Veelgestelde vragen over de e-mail van Nest voor het resetten van je wachtwoord

Nest heeft enkele accounts geïdentificeerd die mogelijk blootstaan aan onbevoegde toegang. Als je zo'n e-mail hebt ontvangen, moet je onmiddellijk je wachtwoord wijzigen. Schakel verificatie in twee stappen in voor extra beveiliging van je account. Hieronder vind je aanvullende aanbevelingen voor het controleren van instellingen en opties in de app.

Voor klanten die op of na 19 december 2018 een e-mail voor het resetten van hun wachtwoord hebben ontvangen, is accounts-noreply@nest.com de afzender van de e-mail.

Voor klanten die vóór 19 december 2018 een e-mail hebben ontvangen, is news@nest-email.com de afzender van de e-mail. Dit is het adres dat Nest gebruikt voor productaankondigingen, acties en andere berichten.

Waarom heb ik de e-mail ontvangen?

We denken dat we het e-mailadres en wachtwoord van je Nest-account hebben gevonden in een openbare lijst met inloggegevens die bij datalekken zijn gestolen.

Geen van deze schendingen betrof Nest. Maar het kan zijn dat je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruikt voor een ander account of een andere website, en dat ze daar zijn gelekt.

Hoe hebben jullie mijn gegevens online gevonden?

Nest controleert proactief gelekte wachtwoorddatabases en kijkt of de gegevens overeenkomen met de gegevens van je Nest-account.

Als je een e-mail hebt ontvangen van Nest, betekent dit dat een van deze openbare databases het wachtwoord bevat dat je gebruikt om in te loggen op je Nest-account.

Waar kan ik deze informatie zelf controleren?

Op websites als haveibeenpwned.com kunnen gebruikers hun e-mailadres invoeren om te controleren of hun gegevens ergens zijn gelekt.

Zijn de gegevens van Nest gelekt? Is mijn account gehackt?

We investeren veel in gegevensbeveiliging en voor zover wij weten is de infrastructuur van Nest niet geschonden.

Als je voor het inloggen op je Nest-account dezelfde gegevens gebruikt als voor andere websites, is een van de andere websites misschien gehackt of je wachtwoord gestolen. Diefstal van wachtwoorden vindt vaak plaats via phishingmails of -websites en via malware, of als gevolg van het gebruik van een wachtwoord op een website die is gehackt. Alle websites en accounts waarvoor dezelfde gegevens worden gebruikt, kunnen blootstaan aan toegang door onbevoegden.

Wat kan ik doen?

Je Nest-account beschermen

1. Onmiddellijk het wachtwoord van je Nest-account wijzigen
  2. Verificatie in twee stappen inschakelen voor extra beveiliging

De instellingen en opties in de Nest-app controleren

1. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen in het startscherm van de app en controleer of er niets is gewijzigd.
  2. Controleer of er geen ongewenste personen zijn toegevoegd als lid van Gezinsaccounts. Voor meer informatie over Gezinsaccounts, inclusief instructies om iemands toegang tot je huis te verwijderen, raadpleeg je het volgende artikel: Meer informatie over Gezinsaccounts en hoe je mensen toegang geeft tot je Nest-huis.
  3. Zorg ervoor dat je alle Works with Nest-verbindingen in elk huis in je account herkent. Voor meer informatie over Works with Nest, inclusief instructies voor het verwijderen van een Works with Nest-verbinding, raadpleeg je het volgende artikel: Meer informatie over Works with Nest.

Je gegevens voor andere websites en accounts wijzigen

1. Je wachtwoord wijzigen voor elk account waarvoor je dezelfde inloggegevens gebruikt als voor je Nest-account
  2. Gebruikmaken van extra beveiliging die andere accounts bieden, zoals authenticatie in twee stappen

Tips voor wachtwoordbeveiliging

• Gebruik een uniek wachtwoord voor elke website en elk account.
  • Wijzig je wachtwoorden regelmatig.
  • Gebruik krachtige wachtwoorden (minstens acht tekens, met hoofdletters, cijfers en symbolen).
  • Met een wachtwoordmanager, zoals Smart Lock van Google, kun je je huidige wachtwoorden bijhouden.