To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här monterar du Nest Cam Indoor

Du kan antingen placera Google Nest Cam Indoor så att den står av sig själv på en horisontell yta eller installera kameran på en annan yta med hjälp av magneten eller monteringsplattan. Här är några tips om vart och ett av alternativen.

I de här artiklarna går vi igenom konfigureringen av kameran i följande steg:

1. Lägg till kameran i Nest-appen
  2. Placera eller montera kameran – Du är här
  3. Komma igång med kameran

När du har konfigurerat Nest Cam med Nest-appen kan du börja fundera på hur du vill montera den.

Viktigt! Nest Cam Indoor och Google Nest Cam Outdoor installeras på helt olika sätt.

Tre olika sätt att montera kameran

Alla har olika behov och bostäder har olika planlösning. Därför är Nest Cam Indoor utformad så att den är lätt att installera överallt och kan riktas åt alla håll.

Du kan installera Nest Cam Indoor på tre olika sätt (vart och ett av dem beskrivs i nedanstående avsnitt):

• ställa kameran på en plan yta, till exempel en hylla
  • fästa den mot en metallyta med den magnetiska foten
  • installera metallplattan och montera kameran på en vägg, i taket eller på en yta som inte är magnetisk.

Perfekt vinkel tack vare kamerans stativ

Oavsett vilken metod du använder kan du rikta Nest Cam åt vilket håll du vill tack vare det mångsidiga stativet.

Stativet kan vridas bakåt och framåt i 180 grader. Så du kan till exempel montera Nest Cam Indoor högt upp och vrida stativet nedåt så att du ser hela rummet.

Själva kameran kan roteras i 360 grader på stället, och om du har en Nest Cam kan även stativet roteras 360 grader. På så sätt kan du vrida kameran och stativet och räta upp bilden om du monterar kameran i en vinkel.

Du kan till och med installera kameran upp och ned i taket och rotera bilden 180 grader i kamerainställningarna så att bilden blir perfekt när du tittar på videon i appen.

camera rotate 180

camera indoor rotate 360

camera rotate 360 with stand

Innan du börjar

1. Kontrollera att du har konfigurerat Nest Cam Indoor i Nest-appen innan du monterar den. Om det behövs kan du konfigurera den med en Mac- eller Windows-dator i stället.
  2. Behöver du hjälp att välja en bra plats för kameran? Här finns några tips som kan hjälpa dig att välja en bra plats:

Placeringstips för kameran

Så här förhindrar du att någon stjäl Nest Cam och videofilerna

3. Ta bort plasten på Nest Cams lins och stativets undersida. Den sitter bara där som skydd under frakten och installationen.

4. Läs igenom säkerhetsriktlinjerna för montering av kameran. Följ riktlinjerna för att undvika risk för överhettning och brännskador, brand och elstötar och andra allvarliga skador.

Viktigt! Nest Cam Indoor och Nest Cam Outdoor installeras på helt olika sätt.

Montera kameran

När du är klar väljer du på vilket sätt du vill montera kameran.

Så här placerar du kameran på en plan, vågrät yta

Du kan ställa Nest Cam Indoor på en hylla, en köksbänk eller ett bord.
Om du gör det behöver du inte den medföljande
monteringsplattan. Ställ den bara på ytan och kontrollera att video streamas
i Nest-appen.

Om det inte går att ansluta kameran till wifi, eller om video slutar att
streamas kan du behöva välja en annan plats där signalen är
starkare. Till och med några centimeter kan göra skillnad.

I den här artikeln hittar du fler förslag på hur du felsöker
wifi-anslutningar.

Felsöka en Nest Cam som är frånkopplad eller offline

camera indoor with stand

Om du vill veta mer om kameran och hur du anpassar inställningarna hittar du några förslag under Nästa steg.

Så här fäster du kameran på en yta av metall

På undersidan av stativet till Nest Cam Indoor sitter en magnet av sällsynt jordartsmetall, vilken gör att stället sitter fast ordentligt på metallytor. Du behöver inte borra hål eller använda en monteringsplatta av metall för att göra detta.

Fäst bara Nest Cam Indoor på ett kylskåp, arkivskåp eller annan yta av metall. Du bör inte fästa kameran på en dator eller annan elektronisk utrustning eftersom detta kan orsaka skador.

Kontrollera sedan att kameran streamar video i Nest-appen. Om det inte går att ansluta kameran till wifi, eller om video slutar att streamas, kan du behöva välja en annan plats där signalen är starkare. Till och med några centimeter kan göra skillnad.

I den här artikeln hittar du fler förslag på hur du felsöker wifi-anslutningar:

Felsöka en Nest Cam som är frånkopplad eller offline

Om du vill utforska några av kamerans funktioner hittar du några förslag under Nästa steg.

Så här installerar du kameran på en vägg eller i taket med monteringsplattan

Om det inte finns en metallyta i bostaden där du kan fästa den magnetiska basen kan du installera kameran på en monteringsplatta av metall på en vägg eller i taket. Du fäster sedan Nest Cam mot plattan och roterar den så att du ser det du vill.

1. Kontrollera att platsen du har valt är tillräckligt nära ett vägguttag. Koppla in strömkabeln och strömadaptern och prova att hålla kameran där du vill ha den. Kabeln ska för säkerhets skull inte vara helt sträckt.

2. Kontrollera sedan wifi-täckningen genom att se hur video streamas från kameran i Nest-appen.

Om det inte går att ansluta kameran till wifi eller om video slutar att streamas kan du behöva välja en annan plats där signalen är starkare. Till och med några centimeter kan göra skillnad.

I den här artikeln hittar du fler förslag på hur du felsöker wifi-anslutningar:

Felsöka en Nest Cam som är frånkopplad eller offline

3. När video streamas från kameran är det dags att installera monteringsplattan. Håll upp plattan mot väggen, taket eller en annan yta och skruva fast den. Kontrollera att alla kabelklämmor är riktade åt det håll du ska dra sladden. Eftersom skruvarna är självgängande är det lätt att skruva fast dem i gipsskivor, trä och puts utan att borra hål. Om du måste borra i hårda material som betong eller murbruk ska du använda väggpluggar som kan köpas i en vanlig järnhandel.

Viktigt! Om du behöver borra gör du bara ett hål till att börja med. Placera monteringsplattan mot väggen och passa in hålet du har borrat med en av öppningarna i plattan. Borra de två andra hålen med öppningarna som vägledning. På så sätt passar alla hål in med plattan.

4. Om du har fäst skruvarna med en borrmaskin drar du åt dem för hand med en skruvmejsel. På så sätt installeras monteringsplattan på ett säkert sätt och du förhindrar att skruvarna dras åt för hårt och att väggar och tak skadas.

1. Sätt fast Nest Cam på monteringsplattan. Nest Cam sitter fast ordentligt tack vare magneten av sällsynt jordartsmetall, även om du installerar den i taket.

Viktigt! Magneten av sällsynt jordartsmetall är mycket stark. Akta fingrarna när du fäster monteringsplattan så att du undviker skador.

2. Kontrollera kamerans synfält genom att titta på videon som streamas live i Nest-appen. Justera positionen om det behövs. Du kan även vända vyn i Nest-appen om den är helt upp och ned.

Vill du veta vad mer du kan göra med kameran? Under Nästa steg hittar du några förslag.

Om du vill flytta Nest Cam till en ny plats måste du även ändra platsen i Nest-appen.

I de här artiklarna går vi igenom konfigureringen av kameran i följande steg:

1. Lägg till kameran i Nest-appen
  2. Placera eller montera kameran – Du har precis gjort klart detta
  3. Komma igång med kameran

camera indoor mounted