner for montering og installering, så du må velge modellen din i monteringsdelen nedenfor.
  • Du finner konfigurerings- og installeringsveiledning om Nest Hello i artikkelen om hvordan du installerer Nest Hello videoringeklokke.

Sånn kobler du kameraet ditt til appen og Wi-Fi

1. Begynn med Nest-appen

• Slå på Bluetooth og Wi-Fi på telefonen.
  • Sørg for at telefonen er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som du skal koble kameraet til.
  • Gjør dette hvis du ikke har brukt noen Nest-produkter før:
    1. Last ned appen fra Apple App Store eller Google Play.
    2. Åpne appen, og opprett en konto.
    3. Trykk på Legg til ny Plus icon på startskjermen i Nest-appen.
  • Gjør dette hvis du allerede eier et Nest-produkt:
    1. Trykk på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon øverst til høyre på startskjermen i appen.
    2. Velg Legg til produkt Nest add product icon. .

2. Skann QR-koden, og velg et stedsnavn

Du ser en melding i appen om å skanne kameraets QR-kode med telefonen.

• Hvis telefonen har problemer med å skanne koden, kan du prøve tipsene i artikkelen om feilsøking for skanning av QR-koder.
  • Eventuelt kan du bare trykke på Continue without scanning (fortsett uten å skanne) og i stedet skrive inn kameraets serienummer og adgangskode. Serienummeret og adgangskoden står ved siden av QR-koden.

Viktig: Skriv ned serienummeret og adgangskoden, og lagre denne informasjonen sammen med andre viktige dokumenter. Eventuelt kan du bruke en lagringstjeneste på nettet, f.eks. Google Disk. Du trenger serienummeret og adgangskoden hvis du skal feilsøke senere.

Deretter ser du en melding i Nest-appen om å velge et stedsnavn fra en liste eller skrive inn et eget navn ved å velge Custom (tilpasset) nederst.

Sånn endrer du steds- og romnavnet for Nest-produkter >

3. Koble kameraet til strøm og Wi-Fi

Koble kameraet til en innendørs stikkontakt med strømkabelen og adapteren som følger med. Lampen på kameraet blinker blått for å indikere at det mottar strøm og kan kobles til Wi-Fi.

Ved hjelp av Nest-appen søker kameraet automatisk etter Wi-Fi-nettverk i nærheten. Velg nettverket du vil at kameraet skal bruke. Hvis du ikke finner Wi-Fi-nettverket ditt i listen, hvis kameraet ikke kan koble til det, eller hvis du får en feilkode (for eksempel NC022 eller NC033), kan du prøve å finne hjelp i artiklene nedenfor.

Feilsøking av feilkoder på Nest-kameraet >

Fremgangsmåte hvis Wi-Fi-nettverket ditt ikke vises når du prøver å konfigurere kameraet >

Viktig: Hvis du allerede har et Nest-produkt hjemme, kan det hende appen prøver å bruke det for å koble det nye kameraet til Wi-Fi. Hvis appen har problemer med å koble til, kan du prøve å flytte kameraet nærmere produktet du har fra før.

4. Sjekk videostrømmingen fra kameraet

Nå som kameraet er koblet til Wi-Fi-nettverket, hjelper appen deg med å kontrollere at kameraet kan strømme video. Når du tester kameraet, bør du sørge for at det er der du vil ha det.

• Hvis du kan se videostrømmen, er alt klart, og du kan installere eller montere kameraet.
  • Hvis du ikke ser videostrømmen, kan kameraet være for langt unna Wi-Fi-nettverket. Prøv å flytte det nærmere.

Sånn installerer eller monterer du kamerat

Ulike Nest-kameraer har forskjellige veiledninger for installering og montering. Velg kameraet ditt nedenfor for å få detaljert informasjon om drilling av hull, kabeltrekking, verktøy, størrelser på bor og så videre.

Du kan også se detaljerte videoer om installering av Nest Cam IQ utendørs og Nest Cam Outdoor.

Tips: Husk at Nest-appen hjelper deg med detaljert veiledning for oppsett og montering.

Innendørskameraer

Cam IQ image

camera indoor with stand

drop cam pro angled image

Nest Cam IQ innendørs >

Nest Cam Indoor >

Dropcam (all modeller) >

Utendørskameraer

Cam IQ outdoor image

Nest cam side view

Nest Cam IQ utendørs >

Nest Cam Outdoor >

Sånn aktiverer eller kjøper du et Nest Aware-abonnement

Du begynner automatisk på en gratis Nest Aware-prøveperiode når du har fullført konfigureringen i appen. Hvis du har en aktiveringskode for et abonnement, vil vite mer om abonnementsprisene eller vil ha informasjon om hvordan du kjøper et abonnement, kan du se artikkelen Slik kjøper du Nest Aware.

Finn ut hvordan du bruker kameraet

For å hjelpe deg i gang med kameraet, har vi valgt ut noen artikler med viktige tips. Disse omhandler blant annet hvordan du kan se og dele videoer, hvordan du bruker Talk and Listen, hva kameraets lys og lyder betyr, og hvordan du endrer varselsinnstillingene. Gå til siden om å komme i gang med å bruke kameraet for å se hele artikkellisten.

For å hjelpe deg i gang med kameraet, har vi valgt ut noen artikler med viktige tips. Disse omhandler blant annet hvordan du kan se og dele videoer, hvordan du bruker Talk and Listen, hva kameraets lys og lyder betyr, og hvordan du endrer varselsinnstillingene. Gå til siden om å komme i gang med å bruke kameraet for å se hele artikkellisten.