Je camera verbinden met de Nest-app en installeren

Begin hier als je een nieuwe Nest-camera hebt of als je je camera hebt verwijderd uit de Nest-app en hem opnieuw wilt toevoegen. Het instellen is eenvoudig. De app vertelt je precies wat je moet doen. Zorg dat je de camera eerst aan de app toevoegt, deze vervolgens installeert en ten slotte bevestigt.

Ga voor de installatie van de Nest Hello naar De Nest Hello-videodeurbel installeren.

Voordat je begint

• Verbind je camera met de Nest-app en test de videostream op de plek je hebt gekozen voordat je de camera installeert of bevestigt. Een slecht wifi-signaal kan de videokwaliteit beïnvloeden.
  • Voor elke Nest-camera gelden verschillende instructies voor bevestiging en installatie. Daarom moet je in het gedeelte over montage hieronder je model selecteren.

Je camera verbinden met de app en wifi

1. Begin met de Nest-app

• Schakel bluetooth en wifi op je telefoon in.
  • Zorg dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als waarmee je de camera wilt verbinden.
  • Als je nieuw bent bij Nest
    1. Je kunt de app downloaden via de Apple App Store of Google Play.
    2. Open de app en maak een account.
    3. Tik op Toevoegen Plus icon in het startscherm van de Nest-app.
  • Als je al een Nest-product hebt
    1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen rechtsboven in het startscherm van de app.
    2. Selecteer Product toevoegen Nest add product icon. .

2. Scan de QR-code en kies een naam voor de locatie

De app vraagt je de QR-code van de camera te scannen met je telefoon.

• Als het niet lukt om de code te scannen, probeer je de tips in het artikel Problemen met het scannen van de QR-code oplossen.
  • Je kunt ook op Doorgaan zonder te scannen tikken en zelf het serienummer en de toegangscode van de camera invoeren. Deze vind je naast de QR-code.

Belangrijk: Schrijf het serienummer en de toegangscode op en bewaar deze informatie bij je belangrijke documenten of gebruik een online opslagservice, zoals Google Drive. Als je ooit problemen wilt oplossen, helpt het om deze nummers bij de hand te hebben.

De app vraagt je een naam voor de locatie te kiezen in een lijst. Je kunt ook zelf een naam typen door onderaan Aangepast te selecteren.

Meer informatie over hoe je de kamernaam van je Nest-product wijzigt

3. Steek de stekker van de camera in het stopcontact en maak verbinding met wifi

Sluit de camera aan op een normaal stopcontact met het netsnoer en de adapter die bij de camera zijn meegeleverd. Het lampje van de camera knippert blauw om je te laten weten dat hij stroom krijgt en klaar is om verbinding te maken.

De app helpt je camera automatisch te zoeken naar wifi-netwerken in de buurt. Selecteer het netwerk dat je voor de camera wilt gebruiken. Als je jouw wifi-netwerk niet ziet of de camera geen verbinding kan maken, of als je een foutcode ziet (zoals NC022 of NC033), bekijk dan de volgende artikelen voor meer informatie.

Foutcodes van de Nest-camera oplossen

Mijn wifi-netwerk wordt niet weergegeven bij het instellen van de camera

Belangrijk: Als je al een Nest-product in huis hebt, kan de app proberen de camera via dat product met wifi te verbinden. Als de app geen verbinding kan maken, plaats je de camera dichter bij het ondersteunende product.

4. Check de videostream van de camera

Nu de camera is verbonden met wifi, kun je met de Nest-app checken of de camera videobeelden kan streamen. Zorg dat je de camera tijdens de test precies plaatst op de gewenste locatie.

• Als je videobeelden ziet, is de camera gebruiksklaar en kun je hem op de gewenste locatie bevestigen.
  • Als je geen videobeelden ziet, bevindt je camera zich mogelijk te ver van je wifi-netwerk. Probeer hem dichterbij te plaatsen.

Je camera installeren of bevestigen

Er zijn verschillende installatie- en montage-instructies voor de verschillende soorten Nest-camera's. Selecteer hieronder je camera voor gedetailleerde instructies om gaten te boren, kabels te leggen, welke gereedschappen en boortjes je nodig hebt en meer.

Je kunt ook gedetailleerde installatievideo's bekijken voor de Nest Cam IQ outdoor en de Nest Cam Outdoor.

Tip: De Nest-app begeleidt je bij de gedetailleerde installatie- en montage-instructies.

Binnencamera's

Cam IQ image

camera indoor with stand

drop cam pro angled image

Nest Cam IQ indoor

Nest Cam Indoor

Dropcam (alle modellen)

Buitencamera's

Cam IQ outdoor image

Nest cam side view

Nest Cam IQ outdoor

Nest Cam Outdoor

Een abonnement op Nest Aware activeren of aanschaffen

Zodra je klaar bent met het instellen in de app, wordt automatisch een kosteloze proefperiode van Nest Aware gestart. Als je een activatiecode hebt voor een abonnement, meer informatie wilt over de prijzen van betaalde abonnementen of meer informatie wilt over hoe je een abonnement kunt nemen, lees je ons artikel Een abonnement op Nest Aware nemen.

De camera leren gebruiken

We hebben de belangrijkste artikelen geselecteerd met informatie over hoe je aan de slag gaat met je camera. Hierin kun je lezen hoe je videobeelden bekijkt en deelt, hoe je kunt praten en luisteren, wat de lampjes en geluiden op de camera betekenen, hoe je instellingen voor meldingen kunt wijzigen en meer. Raadpleeg Aan de slag met de camera voor de volledige lijst met artikelen.