To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka identifiering av bekanta ansikten

Om du prenumererar på Nest Aware och har aktiverat identifiering av bekanta ansikten för en Google Nest-kamera eller videodörrklocka från Google Nest men det inte fungerar som det ska kan du felsöka problemet med hjälp av den här artikeln.

Du kan läsa mer om hur identifiering av bekanta ansikten fungerar och hur du ändrar inställningarna i vårt hjälpcenter.

Någon identifierades som någon annan

Saker som kameran kan ta fel på

Även om vi försöker göra kamerahändelserna så korrekta som möjligt kan det hända att vissa saker identifieras fel. Några exempel:

• En bild kan misstas för det som bilden föreställer. Till exempel kan en t-shirt med en bild på en hund registreras som ett djur.
  • En person som kryper på marken kan felaktigt identifieras som ett husdjur.
  • Funktionen kan ta miste på nära släktingar.

I följande situationer bör du försöka ändra kamerans synfält så att du slipper falsklarm om personer eller ansikten.

• Om det finns en spegel i synfältet kan kameran tolka en person och hans eller hennes spegelbild som två personer.
  • Om det finns en tv i synfältet kan någon som visas på tv:n feltolkas som en riktig person i hemmet.

Ta bort felaktiga ögonblicksbilder från en ansiktsprofil

Om kameran tog fel på någon bör du ta bort felaktiga ögonblicksbilder i ansiktsprofilen så snart som möjligt. Det minskar risken för att samma sak händer igen.

Home-appen

Så här raderar du foton:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar  And then Nest Aware And then Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj en ansiktsprofil med foton som du vill radera.
  4. Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon och välj sedan alla foton som ska raderas tillsammans.
  5. Tryck på Radera .
  6. Bekräfta att du vill ta bort de valda fotona.

Så här flyttar du foton till rätt ansiktsprofil:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar And then Nest Aware And then Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Välj en ansiktsprofil med foton som du vill flytta.
  4. Tryck på Redigera Penna/redigeringsikon och välj sedan alla foton du vill flytta tillsammans.
  5. Tryck på Flytta .
  6. Sök efter och välj en person som har sparats i biblioteket med bekanta ansikten eller ange ett nytt namn om du vill spara fotona i en ny ansiktsprofil.
  7. Tryck på Ja för att bekräfta ditt val.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  3. Tryck på Familiar faces.
  4. Tryck på ansiktsprofilen du vill se över.
  5. En rutnätsvy med ögonblicksbilder visas.
    • På Android markerar du alla som är fel genom att trycka på dem.
    • På iOS trycker du på Select och sedan på de bilder som är fel.

Ta bort ögonblicksbilderna ifråga genom att trycka på Delete nest cam trash clip .

En ny profil har skapats för ett ansikte som redan har sparats

Ibland kan ett bekant ansikte felaktigt identifieras som ett obekant, så att en ny profil skapas för samma person. Du åtgärdar problemet genom att slå ihop profilerna.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Aktivera redigeringsläget (du kan göra detta på två sätt):
    • Tryck på Redigera uppe till höger på skärmen och välj de ansikten som hör ihop.
    • Tryck länge på det första ansiktet i redigeringsläget. Tryck sedan på det andra ansiktet som det hör ihop med. När du gör detta markeras båda ansiktena.
  4. Tryck på Sammanfoga uppe till höger på skärmen.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Familiar faces.
  3. Tryck på Select följt av tryck på den profil som hör ihop med den första.
  4. Om det finns flera duplicerade profiler trycker du på dem också följt av Merge .

Namnet på ett bekant ansikte saknas eller är fel

Om en ansiktsprofil har sparats utan namn eller på något sätt har fått fel namn kan du enkelt lägga till namnet eller ändra det i biblioteket för bekanta ansikten.

