De camera aan de Nest-app toevoegen

Begin hier als je een nieuwe Nest-camera hebt of als je je camera hebt verwijderd uit de Nest-app en hem opnieuw wilt toevoegen. In de Nest-app vind je eerst de stappen om je Nest-camera in te stellen. Daarna kun je deze installeren of bevestigen op de gewenste locatie.

Ga voor de installatie van de Nest Hello naar De Nest Hello-videodeurbel installeren.

Voordat je begint

• Verbind je camera met de Nest-app en test de videostream op de plek die je hebt gekozen voordat je de camera installeert of bevestigt. Een slecht wifi-signaal kan de videokwaliteit beïnvloeden.
  • Er zijn verschillende installatie- en montage-instructies voor elke Nest-camera. Selecteer je model in het gedeelte over montage hieronder.

Je camera verbinden met de app en wifi

1. Begin met de Nest-app

• Schakel bluetooth en wifi op je telefoon in.
  • Zorg dat de telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je camera.
  • Als je nieuw bent bij Nest:
    1. Je kunt de app downloaden via de Apple App Store of Google Play.
    2. Open de app en maak een account.
    3. Tik in het startscherm van de Nest-app op Toevoegen Plus icon.
  • Als je al een Nest-account hebt:
    1. Open de Nest-app Nest app icon.
    2. Tik rechtsboven op het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
    3. Selecteer Product toevoegen Nest add product icon. .

2. Scan de QR-code en kies een naam voor de locatie

De app vraagt je de QR-code van de camera te scannen met je telefoon.

• Als je telefoon de code niet kan scannen, probeer je de tips in het artikel Problemen met het scannen van de QR-code oplossen.
  • Je kunt ook op Doorgaan zonder te scannen tikken en zelf het serienummer en de toegangscode van de camera opgeven. Deze vind je naast de QR-code.

Belangrijk: Schrijf het serienummer en de toegangscode op en bewaar deze informatie bij je belangrijke documenten of gebruik een online opslagservice, zoals Google Drive. Je hebt deze nummers misschien nodig om problemen op te lossen.

De app vraagt je dan om een locatienaam te kiezen uit een lijst. Je kunt ook zelf een naam typen door onderaan Aangepast te selecteren.

De locatie- of kamernaam van je Nest-product wijzigen

3. Steek de stekker van de camera in het stopcontact en maak verbinding met wifi

Sluit de camera aan op een normaal stopcontact met het netsnoer en de adapter die bij de camera zijn meegeleverd. Het lampje van de camera knippert blauw om je te laten weten dat hij stroom krijgt en klaar is om verbinding te maken.

De Nest-app helpt je camera om automatisch naar wifi-netwerken in de buurt te zoeken. Selecteer het netwerk dat je voor de camera wilt gebruiken. Als je je wifi-netwerk niet ziet of de camera geen verbinding kan maken, of als je een foutcode ziet (zoals NC022 of NC033), probeer je connectiviteitsproblemen met wifi op te lossen voor je camera.

Foutcodes van de Nest-camera oplossen

Mijn wifi-netwerk wordt niet weergegeven bij het instellen van de camera

Belangrijk: Als je al een Nest-product in huis hebt, kan de Nest-app proberen de camera via dat product met wifi te verbinden. Als de app geen verbinding kan maken, plaats je de camera dichter bij het product waarmee je verbinding wilt maken.

4. Check de videostream van de camera

Met de app kun je checken of je camera videobeelden kan streamen. Zorg dat je de camera tijdens de test precies op de gewenste locatie plaatst.

• Als je videobeelden ziet, kun je de camera installeren of bevestigen.
  • Als je geen videobeelden ziet, bevindt je camera zich mogelijk te ver van je wifi-netwerk. Plaats de camera dichterbij.

De camera installeren of bevestigen

Er zijn verschillende installatie- en montage-instructies voor de verschillende soorten Nest-camera's. Selecteer hieronder je camera voor gedetailleerde instructies om gaten te boren, kabels te leggen, welke gereedschappen en boortjes je nodig hebt en meer.

Je kunt ook gedetailleerde installatievideo's bekijken voor de Nest Cam IQ outdoor en de Nest Cam Outdoor.

Tip: De Nest-app begeleidt je bij de gedetailleerde installatie- en montage-instructies.

Binnencamera's

Cam IQ image

camera indoor with stand

drop cam pro angled image

Nest Cam IQ indoor

Nest Cam Indoor

Dropcam (alle modellen)

Buitencamera's

Cam IQ outdoor image

Nest cam side view

Nest Cam IQ outdoor

Nest Cam Outdoor

Een Nest Aware-abonnement activeren of kopen

Zodra je klaar bent met instellen in de app, wordt automatisch een kosteloze proefperiode van Nest Aware gestart. Als je een activatiecode hebt voor een abonnement, meer informatie wilt over de prijzen van betaalde abonnementen of meer informatie wilt over hoe je een abonnement kunt nemen, lees je Een abonnement op Nest Aware nemen.

Je camera gebruiken

De belangrijkste artikelen zijn voor je geselecteerd met informatie over hoe je aan de slag gaat met je camera. Hierin kun je lezen hoe je videobeelden bekijkt en deelt, hoe je kunt praten en luisteren, wat de lampjes en geluiden op de camera betekenen, hoe je instellingen voor meldingen kunt wijzigen en meer.

Aan de slag met de camera