Obs! När du lägger till eller ändrar en persons namn i ansiktsbiblioteket i Home-appen eller Nest-appen visas ändringen även i den andra appen.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Inställningar följt av Nest Aware följt av Identifiering av bekanta ansikten.
  3. Tryck på ett ansikte och lägg till ett namn eller ändra namnet.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar följt av Familiar faces.
  3. Tryck på det bekanta ansikte som du vill namnge.
  4. Tryck på Name.
  5. Ge personen ett nytt namn. Du kan använda personens faktiska namn eller lägga till en beskrivning, t.ex. Brevbärare.

Bekanta ansikten har raderats

Om biblioteket med bekanta ansikten saknas kanske prenumerationen på Nest Aware har löpt ut eller så har du inaktiverat identifiering av bekanta ansikten på alla kameror. Kontrollera att prenumerationen är aktiv.

Kameran identifierar personer men inte ansikten

Kontrollera först att identifiering av bekanta ansikten har aktiverats för kameran.

Obs! Om du har flera Nest-kameror måste du aktivera identifiering av bekanta ansikten på varje kamera för sig.

Om detta inte är problemet kontrollerar du att kameran sitter så att området du vill övervaka syns tydligt. Då blir det enklare för kameran att skilja olika ansikten åt.

Tips för att förbättra ansiktsidentifieringen

• Sätt kameran så att ansikten syns tydligt. Identifiering av bekanta ansikten fungerar bäst kameran sitter så att motivet går rakt fram mot den.
    • Kameran ska sitta ungefär 180–240 cm över marken och dörrklockan ca 120 cm över marken.
    • Sätt kameran där man naturligt går mot den, t.ex. vänd mot en trädgårdsgång eller uppfart.
    • Du får bäst resultat om kameran sitter inom tre meter från platsen där människor går mot den.
  • Kontrollera belysningen vid kameran. Kontrollera att det inte blir reflexer från solen eller andra ljuskällor någon gång under dagen.
  • Gå igenom biblioteket med bekanta ansikten regelbundet under de första veckorna, särskilt när någon ny har lagts till. Åtgärda problem med felidentifierade ansikten direkt.

Aviseringar fungerar inte

Obs! Det är viktigt att du förstår hur aviseringar fungerar innan du ändrar aviseringsinställningarna. Några viktiga saker att känna till om aviseringar om bekanta ansikten:

• När kameran registrerar ett bekant ansikte tas namnet som du har angett med i aviseringen (om du har angett något).
  • När kameran registrerar ett obekant ansikte skickas en avisering om ett obekant ansikte.
  • Om kameran registrerar ett bekant och ett obekant ansikte samtidigt, skickas en avisering om det obekanta ansiktet.
  • Vid tveksamma fall skickas en Person Alert i stället för en Familiar Face Alert.
  • Du kan få olika aviseringar om samma person om du har flera kameror med olika inställningar.
Mer information om hur aviseringar fungerar för Nest-kameror och hur du ändrar inställningarna finns i artikeln om kameraaviseringar.

Inställningarna eller ansiktsbiblioteket går inte att ändra

Om det inte går att ändra kamerans inställningar för identifiering av bekanta ansikten eller hemmets bibliotek med bekanta ansikten kan det bero på något av följande:

• Du bor i ett område där funktionen för identifiering av bekanta ansikten inte är tillgänglig.1
  • Du har angett ditt födelsedatum i Google-kontot och är under 13 år i USA (eller tillämplig ålder i ditt land).
Om du har angett fel födelsedatum i Google-kontot kan du läsa om hur du verifierar din ålder och återaktiverar Google-kontot i hjälpcentret för Google-konton.

(1) Funktionen identifiering av bekanta ansikten är inte tillgänglig för Nest-kameror i Illinois. Lagstiftningen i delstaten Illinois kan påverka hur kunder som bor där får använda funktionen och därför har vi inaktiverat den i förebyggande syfte. Om du bor i Illinois och har kameran där ska det inte gå att aktivera identifiering av bekanta ansikten i Nest-appen.

Använd funktionen för identifiering av bekanta ansikten i enlighet med gällande lag. Beroende på var du bor kan de som hälsar på hemma hos dig behöva ge sitt samtycke till att du låter din kamera identifiera dem.